Salut prietene!
Din cate am citit esti un baiat cum rar se gasesc. esti fidel si ai o gandire matura. In priviinta asta nu am ce-ti reprosez, jos palaria! dar sa trecem mai departe.
Prietenei tale, s-au ma rog. ce-o fi ea.e plimbareata, ii place sa calatoreasca si din cate mi-amintesc ca ai scris mai sus ca ea ar vrea sa calatoreasca pana pe la o varsta destul de indepartata. eu te anunt ca nu se va intampla asa ceva, la un moment dat isi va da seama de chestia asta. probabil cand va vedea cat de frumos e sa fii mamica, sa ingrijesti acel copil, sa te simti intr-adevar realizat/a pentru ca un copil iti lumineaza casa! Asta se va intampla in urmatorii 2-3 ani crede-ma(daca ea va continua asa). si nu ca as avea eu experienta. am doar 18 ani, merg pe 19 dar te asigur ca asa va fi .
Haide sa luam toate posibilitatile in vedere.
1) Poate ca are probleme gen, nu poate ramane insarcinata si nu ar vrea sa te dezamageasca desi exista metode de a ramane insarcinata.
2)Poate nu vrea sa se marite cu tine, s-au cel putin nu vrea acum. ( vorbeste cu ea, ia-o asa un pic pe ocolite si nu ezita sa ii spui dc nu vrea sa faca pasul acesta)
3)Poate ca ea vrea sa mai copilareasca 2-3 anisori, cea ce nu e chiar asa de rau. si sunt de parere ca tu te cam grabesti un pic. in fine.
4)Ori e chiar prostuta si nu gandeste.
..In legatura cu ce ziceai tu mai sus ca ai vrea sa te indragostesti de o alta persoana nu e chiar atat de usor, dar nici chiar imposibil. te sfatuiesc sa iesi cat mai des cu prietenii in oras ( sa fie si fete), sa faceti o mini excursie ..aer liber etc. ideea e sa le arati exact cum esti tu si de ce esti in stare sa faci, distreaza-te frate in timpul liber cat mai poti si restul va veni de la sine.
App ar mai fi ceva, incearca s-o faci geloasa pe "ea".
Bafta!
Singurul motiv pentru care conceptiile ei sunt gresite este acela ca se bat cap in cap cu planurile tale de viitor. Conceptii gresite avea daca droga oameni si apoi le fura un rinichi sau daca asculta Salam & Company.
Femeile "umblarete", cum le spui tu, au o problema. In general dau cu piciorul ocaziilor in cautarea a ceva mai bun pentru ca mai apoi, din disperare si lipsa de timp, fac un compromis si se aleg cu mai putin decat ar fi putut. Sunt mai tot timpul nemultumite si nesatisfacute pentru ca ceva le spune ca merita mai mult. Nu poti trai linistit langa un astfel de om. Faptul ca ti-a spus sa nu iti faci sperante demonstreaza ca tine la tine si a avut un moment de sinceritate. Dar, cand clipa va veni, te va schimba ca pe o pereche de sosete, degeaba iti faci iluzii. E nestatornica, nu stie clar ce vrea dar stie clar ce nu vrea. Din pacate ce nu vrea este exact ce vrei tu.
Cu siguranta isi va schimba conceptiile dar pentru ca asta sa se intample mai intai trebuie sa vada ca ideile ei despre viata nu sunt comforme cu realitatea. Iar asta nu o poate face atat timp cat este intr-o relatie.
Sfaturi, n-am... Doar sa fii pregatit pentru inevitabil.
Eu zic ca ti-e prea bine si te-ai gandit sa-ti bati cuie in talpi.
Sincer.
Daca vezi ca insista in ideile ei,daca asta vrea ea sa fie conceptia ei de viata,las-o sa isi rupa singura gatul, nu-i nevoie s-o faceti in doi.
Nu poti iubi un om pe care doresti sa-l schimbi, il vei transforma intr-o alta persoana si nimic nu-ti garanteaza ca o vei iubi si pe aceea.
Las-o sa fie cum doreste ea si ca sa-ti deschizi casa, cauta o fata care are aceleasi conceptii ca ale tale sau macar nu sunt diametral opuse.
Inteleg ca ai investit sentimente, dar investitia asta a ta nu e una benefica...imi pare rau.
Nu, si ar fi pacat sa renunte la visul sau. Daca renuntam si la dreptul de a visa, ce ne mai ramane?
Mah krakilla, tu le zici bine, dar de data asta permite-mi sa intervin cu anumite pareri contradictorii.
ce anume te determina sa sustii ca femeile "umblarete" au o problema?
daca fata are visul asta, sa vada lumea, ce drept are tipul de fata sa o judece?
ceva imi spune ca tipa e o zodie mai libertina, bag mana in foc ca e varsatoare de-a mea, nu generalizez dar cand vine vorba de caracteristicile particulare ale zodiilor, imi permit sa ma raportez si sa fiu de partea astrelor, nefiind o maniaca a astrologiei, desigur.
revenind, ca vad ca o dau in alte alea, ce e rau in a dori sa calatoresti, chiar si la varste inaintate? desi noi nu ii stim planurile fetei, ea acum e tanara, are verva aia in ea, vrea sa se cufunde in aventuri, e plictisita de monotonie.
pana la urma, nu asta e una din marile placeri ale vietii? sa calatoresti?
nu da tipa cu piciorul la nimic, decat la orezul aruncat in moaca la biserica...nasul mare nasul mic, prostii d-astea.
eu o felicit, mai rar tipe d-astea care nu aleg sa le fie controlate viata de niste d-astia obsedati de casatorii draci laci.
o femeie libertina stie ce vrea, libertate, e o notiune care nu are legatura cu nestatornicia pe care ai mentionat-o, e o persoana care poate trai si fara iubire, si fara niste acte de rahat.; e alegerea ei, de ce sa criticam? daca ea e multumita si satisfacuta cu viata pe care alege sa o traiasca, nedorind sa se lege la cap, (cel putin de acum), e treaba ei.
tipul de fata e cel care are probleme, nu ea.; vrea cu orice pret sa strice relatia, cu gandurile lui de maritis.; bah fratilor, chiar va trebuie niste documente, niste acte care sa ateste ceva? traiti frate momentul! nu pot intelege chestia asta, am impresia ca doresc casatoria cei mai multi ca sunt fortati de rude sau sa dea bine fata de altii, ca asa o fi moda. (mai ales fiind atat de tanar)
Nu stiu daca o sa ma crezi dar chiar m-am gandit la tine in timp ce scriam raspunsul si ma intrebam daca ma vei mustra...
Nu faptul ca vrea sa vada lumea m-a determinat sa spun ce am spus ci faptul ca el a mentionat ca "ea e cam pe distractie". Am presupus ca fetei ii plac cluburile si iesirile. Nu vreau sa generalizez dar cunosc mai multe fete cu aceleasi apucaturi de high life si toate sunt o apa si un pamant. Desi arata foarte bine sunt extrem de superficiale, schimbatoare si nesigure. Nici macar una nu are un comportament echilibrat, se mint singure, gresesc, regreta, gresesc din nou in incercarea de a-si repara greselile, samd.
Daca atunci cand spunem "umblarete" ne referim la cele visatoare, care isi doresc sa vada cat mai multe si sa faca tot atat de multe pe parcursul vietii, e cu totul alta discutie. Dar nici ele, la randul lor, nu sunt statornice. Si nimeni nu spune ca ar trebui sa fie, eu ma refeream strict la problema personajului nostru principal care intreba ce sanse are aceasta relatie. De acord, "problema" este mai mult a lui decat a ei, intr-adevar. Si el nu are dreptul sa o judece dar spune ca o iubeste... Si daca chiar asa stau lucrurile, macar sa inteleaga si el de ce i se intampla ceea ce i se intampla.
As mai adauga ca nu cred ca ea a ales sa traiasca fara iubire, ci mai degraba a ales sa traiasca fara iubirea lui, in speranta (sau cu certitudinea!?) ca va gasi ceva mai bun. Lui evident ca ii spune ca nu vrea cu nimeni, ar fi culmea sa-i spuna ca asteapta un Fat-Frumos in timp ce il tine pe el in brate.
De ce presupui ca iubirea si libertatea se anuleaza reciproc? Eu cred ca singura iubire adevarata este cea care ofera libertate 100%. Cand incepi sa stabilesti granite intr-o relatie nu o faci din dragoste, poate din frica si mandrie, dar din dragoste, in nici un caz. In legatura cu casatoria sunt de acord cu tine dar cred ca asta se intelege de la sine, doar suntem oameni cu capul pe umeri.
''eu te anunt ca nu se va intampla asa ceva, la un moment dat isi va da seama de chestia asta. probabil cand va vedea cat de frumos e sa fii mamica, sa ingrijesti acel copil, sa te simti intr-adevar realizat/a pentru ca un copil iti lumineaza casa!'' asa am zis si eu adica...pe bune..cat poti sa ai o viata boema fara nici o responsabilitate? Simpla dovada de egoism...
Are Exact tipul tau de gandire.Imi permit sa merg pana la afirmatia ca datorita unor astfel de gandiri o sa se aleaga praful de lumea asta.De fapt s-a inceput ce sa mai. divorturi, copii crescuti fara parinti sau de alti parinti, certuri, etc
-''nu da tipa cu piciorul la nimic, decat la orezul aruncat in moaca la biserica...nasul mare nasul mic, prostii d-astea.''
In primul rand iei in derandere Taina Cununiei.Sa inteleg ca parintii tai au luat parte la o prostie atunci cand s-au casatorit;
-''mai rar tipe d-astea care nu aleg sa le fie controlate viata de niste d-astia obsedati de casatorii draci laci'' nu ii controlez viata si nu sunt obsedat deloc de casatorie;
-''tipul de fata e cel care are probleme, nu ea.; vrea cu orice pret sa strice relatia, cu gandurile lui de maritis.; bah fratilor, chiar va trebuie niste documente, niste acte care sa ateste ceva? ''
Nu stiam ca a devenit o problema sa iti doresti sa-ti faci o familie cu cineva si sa ai copii. Tare ma tem ca in curand vei fi catalogat drept pshihopat cand vezi pe unul ce ia in casatorie o fata: ''uitati un pshihopat! Vrea o familie, vrea monotonie, vrea sa se lege la cap'' O..Doamne fff
''cand clipa va veni, te va schimba ca pe o pereche de sosete, degeaba iti faci iluzii. E nestatornica, nu stie clar ce vrea dar stie clar ce nu vrea. Din pacate ce nu vrea este exact ce vrei tu.''
Sigur nu stie ce vrea.Ea zice ca stie ce vrea, dar mie nu mi se pare deloc. Oricum tot asa eram si eu pana m-am trezit si am fost nevoit sa-mi las visele pe planul 2-3-4 si sa pun osul la treaba ca sa-mi fac un viitor mai intai.Vor veni si chestiile extravagante si calatoriile numai ca eu unul nu pot sa i le ofer acum.Decat sa sparg banii de aiura prin Spania, Franta, etc prefer sa ii investesc exact unde trebuie. Daca nu fac micile astea sacrificii o sa se aleaga praful de viitorul meu.Am o micuta afacere care merge din ce in ce mai bine datorita faptului ca m-am trezit din visare si mi-am sacrificat multi ani din tinerete ca sa fac ceva in tara asta.Tocmai de aceea nu se lovesc gandirile noastre.Eu stiu ce inseamna banul si rasponsabilitatea si cat am avut de tras si asta fara nici un ajutor din partea rudelor sau a parintilor(ei fiind morti. )
Sunt multe de spus, lucrurile sunt mai complicate decat par si nu stiu...sunt putin dezamagit de ea din punct de vedere ca tot ce fac, fac pentru ea numai ca nu apreciaza asta si o arde in tari straine.Aduc in discutie faptul ca multi dintre parintii nostri au plecat de la lingura si furculita? Acum pac, pac...las pe fraierul asta, ce sa stau eu cu asta, ma duc cu altul in ''Tenerife'' gen.O sa se aleaga mai mult ca sigur praful de lumea asta
Dai vina pe libertini din cauza economiei si prostia altora? nu-i de mirare cand cei liberi reactioneaza asa cand voi incepeti cu tampeniile doar pentru ca persoana iubita se intampla sa nu impartaseasca aceeasi dorinta cu tine, asta-i frustrare omule si nu stii cum sa te razbuni.
Inainte sa incepi sa-ti torni galoane de frustrari pe aici, gandeste-te daca nu ti se pare egoist ca vrei sa-i limitezi libertatea pentru dorinta ta. Se ajunge la un compromis daca iti pasa si de fericirea ei. Au fost relatii in care persoanele nu si-au dorit copii, au acceptat intr-un final din iubire. Stii ce s-a intamplat dupa cativa ani? au plecat. de ce? fiindca este in natura lor sa fie mai liberi, altii poate vor doar cariera si statut social. Ia si astea in calcul, nu cum sa-i schimbi natura unui om. NU te lua dupa ce-ti zic toti boraceii care au impresia ca au cunoscut peste 7 miliarde de oameni si se impart in negru si alb, nu te baza pe iluzii si studii fiindca nu o sa ajungi departe si risti sa intristezi niste suflete mai mici tot din cauza ta. Doar pentru ca TU vrei si ai un vis.
Te cred mah.
legat de prima categorie...sunt de acord, majoritatea care nu fac decat sa iasa in cluburi (mai ales in alea de piti si coca) nu au altceva in cap decat asa ceva, sunt cam proaste cand incerci sa conversezi mai amplu cu ele, oricum, notiunea de schimbatoare deja sare din schema. ca daca eu vad din prima in ce hal converseaza, nu mai apuc sa aflu si ce alte caracteristici are, ca ii dau ignore direct.
ei bine, la a doua categorie mentionata de tine m-am referit.
eu cred ca e atras de ea mai mult pentru ca e cam opusul lui, e atras de ce nu poate avea, de ceva neconform cu stilul de viata pentru care el pledeaza.
"As mai adauga ca nu cred ca ea a ales sa traiasca fara iubire, ci mai degraba a ales sa traiasca fara iubirea lui,", de acord, si asta am uitat sa mentionez, o tipa libertina are standarde, pana gaseste pe cineva care o atrage grav si care lasa ca totul sa vina de la sine, si care are toate insuririle care nu o pun pe fuga, va alege sa nu se lege la cap cu orice agarici.
nu sustin ca libertatea si iubirea se anuleaza reciproc, eram sigura ca imi vei zice asta, chiar m-am gandit sa completez ceva legat de aceasta chestiune. "Eu cred ca singura iubire adevarata este cea care ofera libertate 100%.", total de acord, asta voiam sa zic; dar m-am referit la cazul de fata, tipul respectiv e cam fricos si granitele sunt puse de niste acte si de faptul ca nu prea doreste sa viseze la fel ca ea.; el cica e realist, realismul la el inseamna boraci si casatorie cu acte, e cam trilulilu, nu ai vazut ca mi-a bagat-o p-aia cu egoismul? egoist e el, ca vrea sa o lege si sa o priveze de libertate, notiune inteleasa de el gresit.; ca vezi duamne e egoista ca nu ii toarna un plod, la 23 de ani, plod? cand e in floarea tineretii, sa-si strice tineretea si frumusetea cu un borac? sa imbatraneasca devreme de la urletele aluia mic sa piarda noptile si nu numai? cica gravidele sunt mai frumoase, sunt frumoase pe DREACU, nu ai vazut ce nas mare de scroafe au si cum se desfigureaza? care din ei doi e oare egoist?
responsabilitatile vin cand vrea fiecare, nu cand ii spune si ordona un terchea berchea.
mah asta care ai postat! ma mir cum a vorbit cu tine atata, ca daca eram in locul ei iti dadeam ignore de mult timp, are bun simt fata, e cam toleranta cu tine.; dar pregateste-te...nu te va mai suporta mult.
nu am nimic impotriva casatoriei, am ceva impotriva celor care forteaza lucrurile, care vor sa controleze, care arata ca denatureaza tot ce e conform cu mariajul, din felul cum se comporta, cum vorbesc, si care priveaza de drepturi intr-un mod grotesc si din lipsa de neuroni.
CASATORIA nu e pentru oricine, la fel cum nici IUBIREA nu e pentru oricine.
aproape ca mor
"cica gravidele sunt mai frumoase, sunt frumoase pe DREACU, nu ai vazut ce nas mare de scroafe au si cum se desfigureaza?"
nu vorbim de poze acum.
stii, poti sa te indragostesti lulea si de o persoana la fel de libertina si sa continuati acelasi stil de viata. TPU-ul inca nu e atat de avansat si obisnuit cu toate notiunile libertatii si moralitatii
Inteleg ca suferi si te simti indreptatit sa-i judeci alegerile dar nu te victimiza. Problema este ca, cel putin deocamdata, nu va doriti aceleasi lucruri. Ca greseste ea sau gresesti tu, niciunul sau amandoi, ramane de vazut in viitor. Ce iti pot spune cu siguranta este ca mentalitatea ei nu are nici macar o legatura cu problemele omenirii. Nu din cauza celor ca prietena ta suntem noi unde suntem si nici nu se va alege praful din cauza lor.
Sacrificiile le-ai facut pentru tine si ce i-ai oferit, i-ai oferit pentru ca tii la ea. CoquineNoire, in stilul ei acid, are dreptate. Fata e libera sa faca ce vrea, indiferent de ce ii oferi tu. E viata ei, sunt alegerile si (poate) greselile ei. Daca chiar o iubesti, fi alaturi de ea, chiar si cand nu esti de acord cu alegerile pe care le face. Cine stie, poate in cativa ani, iti vei vedea si tu visul implinit.
Sunt de acord cu tot ce ai scris. Lipsa de comunicare ne-a facut sa credem ca am avea pareri diferite, la inceput
In primul rand am postat o intrebare cu scopul de a primi niste sfaturi intr-un mod civilizat nu in mod ironic sau intr-un limbaj stradal ce unora li se pare ''cool''
''Plod'', ''DREACU'', ''scroafe'', ''borac''? wtf? sa inteleg ca tu, eu, etc cand am aparut pe aceasta lumea am fost niste plozi si boraci.
O fata isi strica tineretea si frumusetea daca face un copil la 23 de ani? Inca o data wtf? Mama ta nu a fost deloc frumoasa cand era insarcinata cu tine?
Chestiile astea sunt firesti, sunt biologice si se intampla de cand se trage cu arcul.Generatiile astea de 2 lei care vin acum nu or sa reuseasca sa schimbe instinctele primare de mii de ani.Iar toata aceasta mascarada cu ''emanciparea'' femeii o sa dispara intr-o buna zi.Nu zic ca ar trebui ca femeia sa stea la cratita sau sub comanda barbatului, dar prea si-au luat-o in cap unele...iar de alea o sa se aleaga praful pun pariu pe oricat daca. Oricum sunt niste fite, figuri si vajaieli care astea o sa dispara cu timpul in mod sigur.Si nu am spus ca vreau copii cu ea acum in momentul asta sau ca vreau sa ma casatoresc cu ea acum.Ci doar imi doresc, dar nu neaparat acum sau maine.Cine a spus ca ii ingradesc libertatile ba chiar intr-un mod grotesc se pare?
Nu consider ca sunt frustrat, ci doar am o problema, mai mult o dilema pe care nu reusesc sa o rezolv sau nu gasesc o cale de mijloc buna pentru amandoi.Pana a fi cosiderat frustrat, psihopat, egosit sau mai stiu eu ce e cale lunga mai ales ca nu ma cunosti.
Prefer sa ma abtin de la alte comentarii si iti sugerez sa parasesti aceasta tema sau intrebare.Am nevoie de niste raspunsuri/sfaturi mature si pertinente(nu consider ca am facut studiile impreuna ca sa ne tragem de sireturi) de la niste persoane care inteleg aceasta problema sau care au mai trecut prin ea.Cu siguranta nu sunt singurul.
''Daca chiar o iubesti, fi alaturi de ea, chiar si cand nu esti de acord cu alegerile pe care le face. Cine stie, poate in cativa ani, iti vei vedea si tu visul implinit.''
Mi-a placut asta
Mersi de incurajari.Ai dreptate, poate ar trebui sa privesc problema din alt unghi si sa-i dau si ei putina crezare. Oricum sunt mai mult ca sigur ca intr-o buna zi o sa-si mai slefuiasca conceptiile(poate si eu) si poate vom ajunge sa fim o familie fericita intr-un cuibusor dragut din cate am inteles pana acum e sa am rabdare cu ea, sa o inteleg si sa nu-mi pierd speranta.De un astfel de raspuns aveam nevoie acum nu de ironii de la niste persoane care considera ca le stie pe toate.
"Lipsa de comunicare ne-a facut sa credem ca am avea pareri diferite, la inceput."
sunt de acord, asta voiam sa zic si eu.
hai las-o dreacu, what k i nd of sorcery is this?
RAY întreabă: