anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, Am vârsta de 18 ani și simt o nevoie arzătoare să mă masturbez.
Țin să menționez că nu am mai făcut de 2 luni și nu vreau să mai continui, Un sfat ceva?

14 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cauta ti o gagică

suntserios
| suntserios a răspuns:

Un sfat?
Masturbeaza-te, ca e ceva normal si sanatos pentru organism, drept dovada ca iti cere.

| Violleta2022 a răspuns:

Este dovedit stiintific ca masturbarea este benefica, atunci cand este facuta normal 1-2 ori pe saptamana.
Este anormala si daunataoare doar cand este facuta in mode excesiv, dar 1-2 ori pe saptamana, este benefica.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Dar mi se pare "penibil" să fac așa ceva la 18 ani...

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Doar tie ti se pare... ca-n realitate este taman pe dos, fiind dovedit stiitific ca masturbarea moderata este chiar benefica.

uite aici studii medicale care spune ca-i benefica:
https://www.sfatulmedicului.ro/arhiva_medicala/masturbarea-este-benefica

https://www.drmax.ro/masturbare-ce-este-si-ce-efecte-are

https://www.csid.ro/......-17209315/

https://www.9am.ro/......atate.html

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Cred că o să mă descarc că simt nevoi foarte arzătoare...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sfat. O prietenă.

| doctorandus a răspuns:

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

https://www.thetrentonline.com/guys-4-reasons-masturbation-good/

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick, Schroeder, Messer si Walker numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

https://web.archive.org/......walker.pdf

| Hyperion7 a răspuns:

Punând presiune pe tine,îți faci mult mai mult rău.
Așa că,după cum zic multora, acceptați fraților masturbarea,e parte din voi acum.
Cu cât fugi mai tare de ea,cu atât îți faci foarte mult rău.
Și să fim serioși, nu poți face un obicei sa dispară în câteva luni, mai ales daca l-ai epuizat in atâția ani.
Ori, daca nu vrei masturbare, căsătorește-te și faceți sex până la adânci bătrâneți.

| mastadont a răspuns:

Singurul sfat care te va ajuta e cel pe care nu vrei să-l auzi, masturbează-te. Tu acum practic încerci să înnoți împotriva curentului și te miri de ce obosești și rămâi pe loc, când ai putea să te masturbezi, să înnoți ca omul normal lăsându-te dus de râu.
Ca să-ți dau un exemplu de întrebare asemănătoare, un om care vrea să slăbească prin înfometare încearcă să mănânce cât mai puțin și de puține ori. În urma acestui fapt e normal să-i fie foarte foame și să se plângă de acest lucru, dar oricât s-ar plânge doar mâncatul regulat și îndestulător îi va putea potoli foamea.

| Miruna333 a răspuns:

Abținerea forțată de la masturbare poate avea anumite consecințe: efecte emoționale, abținerea forțată de la activitatea sexuală, inclusiv de la masturbare, poate duce la frustrare, anxietate sau stres. Suprimarea naturală a unor nevoi fiziologice poate avea un impact asupra bunăstării emoționale.
Potențiale efecte fizice: În unele cazuri, abținerea prelungită de la ejaculare poate duce la disconfort fizic, cum ar fi congestia prostatică, e o situație rară și depinde de factori individuali.

Este vorba și de starea de bine generală: Este mai sănătos și mai echilibrat să ai o abordare moderată a activității sexuale.

| KaiSmile27 a răspuns:

Dă-i bice. Nu e bine. La 18 ani, odată pe zi sau la 2, 3 zile e bine
https://images.app.goo.gl/SdHboXiuSxk57mvz9
Distrează-te

| Bărbatbine a răspuns:

Ce i în mâna nu i minciună