|

Salutare tpu.In zilele fertile am avut contact sexual neprotejat fara a exista o ejaculare in vagin.Ieri trebuia sa imi vina menstruatia dar nu a venit, nici macar azi.Am facut un test de sarcina care a iesit negativ.Sa fie vorba despre o dereglare?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Trebuie sa afli, pentru a cunoaste si sa stii si pe viitor, deoarece este in interesul tau sa intelegi ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, se pot produce si sa apara anumite disfunctionalitati in functionarea corecta a glandelor endocrine si ca atare apare si posibilitate de a apare dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor acele dereglari hormonale provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina chiar NEREGULAT. Pe baza celor precizate se poate aprecia ca aceasta deocamdata foarte mica intarzierea a pornirii menstruatiei fata de data calculata de 9.12 este urmarea a unor dereglari hormonale produse in acest ciclu. Marimea abaterii ca numar de zile a ciclului menstrual, poate prezenta variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 2-5 zile, la dereglari si mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si in cazuri rare sa fie uneori chiar si de 2-3 luni fara sa existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari ale lungimii ciclului menstrual se produc destul de frecvent mai ales la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta sau mai
deficitara a una sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. Numai daca o astfel de situatie se repeta si in cazul urmatoarelor cicluri menstruale, doar in acel caz este indicat ca femeia sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize prin care se stabilesc factorii care provoaca dereglarea activitatii hormonale. Cel mai probabil nu a ramas insarcinata si scurgerile amintite s-ar putea sa fie secretia leucoreica care de obicei este produsa intr-o cantitate mai mare atat inainte cat si dupa menstruatie. Daca va porni si se va desfasura sangerarea menstruala la fel ca si alta data in acel caz NU trebuie sa mai fii ingrijorat, dar ar fi bine si indicat sa te prezinti la ginecologie pentru o consultatie amanuntita.
Rezultatul testului de sarcina obtinut in acest moment, poate fi apreciat ca fiind valabil si corect in proportie de cel mult 85-90%. Momentul indicat pentru a fi efectuat testul de sarcina al carui rezultat sa fie sigur corect este dupa a 7-a zi de intarziere a pornirii menstruatie, bineinteles in cazul in care intarzierea este de cel putin 7 zile. Multa sanatate!

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Tu faci un test de sarcina la cateva zile dupa ce te-ai regulat? asteapta si tu 21 de zile.

| explică (pentru ywar):

Am facut un test de sarcina la 2 saptamani cand trebuia sa imi vina menstruatia si nu a venit

| a răspuns (pentru OsimplaFata21):

2 saptamani nu sunt 21 de zile. Asteapta. Ai ciclu regulat? Spui tu ca el nu a terminat in tine dar nu cred ca in toiul futaiului el a mai stat sa se controleze. A dat-o si el asa fericit ca a prins sa arda ceva.

| explică (pentru ywar):

Mai,sunt 19 zile de atunci..am un ciclu regulat(cu 2-3 zile in plus sau in minus)si un calendar menstrual unde imi calculez..Nu,nu si-a dat drumu pentru ca s-a oprit, am pus prezervativ si actul a mai continuat dupa.Si nu nu era fericit ca a prins sa arda si el ceva, este iubitul meu de 2 ani, ne dormi copii dar nu acum!

| a răspuns:

Testul de sarcina pe care l-ai facut a fost facut degeaba. Un test de sarcina concludent se face la 21 zile de la ultimul act sexual. Asa ca asteapta sa treaca cele 21 de zile si apoi poti face un test de sarcina care sa-ti indice daca esti sau nu gravida.

| a răspuns (pentru OsimplaFata21):

Acum 27 minute | OsimplaFata21 explică (pentru ywar):
Am facut un test de sarcina la 2 saptamani cand trebuia sa imi vina menstruatia si nu a venit
Rezultatul testului de sarcina care este efectuat dupa trecerea a doar 14 zile (2 saptamani) fata de data OVULATIEI, este apreciat ca fiind valabil si corect in proportie de cel mult 50-60%. Pentru ca rezultatul obtinut sa fie VALID, VALABIL si CORECT in proportie de peste 98-99%, testul se efectiueaza dupa trecerea a minim 21 de zile de la ovulatie (14 zile pana la data menstruatiei + 7 zile intarziere)

| explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc mult!

| a răspuns (pentru OsimplaFata21):

Sa va iubiti fericiti, dupa principiul strabun cum iti asterni, cum vine altul si se aseaza in locul tau! happy

| a răspuns:

Ai făcut prea repede testul, trebuie să treacă cel puțin 21 de zile de la ultimul contact sexual.

| explică (pentru Andreeush):

Citisem pe internet ca il poti face in prjma zi de intarziere a menstrei... ca hormonul de sarcina e vizibil dupa 10-16 zile de la fecundarea ovulului