|

Servus. Am o problemă, poate imi puteti da un sfat in legatura cu asta? Am 19 ani și sunt singur, nu am nicio relație, nu am mai avut o relatie cu o fată de aproximativ un an, bineînțeles, sunt si virgin. Sunt la facultate și chiar ma simt bine, nu sunt într-o depresie sau alte probleme, ma simt bine per ansamblu. Din punctul meu de vedere daca as avea o relație mi-aș strica forma buna in care is, adică dacă ma simt bine acum, daca intru într-o relație cine stie ce se va întâmpla, se va despărți de mine cand i s-ar scula ei si as suferi, asta e un motiv principal din care in momentul de față refuz sa am o relatie...dar problema e ca, părinții mei ma presează să îmi caut una, iar eu nu vreau asta, am avut diferite certuri pe tema asta, iar ei susțin că trebuie sa am o relatie ca sunt mare, cică. Insa eu consider ca eu stiu ce e mai bine pentru mine si decat sa imi caut sa sufăr iar....Si in cursul relației cred ca mi-ar sta gândul la ea in loc de facultate. Asta e punctul meu de vedere, pentru că momentan vreau sa ma tin de facultate si sunt satul pana peste cap de suferințe, dar ai mei continua cu presiunea.Ce credeti ca e de facut ca sa ma lase in pace? E normal cum gândesc? Voi ce ati face daca ati fi în locul meu? Ce ma sfătuiți să fac? Multumesc anticipat!

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Discuta calm cu parintii tai si spune le despre asta! Nu iti poti face o relatie pentru ca momentan te concentrezi pe facultate si nu ai nevoie de altceva care ti ar putea distrage atentia de la viitorul pe care ti l construiesti, ca nu esti pregatit si atat. Toate vin la timpul lor si cand o sa iti intalnesti jumatatea nu o sa mai stai cu stresul ca o sa suferi, atunci iti va fi sufletul si capul numai la ea. Dar pentru viitorul tau si pentru ca tu te stii ca mai rau iti vei face, asteapta sa termini facultatea... intr o relatie mai sunt si certuri, dar cu persoana potrivita totul se rezolva

| a răspuns:

Faci bine ce faci, nu-ti asculta parintii, vede-ti de scoala ca oricum astea nu iti vor aduce doar suferinta exact cum ai spus si tu

| explică (pentru Eteda):

Da le-am spus că mă concentrez pe facultate si nu am timp de relații.Dar ei cică nu, ca am timp de amândouă ca pot sa ma ocup si de facultate si de relatie.

| a răspuns (pentru Eduard1575):

Eu nu înțeleg de ce părinții tăi îți vor răul, prin a-ți face o relație

| a răspuns (pentru Eduard1575):

Și în primul rând nu ești obligat să îi asculți ai trecut de 18 ani deci poți să îți vezi de viața ta și să iei tu deciziile, spre exemplu maicămea și taică-miu nici nu vor să audă cuvântul "fată" și nici eu nu mai vreau să-l aud deoarece acest cuvânt îmi aduce blesteme, eu niciodată nu m-am înțeles și nu mă voi înțelege cu o fată

| explică (pentru Denis6688):

Ai dreptate aici, nu stiu, ei asa gandesc, probabil se tem sa nu raman singur sau ceva, eu sincer nu ma tem de asa ceva si daca as ramane singur ce, ma descurc si singur, sa am servici si unde locui contează.

| a răspuns (pentru Eduard1575):

Frate ești un om foarte puternic dacă gândești că e mai bine fără femeie și care nu vor femeie sunt oameni puternici,de-ar fi toți ca tine credemă că România ar fi mult mai bună,și problema la părinții tăi nu nu se tem că rămâi singur ei vor să te căsătorești să ai o familie,deci practic mai pe scurt ca oricare părinte vor nepoți, dar sincer ar fi cel mai bine să îi întrebi asta de fiecare dată când pornește subiectul acesta că ai nevoie de o fată, deoarece eu îmi dau cu presupusul dar întreabă-i în felul următor ca să te asiguri"Dragi părinți de ce vreți atât de mult ca eu să am o iubită?", și vezi atunci ce îți răspunde sau poți să le spui în felul următor "Am timp o viață întreagă și de femeie, dar acum sunt tânar, iar cariera mea e mult mai importantă".

| explică (pentru Denis6688):

Ai dreptate, mersi fain de aprecieri și de răspunsuri! happy

| a răspuns (pentru Eduard1575):

Parintii au dreptate. Dar nu este obligatoriu sa ai o relatie doar de dragul relatiei. Insa se spune ca "cine-i tanar sa iubeasca". Dragostea, iubirea si chiar sexul la varsta ta nu o sa le gasesti mai tarziu. Viata este trecatoare si asa o sa zici si cand o sa ai un loc de munca. Iubirea iti da aripi, descarcarea de angoasele sexuale te linitesteste. Dar... descarcarea doar prin masturbare duce la dependenta, insatisfactie.

| a răspuns (pentru Eduard1575):

Cu drag happy

| a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Eduard vrea o carieră nu o iubită și plus femeia nu prea mai are sentimente în ziua de astăzi vor doar banii la bărbați.
"Cine-i tânăr să iubească" eu am iubit dar în schimb nu am primit iubire și am fost dezamăgit de așa femeie.
"Dragostea,iubirea și chiar sexul la vărsta ta nu o să le mai găsești mai târziu", aici ai dreptate nu te contrazic atât câ înaintezi în vârsta tot mai slabe sunt șansele să iți găsești sufletul pereche.
"Viața este trecătoare", păi viața oricum e trecătoare și cu femeie, deci mai bine e să realizezi ceva în viață, femeia nu îți dă nimic îți dă doar suferință și necaz.
"Iubirea îți dă aripi", îți dă aripi atâta timp cât ai parte de ea dar dacă nu ai parte vei suferi deoarece bărbatul are sentimentele mai slabe decât o femeie și pune suflet mai mult.
Eu spre exemplu am avut 3 "relații" oarecum relații toate eșuate evident, de atunci corpul s-a obișnuit în proporție de 65% fără femeie adică mai am de lucrat până înving ispita,nu vreau ca alții să facă greșeala mea și apoi să sufere, bine ce-i drept pe mine nu m-a vrut, nu mă vrea și nu o să mă vrea vreo femeie, te întrebi de unde știu asta ei bine văd, sunt 2 motive
1.Fug de mine ca de dracu și
2.Parcă sunt o fantomă nici măcar nu se uită la mine, deci mai pe scurt sunt total inexistent pentru elesad
Deci concluzia este că cel mai bine e să fii fără femeie o viață întreagă deoarece o să fii mult mai fericit, vei fii trist până te înveți că e mai bine fără femeie, dar peste 5-10 ani nu vei mai avea probleme deoarece corpul și celule din creier se vor obișnui așa.

| a răspuns (pentru Denis6688):

Ai dreptate, dar in relatii este ca la loz in plic. Un hâtru care vindea lozuri cand eram adolescent, la intrebarea noastra daca sunt lozuri castigatoare ne raspundea ca mai sunt si necastigatoare, desi majoritatea erau acestea. Dar le cumparam. Asa si-n viata: stabilim relatii si „necastigatoare".
Cat priveste femeia as putea spune ca este un rau necesar. Dar a avea o femeie langa tine nu inseamna doar sex. Poate iti doresti si copii. Nimic nu este atat de inaltator si placut ca atunci cand tii in brate copilul tau.
Da trebuie sa ai un țel hotarator, dupa cum spune si Cosbuc in poezia "Lupta vietii", dar pe langa acesta trebuie sa ai si altele adiacente. Altfel viata este searbada, neimplinita.