| Ella123 a întrebat:

Ce sunt ienele si ce fac ele (in vrajitorie)?

9 răspunsuri:
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Bună. Poate vroiai să zici "iele" :
http://www.spiritelenaturii.go.ro/enciclopedie/ielele.htm
O zi bună :)!

pa, pa.

| Blondamea a răspuns:

Cauta google

| lemmon a răspuns:

Iele sunt fapturi feminine supranaturale intilnite in mitologia romaneasca, foarte raspindite in superstitii, carora nu li se poate stabili insa un profil precis, din cauza marii diversitati a variantelor folclorice. Totusi, cel mai frecvent, Ielele sunt descrise ca niste fecioare zanatice, cu o mare putere de seductie si cu puteri magice, avind aceleasi atribute ca Nimfele, Naiadele, Dryadele, sau chiar si ca Sirenele. Ielele locuiesc in vazduh, in paduri sau in pesteri, in munti, pe stinci sau pe maluri de ape, in balarii sau la raspintii, scaldindu-se adesea in izvoare. Se crede despre ele ca apar in special noaptea la lumina lunii, rotindu-se in hora, in locuri retrase (poieni silvestre, iazuri, maluri de riuri, rascruci, vetre parasite sau chiar in vazduh, dansind goale, numai cu sinii goi, cu parul despletit, mai rar cu vestmint de zale sau infasurate in valuri transparente si cu clopotei la picioare); dansul lor specific este hora; locul pe care au dansat ramine ars ca de foc, iarba nemaiputind creste pe locul batatorit, iar crengile copacilor din jur fiind pirlite; mai tirziu, cind iarba rasare din nou, culoarea acesteia este verde-intunecata, nu e pascuta de vite, iar terenul devine prielnic inmultirii ciupercilor din specia "lingura zinei". Ielele apar uneori cu trup, alteori sint doar naluci imateriale, cu aspect iluzoriu de tinere femei vesele; de obicei, folclorul le reprezinta tinere si frumoase, voluptuoase si seducatoare, nemuritoare, zburdalnice pina la delir, vindicative si rele, fara a fi totusi structural malefice.

| αndï a răspuns:

Nu cumva iele? laughing sau poate ma incurc eu
e un fel de legenda, cand barbatii le aud cantand si dansand sunt atrase de ele si apoi acestea incep sa danseze in jurul barbatului si il seduc, apoi intra intr-o anomalie spatio-temporala si pierde notiunea timpului si spatiului, apoi in cele din urma moare
etc. nu stiu exact cum vine big grin

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Iéne s. m. – Personaj care reprezintă ideea de somn, echivalent popular al lui Morfeu. – Var. Ene. Ngr. ’Iάννης „Ion" (DAR). – Der. Ienache, s. m. (beție), care este și nume de botez și nume de familie, cf. ngr. ’Iάννάϰης; enăci, vb. (a zăpăci).
IÉNA s. f. sticlă de ~ = sticlă rezistentă la foc.

Daca voiai sa spui iele, au raspuns bine cei de deasupra mea!

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Am mai gasit ceva legat de Iene, poate la asta te referi:
-http://www.rightwords.ro/......e-iene-...

| Nicoleta a răspuns:

Poate vrei sa spui "ielele "nu" ienele".
Ielele sunt creaturi din mitologia romaneasca si se presupune ca isi fac aparitia noaptea, la lumina lunii, dansand inlocuri retrase, goale sau rareori in hainepopulare sau in voaluri.
Poti citi maimulte pe google sau pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Iele.

| Ella123 explică:

Ba iubita mea...infoarmeaza-te de ma matha...winking si nu ma mai contrazice pe mine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi pare rau sa te dezamagesc fetito, dar nu exista vrajitorie. exista doar autosugestie si coincidente.care de cele mai multe ori nu se repeta decat o data.iti pierzi timpul, energia si banii presupun.stai linistita, poate dupa ce vei incerca sa faci o asa zisa vraja si nu va merge iti vei da seama ca e o parte din povestile spuse de bunica pe vremea cand erai mica sau rahaturi de pe net.succes la desteptare

Întrebări similare