| Adi1987 a întrebat:

A luat careva nota mica la BAC si a facut contestatie? Ce s-a intamplat dupa? Va crescut nota? Sau doar va scazut mai mult?

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

La-o asa, sa nu iei nota si mai mică.

| Frank51 a răspuns:

Eu am primit 0.25. Sunt cazuri de ambele părți, de aceea e bine să știi ce ai scris corect.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

La contestatie lucrarea este recorectata. Nu primeste nimeni pomana acolo.

Faci contestatie doar daca stii ca ai facut bine la examen conform baremului.
Un elev foarte bun se poate autoevalua corect: stie ce a facut bine si ce a gresit.
Insa elevii slab pregatiti habar nu au ce nu stiu. Asadar multe contestatii sunt facute doar de dragul de a fi facute.
Un exemplu e chiar intrebarea asta.

| siriusblack98 a răspuns:

Da, eu acum vreo 8-9 ani cand am dat bacul. Am facut la biologie vegetala si animala contestatie ca luasem 5 si dupa contestatie am luat 7, 40. Mi s-a parut extrem de aiurea, adica 2, 4 puncte e deja incompetenta ori nepasare din partea corectorului initial si chiar si asa dupa contestatie mi s-a parut foarte mica nota pentru ca stiu ce am facut acolo, mi s-a parut foarte usor si a mers ca uns examenul. De corectat cred ca l-au corectat femeile de serviciu. Treaba e ca promovam si cu acel 5 dar mi s-a parut pur si simplu injust pentru ca stiam ce am scris si ma deranja psihic.

| Cipi1212 a răspuns:

La contestație nota se poate menține, poate crește sau scade.

| AnastasiaK a răspuns:

E important să ai pe cineva care să poată evalua obiectiv nivelul tău. Doar așa îți dai seama la ce rezultat să te așepți după contestație.

Nu e o regulă. În ciuda scenariilor conspiraționiste, contestația duce fix la reverificarea lucrării, iar rezultatul va fi în funcție de nivelul acesteia.

De exemplu, dacă tu dorești să faci contestația la bac la română, îți recomand puternic să nu, cel puțin nu până nu descoperi cratima.

| Whitte a răspuns:

Uitandu-ma la stiri, pe statistici, vad ca sunt cazuri de ambele parti. La unii au scazut chiar mult.
Trebuie sa fii foarte sigur pe lucrarea ta ca sa iti permiti sa faci contestatie si sa speri intr-o nota mai mare.

| Adi1987 explică (pentru Whitte):

Daca tu ai luat nota 2 nu are niciun rost sa faci contestatie nu?

| darrio2007 a răspuns (pentru Adi1987):

Si de ce ai vrea sa faci contestatie? Cand va fi?

| Whitte a răspuns (pentru Adi1987):

Evident ca nu.

| Diana4you97 a răspuns:

De regulă, nota scade la o contestație.