Nu iti place istoria? Nici informatica? Sper ca nu esti la mate-info. Ai o singura varianta, una singura: invata, macar de un 5. Invata cat poti de mult. Daca iar chiulesti, clar iti pune trei de 2 si te lasa. Daca nu inveti si iti pune 2, greu vei mai lua note de trecere. Dar daca inveti acum, o sa vada ca te implici si te iarta pe viitor.
Pai sunt la mate-info.Am 8 pe primul semestru, iar pe al doilea am un 7 si un 8 si ma simt ciudat, intr-un fel, eu nu sunt obisnuita cu note mici.Dar in ultimul timp nu prea inteleg informatica.Si...nah.
Obisnuita? Deci esti fata. Draga mea, daca vezi ca nu poti aici, asculta sfatul unui om batran, de 20 de ani
, care a facut liceul degeaba: transfera-te. Mergi la profilul care iti place. Nici nu trebuie sa pleci din liceu, doar la un profil care ti-ar placea mai mult. Altfel, pune mana si invata informatica. Pentru tine ma gandesc ca scoala e un chin, cum a fost si pentru mine. Nu fa greseala mea, nu sta pe un profil care nu ti se potriveste.
Ideea e ca imi place profilul la care sunt.Matematica,fizica,chimia le ador, numai ca nu-mi place informatica.DELOC. Avem si un profesor naspa, doar un singur coleg mai intelege cat de cat ce preda el, in rest, jale.Nu mi-e frica de anul asta; mi-e frica de ce se va intampla la anul', intr-a 12-a
Crede-mă, dacă nu înțelegi informatică din clasa a9a mută-te de la mate-info, fugi de profilul ăsta ca de Satana. Ce faci pe a9a sunt banalități, să vezi după ce urmează când o să treceți la un limbaj de programare și chiar o să faci programe și dacă nu îți rulează, chiar dacă ai uitat o paranteză sau punct și virgulă și restul e corect iei 2. Să vezi când o să ai 5 ore pe săptămână cum o să mai fie...
Oricum, n-ai ce să faci, poți să vezi eventual ce a dat la test și să vezi dacă poți să faci chestii asemănătoare. Dar dacă chiar ai ajuns la punctul în care nu mai înțelegi nu mai ai ce să faci.
Am 7 ore de info pe saptamana (sunt intensiv), si n-am avut probleme, pana acum...
Daca pana acum nu ai avut probleme, poate ai prins o pasa proasta, nu ai inteles cateva lectii. Daca iti place, sper ca voi folosi si eu software creat de tine pe viitor. Dar daca vezi ca nu mai poti, faci fizica, chimie si matematica M2 la orice profil tehnic. Deocamdata, invata lectiile din care au dat ei lucrare.
Mda, nu știu de ce am avut impresia că ești a9a, greșeala mea.
Dar mai e o variantă, poți să te muți la mate-info simplu sau științele naturii dacă nu îți place informatica deloc dar îți plac matematica, fizica, chimia...
Totul e posibil.Merci
Va multumesc
Daca nu mai intelegi informatica poti sa te muti la alt profil
insa din cate spui pana acum ai note mari la aceasta materie, poate ar fi mai bine sa rogi profesorul sa-ti explice ceea ce nu intelegi sau roaga un coleg sa te mai ajute
Iti raspund strict la intrebare.Suna un coleg si innprumuta caietul cu notile pe care le-a predat profesorul ora respectiva.Completezi cu ce ai tu in caiet.Ai sambata si duminica la dispozitie sa inveti ceva. Eventual intrebi pe cineva care se pricepe.EU zic ca de un 5 tot scoti, mai ales ca se vedea straduinta ta.
Succes!
Multumesc.M-am gandit si eu la asta.O sa rog un coleg sa ma ajute sa inteleg :*
Totusi nu ne lamuresti si pe noi exact ce faci acum? Tare am impresia ca esti pe la pointeri si alte minunatii in C/C++, care sint chestii destul de zabaloase, oricum ai lua-o. Nu vorbesc din auzite, am fost profil info si am facut si ceva facultate in domeniu, chit ca nu am terminat-o si nici nu o sa o termin vreodata (ca o mica paranteza, am trecut examenele care tineau de programare...).
Pai am trecut de pointeri, acum sunt pe la liste liniare.Eram agitata, cand am auzit ca ma lasa corigenta, acum parca ma simt mai bine.
A, liste, hai ca nu e asa de nasol. Daca tot zici ca iti place matematica, e imposibil sa nu te intelegi cu listele, ca ai o gramada de aplicatii practice, cum ar fi reprezentarea matricilor prin liste, si multe alte chestii foarte interesante. Nu ii lua in seama pe toti papagalii si incompetentii care te sfatuiesc cum sa te eschivezi de treaba asta, ei sint soferii de tir si maturatorii de miine. Daca te-ai descurcat pina acum, poti si de acum inainte. In orice porcarie care ti se preda la scoala e si ceva util si placut, trebuie doar sa reusesti sa localizezi elementul respectiv si sa te bucuri de el.
try
Nu, nu toți suntem măturători sau șoferi de tir. Și eu m-am descurcat la mate-info un timp, chiar cu media 8, nu tocmai o medie proastă, dar dacă pierzi tangența cu o materie, cel puțin pentru mine a fost imposibil să o recuperez. Nu văd de ce este rău să se mute la un profil mai potrivit pentru ea, care-i face mai multă plăcere. Și eu puteam să stau mult și bine la mate-info, că de trecut până la urmă trece oricine, dar nu văd de ce ai face ceva ce nu îți face plăcere când ai o alternativă. Dacă nu aș fi vrut să dau la arhitectură rămâneam la mate-info, luam și bac, nu e asta ideea, ideea e să ai timp să face ce îți place.
Eu ziceam de aia cu sfaturi imbecile gen "ii spui profesorului ca te-au luat parintii la cumparaturi ca trebuia sa mergi la spital" si alte ineptii de-astea. Daca inghite matematica si fizica, e clar ca are potential si pentru informatica, nu exista nici o urma de indoiala. Sistemul de invatamint e cretin, pentru ca se ajunge mult prea des in situatia ta, ca elevul sa nu aiba habar pe ce lume e si sa faca ping-pong intre profile. Nu zic ca esti tu de vina, de vina e sistemul ca tu nu ai fost ajutata sa iti dai seama pina la sfirsitul generalei ce vrei cu adevarat sa faci, ce ti se potriveste.
Nu, știam de la sfârșitul generalei că o să merg la arhitectură, dar cum părinții mei nu au fost de acord să merg la liceul de arte la profilul arhitectură am considerat că mate-info e varianta cea mai bună ținând cont că și la examen am luat notă mare la mate, biologie și chimie știam perfect deci m-am gândit că o să mă descurc. În schimb informatica e singura materie care pot să-ți zic cu mâna pe inimă cu nu sunt în stare să o învăț sub nicio formă, îmi este absolut imposibil, chiar dacă ambii părinți ai mei știu foarte bine programare, au și făcut/vândut softuri și din clasa a6a s-au străduit să mă învețe programare, ce-i drept nu c++ ci visual basic dar nu am reușit să înțeleg și probabil niciodată nu o să pot. Nu contează că sunt bună la materiile de real, am putut să învăț informatică până la un punct și după nu s-a mai putut.
Cred că am și am avut mereu habar pe ce lume sunt, doar că nu m-am priceput să apreciez complexitatea unei materii la care eram sigură că până la urmă o să mă descurc.
Probabil ca ai tai sint buni programatori, dar nu si buni profesori, si probabil din cauza asta nici nu inghiti tu informatica. Avind in vedere ca si din arhitectura se cistiga foarte bine, nu inteleg cramponarea asta a lor pe info. Deh, e o greseala pe care o fac enorm de multi parinti, sa bage pe git copiilor o anume cariera. Tot la partea cu societatea de rahat ajungem, unde parintii mai degraba se mindresc ca al lor copil cistiga xshpe mii de euro pe luna sau e cine stie ce shefuletz decit sa se mindreasca ca al lor copil e FERICIT cu ceea ce face si e cu adevarat BUN in domeniul respectiv, chiar daca e gradinar sau sofer de taxi.
Ai atât de mută dreptate. Nu e deloc important câți bani câștigi, niciodată nu m-a interesat asta, ci să faci ce îți place și te face fericit. Degeaba câștigi 5000 de euro pe lună când lucrezi 12 ore și în weekend. Degeaba ai bani dacă nu mai ai timp și dispoziția să te bucuri de ce ar putea să-ți ofere.
Demonstreaza-i ca stii si daca iti pune 2 fara sa te evalueze(asta pentru ca "asa vrea el"), ia toata clasa martora si adreseaza-te directorului/directoarei...va avea mult de suferit, te asigur
... daca e nevoie iti chemi si parintii la scoala tot pentru acest motiv, ca ti-a pus nota fara sa te evalueze(nu are dreptul de a face asta). Nu te lasa pacalit de profesori, lupta pentru drepturile tale![]()
Bafta!
Daca chiar vrea sa ii puna doi, ii pune doi, cu exceptia cazului in care e un incompetent (am avut un caz de-asta in liceu cind a asistat directorul la ora si am facut-o de cacao pe profa de info de fata cu el, ma intrebase o chestie si i-am zis ca nu ii raspund si nu fiindca nu as sti, ci fiindca intrebarea era dintr-o lectie pe care nu o predase inca - oricum stiam raspunsul, era o trivialitate, ceva, cert e ca ea nu stia ce ar fi trebuit sa ma asculte...).
Asta imi mai trebuie.Sa afle si parintii
Cam nasool.
Foarte nasol, aia a fost ultima ora pe care a avut-o la noi la clasa. Din pacate, si la revederea de 10 ani de la terminarea liceului am vazut-o misunind pe acolo... deci daca copiii tac si inghit in loc sa puna toti piciorul in prag, incompetentii de genul asta vor continua sa isi aiba locul in sistem.
Multi aveti o logica imbatabila. Unele materii nu va sunt prea dragi, dar pretentii de note mari aveti. Du-te si ia-ti 2-ul sau pune mana si invata si ce nu-ti place daca vrei nota buna!
Si tu semeni tare cu Ceausescu!
Auzi, tie ce nu-ti convine? Ce vrei de pe TPU? Nu e atat de evident ca trebuie sa inveti? Ce solutii vrei sa-ti dam aici? Cum sa-l ucizi silentios pe proful de info? Ai Internet. Ce-ti mai trebuie? Daca nu intelegi ce ti-a predat proful tau periculos atunci poate intelegi de pe YouTube(sunt explicatii chiar si in format video) si multe alte surse, doar le gasesti pe Google. Sau intreaba un coleg care a inteles. Nu te mai lamenta pe aici pentru ca nu faci decat sa-ti pierzi timpul!
Nu sunteti obligat/a sa-mi dati mie solutii.Multumesc de ajutor,eu nu vreau sa-mi fac de lucru cu oameni sadici. Poate, intre timp, invatati cum sa socializati cu o persoana, sau cum s-o ajutati. Daca nu vreti s-o ajutati, lasati-o in pace.Va gasi si singura solutii.Bafta in continuare; oricum, problema mea vis a vis de informatica e minora, fata de a dumneavoastra.
Vrei sa-ti predau eu liste liniare inlantuite sau ce? Nu mi-ar fi prea greu, desi timpul nu-mi prea permite, dar nu o pot face cu oameni care adora sa se lamenteze pe retele sociale decat sa incerce sa invete!
Pune mana si invata sau resemneaza-te si ia-ti 2-ul cu fruntea sus!
Sau vrei sa ti se predea asa? http://www.youtube.com/watch?v=m5n3_Ats9TU
Vezi bine ca voi sta cu fruntea sus.Si nu am spus ca nu voi invata.Dar sunt momente in care te simti dezechilibrat.Asa m-am simtit eu, avand in vedere ca nu am mai luat note mici; dar nah, unii oameni se grabesc sa judece fara sa cunoasca pe cineva.
In fine, draga, succes!
Incearca sa zici : Dmn prof. parintii mei au trebuit sa plece in orasul vecin si m-au luat si pe mine deoarece trebuia sa-mi cumpar ceva..sa ma duc la spital etk
Roagă pe cineva să te ajute, să îți explice problemele să știi cât de cât.