|

Buna! Ce acte sunt necesare pentru "bani de liceu"? La noi la liceu daca intrebi secretarele iti raspund cu sictir si nu te lamuresc ce trebuie sa contina dosarul. De asemenea, cand poti depune cerere pentru bursa fundatiei Dinu Patriciu - "Inventeaza-ti viitorul"?Va rog nu raspundeti decat daca stiti. Multumesc.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

ACTE NECESARE
Pentru acordarea bursei Bani de Liceu
(1) Pentru obţinerea sprijinului financiar în cadrul Programului naţional de
protecţie socială "Bani de liceu", beneficiarii întocmesc o cerere tip, pe care o depun la unitatea de învăţământ la care este înscris elevul.
(2) Cererea va fi completată de elev cu autorizarea reprezentantului legal.
(3) Cererea va fi însoţită de următoarele documente:
a) copie a certificatului de naştere sau a actului de identitate al elevului;
b) copii ale certificatelor de naştere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlalţi membri ai familiei;
c) acte doveditoare care să ateste statutul juridic sau medical de: orfan, urmaş al eroilor revoluţiei, bolnav de TBC si se află în evidenţa dispensarului şcolar, că suferă de: diabet, o boală malignă, sindrom de malabsorbţie gravă, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatie congenitală, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, că este infestat cu virusul HIV sau este bolnav de SIDA, că suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă sau reumatism articular, handicap locomotor. Certificarea bolii se face de către medicul abilitat să avizeze acordarea burselor,
d) acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei.
(4) Documentele se vor depune în copie, cu condiţia ca, la depunerea cererii, solicitantul să prezinte si actele în original.
(5) Persoanele din cadrul unităţii de învăţământ, desemnate să primească
dosarele, vor confrunta actele în original prevăzute la alin. (3) cu copiile, iar pe acestea din urmă vor trece menţiunea "conform cu originalul" pe fiecare pagină, sub care vor semna atât primitorul, cât si solicitantul.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Acte necesare: - cerere tip(se ia de la secretariat); copii de pe actele de identitate ale membrilor de familie(sau certificatele de nastere pentru cei care inca nu au acte); adeverintele cu veniturile brute pe ultimele 3 luni(iunie, iulie si august 2010) pentru cei care realizeaza venituri; declaratie notariala autentificata pe proprie raspundere pentru cei care nu realizeaza venituri. Actele de identitate/certificatele de nastere trebuie prezentate si in original, pentru a fi verificate. Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La noi se cere si o ancheta sociala care se face dupa o cerere catre primar...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează