| Yosifica a întrebat:

Buna cine poate sa`mi spune autorul, editura, anul aparitiei de la Cartea Junglei si o mica prezentare a cartii! fundita:X

Răspuns Câştigător
| friends a răspuns:

Cartea junglei (1894) este o culegere de povestiri scrise de renumitul autor Rudyard Kipling, în perioada în care a trăit în Vermont. Toate povestirile fuseseră publicate anterior în reviste între anii 1893-4. Cea mai cunoscută parte cuprinde trei povestiri despre aventurile unui „pui de om" abandonat, Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană. Probabil, cele mai cunoscute dintre celelalte sunt "Rikki-Tikki-Tavi", povestea unei viteze manguste, și "Toomai al elefanților", povestea unui tânăr îmblânzitor de elefanți.

A doua Cartea Junglei a urmat în 1895.

Cartea junglei este folosită ca o carte motivațională pentru micii cercetași, membrii tineri ai mișcării cercetășiei. Această utilizare a universului cărții a fost aprobată de Kipling în urma cererii directe, trimisă scriitorului de Robert Baden Powell, întemeietorul mișcării cercetașilor.

2 răspunsuri:
| a1doru a răspuns:

Rudyard Kipling, 1894 prima carte. 1895, a doua. povesteste aventurile unui copil abandonat,Mowgki, crescut de lupi in jungla indiana. editura care a tiparit-o initial, nu o stiu.

| PinkDea a răspuns:

Cartea junglei (1894) este o culegere de povestiri scrise de renumitul autor Rudyard Kipling, în perioada în care a trăit în Vermont. Toate povestirile fuseseră publicate anterior în reviste între anii 1893-4. Cea mai cunoscută parte cuprinde trei povestiri despre aventurile unui „pui de om" abandonat, Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană. Probabil, cele mai cunoscute dintre celelalte sunt "Rikki-Tikki-Tavi", povestea unei viteze manguste, şi "Toomai al elefanţilor", povestea unui tânăr îmblânzitor de elefanţi.

A doua Cartea Junglei a urmat în 1895.

Cartea junglei este folosită ca o carte motivaţională pentru micii cercetaşi, membrii tineri ai mişcării cercetăşiei. Această utilizare a universului cărţii a fost aprobată de Kipling în urma cererii directe, trimisă scriitorului de Robert Baden Powell, întemeietorul mişcării cercetaşilor.