| yulyanna a întrebat:

Buna dimineata, am si eu o rugaminte pentru cunoscatori, eu am varsta de 19 ani iar cumnata mea m-a rugat daca pot sa ii meditez baietelul in varsta de 8 ani la limba engleza, dar problema e ca nu stiu care sunt pasii de a medita un copil incepator (ce trebuie sa invat, cu ce sa incep, cu ce sa termin), iar daca dumneavoastra ma puteti ajuta cu raspunsuri v-as fi recunoscatoare

Răspuns Câştigător
| pastru009 a răspuns:

Deci Iuliana...lasa tampeniile de site-uri si ia-te dupa mine.Ok? Caci altfel o sa iti fie greu.
In primul rand fa-ti un plan de meditatie. Obligatoriu 2 ore! Bun. Uite planul meu foarte util:
-preda cate o lectie de literatura la fiecare 2 saptamani(prima saptamana o predai, iar la a doua o asculti) sau daca faceti de doua ori pe saptamana dai cate o lectie de literatura pe saptamana(in prima meditatie din saptamana predai si in a doua meditatie din aceeasi saptamana il asculti);
-lectia de gramatica o predai cand doresti, dar te previn sa incepi cu lectiile de baza(prezentul simplu si continuu si dupa treci la trecutul simplu unde trebuie ca tu sa stii regulile transformarilor verbelor regulate cu ed si neregulate! ATENTIE! Construiesti un tabel pentru a preda cuvintele si verbele; ti-l explic in curand). Lectia de gramatica predai una noua doar daca esti sigura ca le-a inteles pe celelalte si daca le-a retinut(in cazul asta inseamna teste de evaluare a cunostintelor dobandite). Atentie! Cand iti pune o intrebare nu te grabi sa ii raspunzi-fiind prima ta meditatie si poate esti un pic emotionata-caci poate ii dai un raspuns ce contine informatii mai avansate fata de nivelul lui sau te grabesti si gresesti undeva.("Graba strica treaba"). Cand nu intelege ai rabdare chiar de-ar fi sa ii explici de o mie de ori si nu ridica vocea la el doar pentru ca te enerveaza ca poate nu intelege fiindca il poti face sa se simta amenintat sau speriat si dupa nu se mai poate conentra si nu isi mai gaseste raspunsul(si dupa tu te enervezi si mai rau).
Un bun meditator,
Este cel rabdator.
Tabelul(2 variante):

1.La literatura predai cuvintele in acest fel: imparti tabelul in trei categorii pe verticala(|):
PRIMA CATEGORIE: scrii "se scrie"(pui copilul sa scrie in limba engleza cuvantul pronuntat de tine sa vezi daca are vreo inclinatie spre limba engleza; exemplu:eu pot scrie aproape orice cuvant in limba engleza dupa pronuntare desi nu ii stiu traducerea sau cum se scrie in engleza). Deci scrii "se scrie" in prima categorie/sau tabel sau parte din tabel.
A DOUA CATEGORIE: scrii "se traduce"(cuvantul din engleza in romana).
A TREIA CATEGORIE: scrii "se pronunta". Multi profesori fac aceasta greseala: acestia le preda elevilor cuvinte zicandu-le pe moment cum se pronunta in engleza si dupa vreo doua, trei zile copiii uita(ceva normal, sincer). Traducerea cuvantului in litere romanesti nu in tampeniile alea ce le gasim in dictionare de parca scrie pronuntia in greaca.Si fii atenta pe ce litera pui accentul(exemplu: live-leave, accentul pus pe litere ii zice copilului sa puna aceeasi litera de mai multe ori in pronuntare si asta arata unde se afla accentul sau pronuntarea unei litere mai lungi). Sper ca ai inteles pana aici fiindca are sens.
Nu il iei pe copil cu pronume personal sau verb predicativ, tranzitiv, intranzitiv etc.In prima lectie de literatura iti dau eu cuvintele, restul esti desteapta asa ca o sa te descurci.winking
Tabelul nu am cum sa il fac asa ca pun niste stelute:
to do*a face*tu du.
car*masina*caaar.
brother*frate*bruadar.
sister*sora*sistar.
aunt*matusa*aunt
to cook*a gati*tu cuuuc.(accentul e pe u)
education*educatie*educheisan
Good morning(ii scrii in paranteza: forma de salut/la revedere; pe scurt expresie)*buna dimineata*guud morning
soarece*mouse*maus
cat*pisica*cheat
dog*caine*dog
house*casa*haus
family*familie*feamali
T-shirt*tricou*tisart.
Cam atat. Daca lista este mare este si normal acum.Fiindca trebuie sa ii verifici cunostintele la engleza(nu test acum).Sa vezi ce stie de la gradinita si din clasa 1 daca acum e a 2a.Cand predai alte lectii sa repeti niste cuvinte in plus pe care deja le-ai predat sa vezi daca si le repeta pe cele din urma sau invata doar pentru ziua meditatiei si dupa uita.Si il pui pe el sa zica cuvintele pe care le repeti(tu ori le zici in romana si el ti le zice in engleza ori invers).
Sper ca ai inteles planul si ca iti place, este usor odata ce esti atenta cand il citesti.
Aaaaa da si la verbele neregulate in tabel:
PRIMA CATEGORIE: se scrie(la infinitiv/forma din dictionar)
A DOUA CATEGORIE: se traduce
A TREIA CATEGORIE: timp trecut(Past Tense)
A PATRA CATEGORIE: participiul verbelor.Verbele neregulate la predai dupa alfabet si le predai la inceput pe cele de baza(drive, drink, arise etc.) si dupa treceti la cele mai lungi verbe sau foarte diferite de infinitiv o luati mai usor, dar respecti regula alfabetului(intai faci alfabetul cu verbele de baza si cu timpul cu cat inaintati in lectii sa mai faci o data alfabetul cu tabel cu tot si adaugi noi verbe.Nu le adaugi pe toate la aceeasi litera fiindca il dai peste cap. Minim 15 sunt de ajuns la fiecare litera si dupa continui la urmatoarea meditatie cu urmatoarele verbe de la aceeasi litera dar nu inainte sa il asculti).
Draga mea Iuliana, daca nu o sa ai un plan pentru meditatie o sa iti fie foarte greu si e pacat si pentru el.
Bun mai am ceva si cu asta termin.O definitie a timpurilor verbale(exemplu:prezentul simplu) o spui mai pe indelete si conjugi verbul de la prezentul simplu ca si exemplu sub definitie(definitia o spui cat se poate de explicit, adica la mintea prostului-sa fie clar ca nu iti fac baietelul prost- ca sa nu te mai obosesti cu raspunsurile la intrebarile sale).
Cam atat am avut de spus.Iti urez noroc si bafta. Daca ai vreo nelamurire, contacteaza-ma pe privat sau pe adresa de yahoo: adryan_dumytru@yahoo.com.
O zi placuta.

10 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Cauta in librarii "engleza pentru incepatori" adecvata copiilor din scoala primara--- daca spui vanzatoarei (din librarie) ce doresti, aceasta iti poate face mai multe recomandari din care vei alege.
Alta" metoda" de predare pe care ti-o sugerez este ca, impreuna cu elevul tau, sa urmaresti/comentezi/explici desene animate/filme pentru copii.

| corolav a răspuns:

Pentru pastru009
E o tîmpenie ceea ce propui matale.
Acel copil are 8 ani, abia învață să citească românește șu tu îl trimiți să facă gramatică și literatură în limba engleză?
Cel mai indicat răspuns este cel al lui alessia 5158.

| pastru009 a răspuns (pentru corolav):

Pai cum altfel se invata grmatica daca nu prin lectii de literatura(cuvinte in engleza, citirea unor texte simple si foarte scurte create special de meditator pentru a le traduce impreuna cu copilul meditat si sa noteze cuvintele pe care copilul nu le stie etc.)? Si avand 8 ani, iar cumnata Iulianei o pune sa il mediteze iti dai seama ca acest lucru inseamna ca acel copil stie deja sa citeasca nu? Si asa isi exerseaza si cititul in limba romana(la traduceri) si in engleza(la exercitii).Si nu este cel mai bun al lui alessia 5158 ci cred ca este al lui Yokata si al meu.
Te rog, inainte sa mai comentezi la altii gandeste din mai multe puncte de vedere, nu doar unul.

| corolav a răspuns:

Domnișoară yuliana.
E foarte probabil ca matale să știi bine limba engleză, pentru ca să poți învăța pe alții. Nu comentez.
Dar matale nu știi bine limba română.
În ambele texte scrise de matale ai multe greșeli de gramatică.
Revin, pentru pastru009.
Este exclus, ca un copil de 8 ani, să știe atîta gramatică a limbii române
încît să poată trece direct la cea a limbii engleze.
Și matale dar și yuliana aveți 19 și respectiv poate și mai mult și tot nu știți bine gramatica limbii române( comparativ cu un copil de 8 ani).
În cele două texte ( către yuliana și către mine) ai comis multe greșeli de gramatică dar și de sens a cuvintelor.
Cuvintele unei limbi formează lexicul( sau vocabularul) și nu literatura. Aceasta din urmă este cu totul altceva( vezi DEX).
Deci, a nu se confunda literele și cuvintele cu literatura.
Vă rog, măcar în acest domeniu, aveți încredere în ceea ce vă spun.
Să fiți sănătoase!
P.S. Nu ar avea niciun rost niște contrareplici din partea voastră.
Credeți-mă, nu aveți dreptate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incepi cu inceputul :
alfabetul
reguli de pronuntie, dupa care doar cititi texte impreuna pentru a sti cum sa citeasca
Cuvinte de baza/uzuale :
lunile anului, zilele saptamanii, etc
numerelor ordinale si cardinale
ora
mancaruri/bauturi
meniul zilei
Nationalitati
Il inveti cum sa se prezinte, ce limbi straine ii plac, unde locuieste, ce mancaruri ii plac
tot ce cuprinde o casa
imbracaminte si incaltaminte
parti ale corpului
boala : cum spui ca esti bolnav, te doare capul, stomacul, etc
faceti dialoguri si parcurgeti texte relativ simple care au legatura cu lectia invatata.

Deci trebuie sa il inveti cuvintele de baza din diferite domenii, acesta este primul nivel de cunostinte la o limba straina. Sa nu uiti sa ii pui si auditii, sa se obisnuiasca.
Bafta!

| yulyanna explică:

Corolav, acestui copil ii place engleza, si isi doreste foarte mult ca eu sa imi petrec cat mai mult timp cu el, avem o legatura foarte speciala. Iar la faza "abia invata sa scrie/citeasca" nu e o problema, nu ai idee cat de avansati pot fi copii din ziua de azi happy

| pastru009 a răspuns (pentru yulyanna):

A fost satisfacator raspunsul Iuliana? happy
L-ai inteles?

| pastru009 a răspuns (pentru yulyanna):

Iuliana,sa iei in considerare si raspunsul lui Yokata.Dar o observatie din partea mea: nu incurca copilul cu regulile de pronuntie fiindca de aceea e si partea de tabel "se pronunta". Majoritatea cuvintelor in engleza se aseamana foarte mult la pronuntie si de aceea isi poate da seama si singur pe parcursul primului an de meditatii, dar faci cum doresti.Sa nu te greabesti in a-i preda.Cuvintele le pui amestecate(cifre, parti ale corpului, mancaruri -ceea ce a spus Yokata-).
Si sa il inveti engleza britanica, nu cea americana.Cea britanica fiind engleza de baza, fata de cea americana.

| krystyana2001 a răspuns:

Prima data incepe sa il inveti nr, lunile anului, zilele saptamanii, culorile iar dupa continui cu restul
fundita?