| Some0ne a întrebat:

happy imi puteti explica niste timpuri verbale in engleza? este vorba de Present Tense Simple / Present Continuous si Past Tense Simple / Past Continuous. Daca se poate imi puteti explica cu cuvintele voastre pentru ca nu am inteles nici de la profesoara, nici din carti, am cautat si cursuri pe net, dar nu inteleg.
Multumesc mult si funda happy

Răspuns Câştigător
| didiDia a răspuns:

Present Tense Simple/ Present Continuous
Primul se refera la actiunile pe care le faci in mod obisnuit(puse la timpul prezent), pe cand al doilea la ceea ce faci la momentul vorbirii, acum:
ex: I go shopping every Saturday.(Ma duc la cumparaturi in fiecare sambata.) -->este o actiune pe care o faci in mod repetat, in fiecare sambata, deci se foloseste present simple
I am reading a book.(now) -->este o actiune ce se intampla doar acum, nu in mod frecvent

Past Tense Simple/Past Continuous

Past Tense Simple se refera la o actiune ce s-a intamplat in trecut(uneori se poate distinge daca e prezent cuvantul,, ago''), pe cand la Past Continuous ai o actiune in desfasurare in trecut.

ex:I went to the sea two years ago.(Am mers la mare cu doi ani in urma.)
When you came, I was doing my homework.(Cand tu ai venit, eu imi faceam tema.) -->I was doing my homework este o actiune in desfasurare in trecut pentru ca eu atunci lucram la tema cand tu ai venit

1 răspuns: