| nicole94 a întrebat:

intrebare pentru cei care au terminat clasa a9a si au facut informatica.in ce consta, exemple exercitii, explicati-mi si mie va rog am nevoie. si inca ceva exemple de teste la informatica de clasa a9a pentru diferente va rog

Răspuns Câştigător
| alina12em a răspuns:

Vei face algoritmi in C++.
Ca parte introductiva o sa inveti cateva chestii legate de altgoritmi, proprietati, obiectele cu care lucreaza algoritmii, modalitati de reprezentare (pseudocod, schema logica-doar la inceput). Da, deci in principiu vei incepe prin a face schemele unor probleme de genu : "Scrieti pseudocodul unui algoritm care citeste 2 nr. reale, strict pozitive b si h, unde b-baza unui triunghi, iar h-inaltimea unui triunghi, apoi calculeaza si afiseaza aria trunghiului."
Un lucru important e in ce limba vei studia C++, romana sau engleza. Daca stai foarte bine cu engleza, ar fi de preferabil sa-l intelegi de la inceput in engleza, eu una am facut in romana. Diferenta, de ce ar conta limba, tine in mod special de operatori. Acum regret ca am invatat in romana. dar asta e, asta ne cerea la scoala.
Ca sa-ti formezi o idee in ce consta mai exact urmareste site ul asta http://www.scribd.com/doc/24891214/Limbajul-de-Programare-c-a-Algoritmi-a1
Referitor la diferente, am trecut prin asta, in urma unui transfer de la alt profil. nu a fost mare chestie, la inceput a zis profa ca pe langa partea de teorie, o sa am niste algoritmi scrisi in pseudocod, cand am vazut subiectele nu am avut parte de vreo aplicatie in C++... deci intrebari foarte usoare cu privire la notiuni de baza 'cateva proprietati ale algoritmului, ce sunt operatorii, exemplu de operatori, definitie o structura de control (liniara/alternativa/repetivita).' lucruri extrem de usoare.
Mai multe nu pot sa-ti spun aici, doar uite-te putin peste site ul ala. Sper sa-ti placa informatica. cine o intelege, tot respectul. Multa bafta!

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci, la scoala, informatica consta in PROGRAMARE, care nu e nicidecum vreo distractie accesibila tuturor, in sensul ca necesita foarte multa logica in implementarea algoritmilor. Pur si simplu vei realiza programe in C/C++/Pascal care vor da un rezultat o data ce sunt date in executie.