| viooiv a întrebat:

Buna! Stie cineva cum se procedeaza sau ce trebuie sa stiu pentru examenul acela bilingv pentru clasa a IX-a?

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Așa cum am mai spus: să știi limba aia cât mai bine. Detalii iți dă dira (data/ora/...)

| AnjaAHUI a răspuns:

Bună!

Așa cum am explicat și la altă întrebare de acest gen, o să îți explic și ție.

În primul rând examenul de bilingv are 2 componente, scris și oral. Pentru fiecare dintre aceste probe se cer anumite lucruri. De exemplu pentru partea scrisă este foarte importantă gramatica. Trebuie să stăpânești bine timpurile verbale, sintaxa frazei, trebuie să știi expresiile standard (de exemplu în engleză o să spunem „depend on", nu „depend of/for etc.").
Pentru partea orală trebuie să ai un vocabular bogat, o pronunție bună și să nu ai emoții. Totodată trebuie să fii rapid și spontan și să ai capacitatea de a da un răspuns prompt la orice întrebare a profesorului.
Din păcate, nu poți elimina niciun capitol din ce ai învățat până acum. Pentru o notă cât mai bună, trebuie să știi din toate. Există însă posibilitatea să te perfecționezi, să lucrezi și să exersezi. Pentru partea de gramatică există subiecte atât pe internet cât și culegeri cu exerciții pe care le poți găsi la orice librărie. Pentru partea orală poți găsi filmulețe pe Youtube sau poți să le ceri prietenilor sau celor din familie să te ajute, să îți pună niște întrebări.

Examenul de bilingv nu este unul foarte greu, dar nu este nici pentru toată lumea. În momentul în care optezi pentru clasa de bilingv se presupune că ai deja o bază solidă în acea limbă.

Mult succes în continuare și sper că răspunsul meu a fost util!