Pe lângă alte metode (meditaţii, de exemplu), îţi recomand site-ul www.livemocha.com pentru a aprofunda şi a exersa. Ai acolo lecţii şi exerciţii care vor fi corectate de vorbitori nativi. Apropo, mult succes, timpul e cam scurt.
Buna! In primul rand trebuie sa muncesti foarte mult. Nimic bun in viata nu se castiga/invata usor, in special daca o iei de la zero. In al doilea rand, trebuie sa cumperi manuale si CD-uri cu lectii pentru incepatori, apoi sa cresti nivelul de dificultate. De ajutor ar fi sa faci variantele de bac la limba franceza. Nu stiu sigur cum e, dar eu am dat bac-ul la engleza si am avut teste de reading, speaking si writing. Presupun ca asa a fost si la franceza. De asemenea, nu e destul doar sa inveti limba respectiva, ci trebuie sa ii si prinzi "gustul". Pentru asta trebuie sa asculti foarte mult conversatii in limba franceza. Atunci cand faci pauza de la invatat, incearca sa te uiti la filme in franceza cu subtitrare. Efectele nu se vor vedea imediat, dar pe termen lung te va ajuta foarte mult. Nu ar strica sa faci meditatii. Nu in ultimul rand, trebuie sa ai incredere in tine. Spun asta pentru ca unii oameni cand aud astfel de cazuri ar spune ca e aproape imposibil sa inveti o limba in doar 3 luni. Nu sunt de acord cu asta. Trebuie sa ai incredere in tine. Doar tu singur sti ce poti.
Multa bafta!
HriorM777 întreabă: