| Anonimata345 a întrebat:

Bună,TPU! Cum se învață de fapt la matematică? Adică ce aș putea face să nu învăț mecanic? Cum să fac să înțeleg această materie?

Răspuns Apreciat de Editori
| DvDplayer a răspuns:

Eu fac 2 chestii cand invat matematica, si eu invat matematica logic. Aceste 2 chestii sunt : 1. Nu citii lectia de 1000 de ori pur si simplu ca sa o bagi in memoria de scurta durata, incearca sa intelegi unde se aplica, cand se aplica, apoi exerseaza sa o aplici. 2. pune-ti intrebari; la matematica totul e legat de un capitol pe care l-ai facut de mai de mult asa ca incearca sa faci conexiunile la tine in cap. Si doar asa un sfat bonus, daca ramai blocat/blocata la o problema, identifica ce nu stii din ea si apoi repeta partea/partile aia/alea pana cand poti sa faci problema mare (asta se leaga direct cu ce am zis mai sus ("la matematica totul e legat de un capitol pe care l-ai facut de mai de mult")).

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

In ce clasă ești? să adaptăm răspunsul...

| Catrice a răspuns:

E logic, nu mecanic.

| Lukasssz a răspuns:

Trebuie sa gandesti logic.

| Zuzu1991 a răspuns:

Matematica nu e fizica, adica teoria e minima, iar restul sunt exercitii si probleme, adica, matematica se invata rezolvand exercitii si probleme

la facultate de exemplu se rezolva culegeri de exercitii si probleme

| wildthing a răspuns:

Pai ce sa inveti mecanic la matematica? Iti insusesti teoria, iar apoi o aplici la exercitii si probleme.

| Ofiintă a răspuns:

Fâcând exerciții prin aplicarea unor formule.