|

Ce este mazarichea si poleiu?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mazarichea in sensul dat de tine este un fenomen natural care se produce atunci cand ploaia datorita unui strat cald de aer la inaltime intretaie un strat rece de mica inaltime. Picaturile se transforma in niste boabe mici de gheata. Daca cresc se numeste grindina. Exista si o planta dar cred ca nu la asta te refereai tu.
Poleiul este tot un fenomen natural datorat topirii zapezii sau ploii si inghetarii ei inainte de a intra apa in sol. El se poate produce de toamna pana primavara oricand sunt conditii adica cand este un strat de aer rece dupa unul mai cald la nivelul solului.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

MAZARICHEA este: 1. o specie de plante furajere anuale, din familia leguminoaselor, cu tulpina subțire, ramificată, cu flori purpurii-liliachii, albe sau roz. 2. Precipitație atmosferică sub formă de bobițe de gheață; grindină măruntă. 3) Boală a animalelor (transmisibilă și oamenilor), cauzată de acțiunea patogenă a cisticercilor, manifestată prin dureri musculare, febră și tulburări digestive; cisticercoză. si POLEIUL este un strat subțire de gheață continu și neted, care acoperă uneori porțiuni din suprafața solului, arborii sau obiectele care se află în aer liber și care este format prin înghețarea apei provenite din ploaie sau din topirea zăpezii. Funda?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mazarichea este o planta care se gaseste pe camp care seamana cu mazarea numai ca are pastaile si frumzele foarte mici in care te incalcesti forte repede daca intri si o mananca animalele.

Pleiul este intalnit in special toamna iarna atunci cand se face trecerea cand de abia ninge si zapada se topeste si ingeata de la frig dar se mai face si din cauza cetii sau cand ploua si ingheata repede

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează