anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce se intampla daca nu te prezinti la o proba orala/ scrisa la BAC? Trebuie sa dai tot bac-ul din nou sau doar proba la care ai lipsit?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă NU te prezinţi la una din probele de la "competenţe" ( sau cele scrise ), atunci se consideră că NU ai promovat examenul de BAC ( din această sesiune )!

"Art.70 - (1) Dupa încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat si dupa evaluarea si notarea tuturor lucrarilor scrise, se comunica rezultatele finale pentru toti candidatii.
...
(3) Nu se calculeaza media generala de bacalaureat pentru candidatii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminati de la o proba.
(4) Examenul de bacalaureat se considera promovat de catre absolventii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) au sustinut probele de evaluare a competentelor prevazute în prezenta
metodologie la art. 41, alin. (1), lit. A., B., C., D.
b) au sustinut toate probele scrise prevazute în prezenta metodologie la Art.41, alin. (1) lit. E. si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea;
c) au obtinut cel putin media 6 la probele scrise precizate la alin. Art. 41, alin. (1) lit. E.
(5) Candidatul care, la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse se considera ca nu a sustinut proba respectiva." - SURSA = Metodologia de BAC/Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat, de la linkul oficial :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4799-31-08-2010.zip

Deci, va trebui să dai proba respectivă de "competenţe" în sesiunea următoare!
Dacă e vorba de o probă scrisă, atunci o poţi da tot în sesiunea următoare, iar la celelalte 2 probe poţi solicita "recunoaşterea notei" ( dacă este peste 5 )!

Vezi că BAC-ul se dă gratuit DOAR 2 sesiuni!
Din a 3-a sesiune va trebui să PLĂTEŞTI...

Toate cele bune.

4 răspunsuri:
| kar1GaNNN a răspuns:

Daca lipsesti mai ai o sansa, in TOAMNA, in cazul in care nu te prezinti nici la toamna, adio BAC.
Noroc!

Răspuns utilizator avertizat
| Fulger149 a răspuns:

Ideea ar fi urmatoarea....eu am probleme cu rinichii iar medicul mi-a programat operatia in saptamana cu bac-ul, de invatat am invatat la romana si bio, la mate sunt olimpica, la fel si la bio....deci frica nu imi e. Doream sa stiu daca sa-mi aman operatia, chiar daca este urgenta, sau nu.

| Georgi6747 a răspuns:

Din cate stiu eu daca lipsesti la o proba nu poti intra in restul BAC-ului deci... daca ai lipsit va trebui sa dai BAC-ul in toamna... oricum bafta. happy