|

Cine mă poate ajuta cu nişte poezii şi esee la tema,, profesorul-lumină pe cărarea mea,,

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Profesorul nu este, nu trebuie să fie un oarecare, el trebuie să-şi păstreze tinereţea sufletului, să fie capabil a intui sufletul tânăr, să aibă darul de a ghici ce se petrece dincolo de zidul aparent de netrecut al elevului.
Profesorul este dăruire, el descoperă mereu ceva nou - elevul – cu care se confruntă zi de zi, într-o piesă jucată pe viu, fără cortină, fără sufleor, fără aplauze, într-un schimb permanent cu acelaşi public mereu nesatisfăcut - conştiinţa elevului.
Ce se întâmplă cînd însuşi profesorul este foarte tânăr? – este chiar el un elev în şcoala vieţii, dar cum rămâne totuşi cu dorinţa lui de a mai schimba sau adăuga cev? Eşecul poate fi transformat într-un pas îninte?
A fi tînăr nu înseamnă a face greşeli, a fi neştiutor, a fi încăpăţânat. Se spune că timpul le rezolvă pe toate.
Uneori apare o stare de deprimare, de eşec resimţit mai ales în suflet, o stare de resemnare. Atunci când hazardul vieţii îţi aduce în faţă un om care ştie să te asculte, să te înţeleagă şi să te sprijine, prinzi curajul de a înfrunta din nou totul. Nu îţi rămâne decât să te întorci la domeniul tău, la materia pe care o predai, să redescoperi şi să-ţi înfrumuseţezi din nou sufletul.Te întorci la elevi, la ochii lor calzi, când jucăuşi, când ironici, când obraznici, dar inteligenţi - şi îţi sorbi din ei lumina făurind împreună cu ei şi pentru ei alte visuri. Învăţând cu ei!
Viaţa în general este făcută din tot atâtea tăceri câte cuvinte, ceea ce spune capătă un sens deplin prin ceea ce nu spune, şi tocmai aceasta e ceea ce vrea să spună.
Scirsoare deschisa
Să trăiţi să fiţi buni! Să fiţi buni pentru a putea fi fericiţi! cei răi nu pot fi fericiţi. Ei pot avea satisfacţii, plăceri, noroc chiar, fericire nu. Nu, pentru că în primul rând, cei răi nu pot fi iubiţi, şi în al doilea rând. în al doilea rând, de! norocul şi celelalte,, pere...2007 - 5263 + Vezi răspunsul întreg

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Scuze ca poezia a doua se repeta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Temele sunt interzise pe TPU.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează