Limba romana este cea mai melodioasa limba de pe pamant pentru ca este una latina.MANDRU CA SUNT ROMAN!
Limba materna este totdeauna cea mai frumoasa, daca o cunosti destul de bine. Apoi poti indragi si alte limbi.
De cate ori mi se intampla sa ma gandesc la limba romana, si nu se iveste des ocazia asta, totdeauna mi se pare ca existenta ei in acest nou mileniu eun miracol, Cum a putut rezista aceasta enclava de latinitate intr-o mare slava si acoperita in valuri succesive de huni, turci sau mongoli adusi de hoardele lui Ginghs-han, e cu adevarat o minune.Si detest pe cei care astazi hulesc un popor care a avut taria sa-si pastreze natura latina in asemenea vitrege vremuri...De curand am revazut bijuteriile in piatra semanate in toata Moldova si numite manastiri...Nu exista una in a carei istorie sa nu se semnaleze un atat tatarasc sau cazacesc Si totusi, au ramas in picioare si strainii se minuneaza da frumusetea lor faurita parca de bijutieri...Si pe multe pietre funerare sunt sapate in piatra, chiar daca cu caractere slavone dar in frumoasa limba romaneasca:"eu, Stefan voievod..."De la NEAMT PANA LA pUTNA VETI INTALNI ACESTE VORBE... Iar in doi iulie.clopotele au dat glas in toata MOLDOVA SI SPRE CINSTEA LOR, ROMANII AU VENIT IN NUMAR MARE SA-SI cinsteasca eroul...Nu fabulez, dau marturie ca e adevarat tot ce spun aici...Cinste celor ce nu-si hulesc tara si nici nu-i schimonosesc limba pretinzand ca deja au uitat-o fiind de vreo trEi luni plecati in tari straine...
"Alta limb'armoniasa / ca ea nu gasim..." scria George Sion...Am facut ceva la scoala, nu-mi mai aduc aminte restul poeziei... dar daca am intrat in UE si in restul lumii s-a dus naibii "armonia" a ramas doar limba si aceea stalcita.
DA e frumoasa limba romana....pacat ca unii fac dezacorduri si pacat ca au ajuns la o varsta inaintata si nu stiu sa scrie
Da, pacat ca unii nu o aprecieaza, romani fiind si ca altii nu stiu sa o vorbeasca corect, tot romani fiind.
Sunt de acord cu prima parte. e o limba frumoasa, dar pentru mine exista si altele mai frumoase (germana, franceza...)
dulcemaria_1483 întreabă: