Heei! Nu ai de ce sa fii speriat, da se repeta materia din ceilalti ani, vor fi foarte multe pregatiri pentru examen, vei avea mai multe teme, mai mult de citit. Sfatul meu e sa te gandesti foarte bine la ce profil vrei sa mergi pentru ca degeaba iei note mari la scoala si in examene si mergi la un liceu bun daca ajungi la mate-info si realizezi ca nu faci fata cu matematica/informatica si materiile astea. Eu sunt clasa a11-a si din experienta iti spun, nu te lua dupa colegi, daca prietenul tau cel mai bun se duce la un profil, nu te duce cu el doar ca sa fiti impreuna. E foarte frumos in clasa a8-a, pentru mine a fost cel mai frumos an, de abia acum veti incepe sa va cunoasteti si o sa va para rau ca nu ati facut o mai devreme, o sa fie banchetul, un moment foarte emotionant. Examenul e ceva important, dar nu e o drama daca nu iei 10, la liceu nu o sa te intrebe nici un profesor ce nota ai luat in examen. Asa ca multa bafta, incearca sa citesti tot ce ti se da, pentru ca o sa te lovesti de operele acelea si la liceu. Nu te stresa prea tare pentru ca mai rau o sa te incurce, o sa fie bine. Pup
Dacă îți este ușor să înveți nu este greu nicăieri. Școala nu face decât să ne testeze capacitatea de a reține informații, nicidecum să ne învățe lucruri importante care să ne ajute în viață. Dacă ești puțin atent și reții și înțelegi din clasă ce se predă îți va fi foarte ușor să înveți.
În clasa a 8a cred că materia va fi ceva mai vastă decât în clasele precedente pentru că la final urmează evaluarea națională.
Nicidecum! Si clasa a 8-a are materiile noi ce trebuie predate! Recapitularea se face doar la romana si matematica, spre sfârșitul semestrului 1.
Ii greu... Trebuie sa inveti in fiecare zi cel putin 7 ore ca sa ai media 6. Crede-ma, am ramas repetent 5 ani in clasa a 8-a dar intr-un final am reusit sa trec cu spaga. Iti sugerez spaga, este foarte folositoare, mai ales in cazut profesorilor. Bafta
In general repeti putin din ce ai facut in 5-7 si ai mai multe lectii in a 8-a, mai ales la materiile de baza (romana si matematica normal)
daca pricepi materia o sa fie usor, daca nu, recomand sa-ti gasesti un meditator bun la ambele materii sa treci de examen, avusem in a 8-a un meditator "foarte bun" la matematica si tot 4 am luat la examen
pe scurt, incearca sa inveti, gaseste meditatori buni si vezi ca la repartizare la licee o sa fie bataie mare pe locuri. Funda?