| Emi_3041 a întrebat:

Cum se poate afla linia mijlocie intr-un triunghi isoscel, daca se cunosc laturile acestuia? big grin

16 răspunsuri:
| Rayyy a răspuns:

Bună!
Într-un triunghi isoscel, linia mijlocie este jumătate din bază. Se poate demonstra acest lucru foarte uşor cu teorema lui Thales, ce cuprinde raportul de asemănare.

| Smile94 a răspuns:

Prin teorema lui pitagora

| Andarock a răspuns:

Tebuie sa-i construiesti mediatoarea (adica sa aiba 90 de grade).

Funda?

| Alle15 a răspuns:

Trebuie sa scrie in carte.Nu pot sa-ti zic cu exactitate cum se face.Imi trebuie cartea.Oa-ti spun ce stiu:
Cred ca te referi la bisectoare ori mediatoarea.
Poi are 90 de grade triunghiul.
Si faci asa: 90:2(se taie pe din 2)=45 de grade.

| Alle15 a răspuns:

Deci daca e de demonstrat faci asa:
1.scrii la ipoteza congruentele
2.din toate rezulta conform cazului L.U.L
3.scrii cele 2 triunghiuri care sunt despartite de linia mijlocie din 3 cuvinte si varful sa fie la mijloc.
4.le scrii intre ele ca is congruente(3 linii)
5.si din congruenta dai rezulta in jos si scrii ca BD conguent cu DC

| Andra2908 a răspuns (pentru Alle15):

Dar intr-un triunghi oarecare?

| semix a răspuns:

Salut. dacă formează un unghi drept aplici Teorema lui Pitagora
a^2=b^2+c^2 sau aplici formula înălțimii h= C1*C2/ipotenuza. acum sa afli ipotenuza trebuie sa ai un unghi de 30 de grade si aplici formula ( sau ceva de genu) big grin

| AzZy a răspuns:

Sunteti (aproape) toti niste idioti.
In primul rand cel care a pus intrebare ptc formulele astea le aflii printr-un search pe google sau pe site-uri specializate
in al doilea rand sunt idioti aproape toti cei care au raspuns
NU SE FACE NICI O PITAGORA
NU SE FACE NICI UN TALES SAU TFA
NU DEPINDE DE NICI UN UNHGI DE 90 DE GRADE

EXISTA FORMULA!

Baza mica + baza mare TOTUL supra 2.

din nou: idioti. daca nu stiti nu induceti copilul in eroare sa scrie gresit

| Sportiva a răspuns (pentru AzZy):

Formula care ai zis-o tu se aplica in trapez, NU in triunghi, desteptule care esti destept laughing)

| Mihaiwest a răspuns:

big grin Linia mijlocie imparte latura paralela cu aceasta in jumatate, adica este 1/2 din latura opusa!

P.S : tot la tema asta se da si Teorema lui Thales, raportul AM/MB = AN/NC (in triunghiul ABC cu linia mijlocie MN )
sper ca te-am ajutatwinking

| Mihaiwest a răspuns:

Aoleu big grin daca asa invatati si la scoala, sa nu va mirati de unde aveti nota negativa! cu totii stim ce este un triunghi ISOSCEL si LINIE MIJLOCIE IN TRIUNGHI? daca profa mea (nebuna) vede asta face StopCardiac big grin

| Mihaiwest a răspuns:

Andynutza14 < copil cu capu de piatra, citeste inca mai sus ca mai am un raspuns straight face
ps: doamne ce copii nătîngi!

| Stel1sTu a răspuns:

Deci daca BC ar fi baza si AC, AB laturile congruente si MN linia mijlocie, atunci aplici formula liniiei mijlocii: MN=1/2 BC.inlocuiesti BC cu cat e baza(ex 10) si MN=1/2x10,MN=5 happy

| Zamolxis12 a răspuns:

In primul si in primul rand, draga AzZy m-ai consulta un pic cartea de matematica, deoarece majoritatea de aici c-am au dreptate.In plus, acea formula pe care tocmai ai scris-o este folosita ca linie mijlocie in trapez, nu in triunghi.

| Badassprincess10 a răspuns (pentru Zamolxis12):

Iar pe tine te-as sfatui sa consulti cartea de limba romana, mai ales gramaticahappy
Ps-mai*, cam*

| andrei_5770 a răspuns:

Lm=baza.h supra 2

funda?