anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce credeti ca, de multe ori, barbatii au cunostinte mai solide in domeniile geografie si istorie? In plus, nu vi se pare ca au si o orientare in spatiu mai buna decat femeile?

Răspuns Câştigător
Janina
| Janina a răspuns:

Exact nu stiu de ce cunosc asa bine aceste domenii ina si eu sunt uimita, tata la cei 44 de ani ai lui stie toti anii de domnie, inaltimile muntilor, deserturi, tot felul de date din istorie si geografie...sa nu mai pun la socoteala cata matematica zace in el... uneori ma mir ca nu a facut facultate, de asta se caieste si el insa are cunostinte f bogate big grin

18 răspunsuri:
| elena a răspuns:

Nu-i mai ridica pe barbati atata in slavi. Am un nepot profesor de istorie care nu mai profeseaza de vreo 5 ani si a uitat tot ce stiu eu de acum 40 ani, in plus cu orientarea in spatiu nu prea tine, pe multi ii orienteaza cate o femeie, fii sincera si spune ca nu-i asa? Mii de scuze domnilor, sigur ca sunt si barbati intre barbati...

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Nu e regula generala, poate fi si invers, cunosc destule exemple in acest sens.

daniela
| daniela a răspuns:

De la om la om... Eu nu am cunostinte de istorie peste medie pentru ca nu mi-a placut istoria dar ma orientez extraordinar de bine in spatiu. sotul meu spune ca sunt un GPS perfect

| borsec a răspuns:

Da, recunosc nici eu nu am o orientare in spatiu prea buna, ce sa fac de-aia mi-am luat sot laughing

Shin
| Shin a răspuns:

@SECRETEL: Stie foarte multe pentru ca atunci cand era de varsta ta, nu avea mess sau net cu care sa-si umple timpul, asa ca statea si invata happy Si cand invata, ii statea mintea la carte cum se spune si nu se gandea sa scape mai repede ca sa poata sa se duca cu fetele/baietii in mall la Mc.winking
Numai bine, Shin happy

lolita
| lolita a răspuns:

Iubitul meu este mai mult cu matematica, istoria nu o stie si nici geografia, (ultima a invatat-o in ultimii ani deoarece calatoreste in toata lumea foarte mult). si cam toti barbatii din familie sunt cu mtematica. in chestia cu orientarea ai dreptate laughing

| Crisu_8081 a răspuns:

De aceea sunt considerati soferi buni pentru ca se orienteaza mai bine in spatiu, cica.Nu stiu daca toti au cunostinte solide in acele materii, dar stiu ca se spune ca ei sunt mai buni la mate decat noi, femeile, care ne pricepem mai degraba la materiile ce presupun comunicarea/creativitatea:romana, arta, limbile straine.In fine, cred ca acestea sunt doar prejudecati! Depinde de contextul in care invata fiecare, de statutul social si economic.

| adyth a răspuns:

Nici eu nu'mi pot da seama, sincer...
bunicul meu la fel e straight face
eu sa mor daca pot sa invat anii la istorie.de povestit. povestesc tot. dar cu precizie datele...pauza laughing)

| adi a răspuns:

Biologic vorbind e mare diferenta intre barbat si femeie, nu difera doar ca forma.

| machupicchu a răspuns:

De cand se nasc si pana mor, au mai mult timp liber in comparatie cu femeile... timp pe care unii il folosesc studiind, citind, etc... iar altii jucand sau vizionand jocuri de fotbal.
Cu exceptia... exceptiilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca orientarea in spatiu e din vremuri ancestrale, de cand erau vanatori si trebuiau sa se orienteze prin jungla. In ce priveste geografia si istoria, cred ca e relativa problema, depinde de la caz la caz.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Elena: este parerea mea formata prin observare intr-o lunga perioada de timp. Nu mi se pare ca-i ridic in slavi, ci doar le recunosc unele aptitudini.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Elena ai mare dreptate, mie-mi place sa ma orienteze o femeie. Vai si ce-mi place big grin tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu la istorie ar trebui sa fiu corigenta dupa exigentele sotului meu(prof de istorie). Cu orientarea stau si mai rau...Ma pierd mereu...hee hee

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mereu barbatii au fost mai pasionati de stiinta, de geografie, de istorie, de astronomei decat femeile. Femeile sunt pasionate mai spre arta, muzica, medicina.parerea mea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa nu-mi spui ca ai vrut sa vezi, prin aceasta intrebare, cine a citit cartea "de ce barbatii se uita la meci, iar femeile in oglinda".

| felicia_7071 a răspuns:

Nu stiu exact de ce ei retin mai usor cunostintele cu privire la istorie sau geografie, cert este ca asa este.Chiar am avut cateva momente in care ma intrebam acest lucru happy
Si, da, mai au si o orientare mai bun in spatiu ca noi, femeile!
Dar daca recunosc si accept aceste lucruri asta nu inseamna ca ma subestimez pe mine ca femeie, din contra! Consider ca noi suntem bune pe alte planuri!happy

| toto a răspuns:

In spatiu se orienteaza mai bine pentru ca sunt atenti sa ajunga si a doua oara unde le-a placut prima data iar femeile de obicei se lasa conduse in spatiu de barbati.Geografia si istoria nu are prea multa logica de aceea femeile nu-l prea aprofundeaza.