| wexceptional a întrebat:

De ce semnele de sex feminin si masculin sunt cercuri cu sageti in jos si inainte? Are legatura cu femeile care sunt mai statornice vor stabilitate sa stea jos cum ar veni siguranta zilei de maine si barbatii care reprezinta progresul merg inainte la vanatoare, ei duc marile lupte? Stie cineva?

Răspuns Câştigător
| LPCTSTR a răspuns:

"These symbols are derived from the initial letters of the Ancient Greek names of the classical planets Mars, Venus and Mercury and associated with the alchemical elements iron, copper and quicksilver (mercury), respectively. Joseph Justus Scaliger speculated that the male symbol is associated with the Mars, god of war because it resembles a shield and spear; and that the female symbol is associated with Venus, goddess of beauty because it resembles a bronze mirror with a handle. Later scholars dismiss this as fanciful, preferring "the conclusion of the French classical scholar Claude de Saumaise (Salmasius, 1588–1683) that these symbols are derived from contractions in Greek script of the Greek names of the planets."

11 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Semnificația acestor semne se pierde în negura vremii! Pur și simplu s-au transmis și nu și-a mai bătut nimeni capul cu semnificația lor!

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Salut.

Uite aici: https://www.stiintaonline.ro/......i-feminin/

| Catrice a răspuns:

Da fix rolling on the floor
Vezi că semnele alea se folosesc și biologie (și tot ce tine de ea) pentru marcarea speciei masculine și feminine.

| wexceptional explică (pentru Catrice):

Am avut dreptate eu si Joseph Justus Scaliger nu stiu de ce razi vezi ca iti permiti cam multe.

| Catrice a răspuns (pentru wexceptional):

Scuze tati, promit sa fiu cuminte daca imi ei noul Asushee hee

Te-ai gandit bine e perioada si eu sunt cuminte acum de sarbatori Asus nu e bun de ce nu vrei Mac?

Dar ăla nou e și laptop și tableta...mac n-am văzut sa fie 2in1

Mama mi-a zis sa nu iau lucruri 2 sau 3 in 1 daca nu e briceag elvetian ca le face pe toate prost, cel mai bine iei separat stii ceva sigur laptop Mac si tableta Samsung ca e o forta a tehnologiei

De ce ești mă zgârcit...de numa 6500 lei, mai eftin nici că se poate.

| Nemessys a răspuns:

Nu. Semnul pentru barbati reprezinta o sageata. Semn ca barbatii sunt cei care se lupta.
Iar pentru femei reprezinta o oglinda. Semn al frumusetii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Săgeata lui Cupidon, respectiv oglinda lui Venus, ambele inspirate din mitologie.