April
| April a întrebat:

Eminesciana. Una dintre cele mai frumoase poezii, inchinate, desigur, Veronicai, poetul surprinde o trasatura a iubitei, pe care n-o poate numi. Iata o strofa din acea poezie:
'De-or trece anii cum trecura
Ea tot mai mult imi va place,
Pentru ca-n toata-a ei faptura
E-un"nu stiu cum "si-un "nu stiu ce".
Ce cuvant ati gasi voi pentru acele "nu stiu cum", nu stiu ce"? Ati avut vrodata aceasta impresie de neprins in cuvinte in prezenta fapturii iubite?

Răspuns Câştigător
| AldanaBlue a răspuns:

Acel "nu stiu cum "si-un "nu stiu ce" sunt acele senzatii care te coplesesc atunci cand ai de-a face cu o mare dragoste. E greu sa descrii in cuvinte tot ce se poate simti cand te uiti la persoana iubita sau cand ti-o amintesti...sau atunci cand gandul ti-e acolo, cu ea, oriunde ar fi ea. Si dragostea e alta pentru fiecare. Atunci Eminescu a preferat sa lase "nu stiu cum "si-un "nu stiu ce" si fiecare intelege in felul sau ceea ce vrea sa zica, fiecare isi aminteste emotiile traite fata de "ea" sau "el".
Oricum geniile sunt neintelese, atunci de ce sa dai prea multe explicatii?

7 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Ar fi bine sa citeasca versurile si comentariile voastre persoana care deunazi trebuia sa redacteze un eseu despre eternul feminin si nu stia cum sa inceapa.

| Bacemi a răspuns:

E-un mister si -un adevar. Normal ca am avut si eu aceste senzatii. De fiecare data cand imi place o fata stiu care acel ceva special dar niciodata nu pot spune in ce consta acel ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da. Nu pentru orice fata si nu oricind. Doar pentru o fata anume, atunci cind te "loveste". Nici nu stii de unde izvorasc toate, ginduri, vorbe si trairi. Sinteti intr-o alta lume in care nu mai exista nimeni si nimic. Doar tu si ea. Toata lumea va apartine, tot universul e al tau si-al ei. Si nu vrei decit un lucru, sa fii cu ea, mereu doar ea...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acolo e toata suferinta lui Eminescu. Daca ar fi stiut s-o defineasca ar fi ramas pentru posteritate o definitie pentru dragoste.Mai mult nu pot spune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Greu de descris femeia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din afirmatiile tale reiese ca versurile pe care le-ai redat constituie o strofa a unei poezii pe care Eminescu ar fi inchinat-o Veronicai Micle; cu speranta ca am inteles corect, te rog sa-mi dai ceva detalii pentru a gasi aceasta poezie din care tu ai citat. (spre expl., daca poezia este reprodusa pe net da-mi linkul, daca ai luat-o dintr-un volum de poezii precizeaza-mi titlul, editura si anul aparitiei acestuia). Multumesc anticipat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu chiar imi place