| anamaria119 a întrebat:

După terminarea liceului as vrea sa dau la facultatea de medicină din Sibiu din cadrul universității Lucian Blaga. Dar nu ma pot decide intre asistenta medicala generala sau farmacie. Ce sfaturi imi dati?

Răspuns Câştigător
| laSoledad a răspuns:

Diferenta dintre asistenta medicala generala si farmacie este ca la prima dai examen de admitere din biologie (anatomie & genetica), iar la a doua dai din chimie. Depinde de tine la care te descurci mai bine si la care vrei sa te pregatesti (cel putin cu un an inainte din ceea ce cer ei la examenul de admitere, asta e specificat pe site la tematica). Oricum, la facultate vor avea pretentii sa le stii bine pe ambele.

Vezi aici, la Admitere 2019, dai scroll putin pana gasesti Tematica Admitere 2019. Acolo gasesti ce ti se cere la examen in functie de sectiuni.
http://medicina.ulbsibiu.ro/ro/admitere.php

Inca ceva ce n-am mai cautat eu pentru tine acum, dar poti cauta singura, este planul de invatamant. Scrii pe net "UMF Sibiu Plan de Invatamant" sau "UMF UBB Plan de Invatamant" si cauti in acel document ce materii vei face in fiecare an din perioada studiilor. Le vei compara si-ti vei da singura seama ce vrei sa studiezi pe mai departe.

Inca o chestie. Fa un drum pana la facultatea de medicina in toamna si intreaba de studentii din Organizatia studentilor medicinisti sau cum s-or numi. Ceri sa te puna in legatura cu ei si astfel, poti sa afli mai multe detalii de la ei despre materii, profi, garzi, examene etc. Cauta-i ori pe Facebook (prin intermediul paginii facultatii), ori la fata locului la facultate. Iti vor povesti mai multe cu placere. Eu nu studiez acolo, dar am cativa prieteni acolo, de aceea, tot ce stiu e de la ei. Intreaba-i si de aspectele mai neplacute ale medicinei de la Sibiu, ca poate te hotarasti sa dai in alt oras. :))

1 răspuns: