| andreuk05 a întrebat:

Hello, in momentul de fata sunt clasa a 12-a si inca nu m-am decis sigur la ce facultate vreau sa merg, nu pot spune ca-mi place sa fac ceva anume care sa ma ajute in alegerea facultatii. De o perioada mai luga de timp am inceput sa iubesc Japonia, imi plac oamenii, cultura, tara, tot; in ultima vreme m-a tot batut gandul sa invat japoneza, iar din acest motiv am aflat ca in Bucuresti exista facultatea de literatura si limbi straine cu japoneza. Am nevoie de parerea unor oameni care fac/au facut aceasta facultatea! Sa merg pe acest drum? Care a fost experienta voastra? Sunt grele examenele intr-o limba total noua si destul de complicată? Merita sa merg pe acest drum? Astept raspunsuri

1 răspuns:
| johnnny123 a răspuns:

De unde vrei să știm noi dacă "merită să mergi pe acest drum"? Poate merită, poate nu merită. Alegerea drumului potrivit este o problemă personală. Tu ești singurul om din lume care știe dacă ceva "merită" sau nu pentru tine. Și oricum nu poți să afli dacă ceva a meritat sau nu decât după ce ai încercat.

Oricum, am auzit sute de tineri care spun că "iubesc Japonia și cultura japoneză". Dar în 90% din cazuri, de fapt vor să spună "îmi plac anime-urile". Ceea ce este cu totul altceva decât cultura japoneză.

Deci măcar asigură-te mai întâi că nu faci parte din acei 90%.