"vreau să dau BAC-ul. Ideea este că nu știu cum să învăț"
pentru știința noastră, acum ai intrat in clasa a 5 a?
Sfat: Nu te apuca sa inveti pe capitole la fiecare materie ca nu o sa ai suficient timp si nici nu vei avea cum sa retii atata informatie, fa teste la fiecare materie in schimb si ce nu stii cauti pe net explicatii si tutoriale.
De ce e mai practic si mai eficient asa? Ei bine tu la bac indiferent de materie o sa observi ca in simulari te vei lovi de exercitii standard in mare parte, adica aceleasi cateva tipuri de intrebari care se tot repeta si nu o sa iti foloseasca toata materia predata in cei 4 ani de liceu.
Pentru limba romana cel putin ca o mica indrumare cauta pe YouTube "Colega de meditatii" explica destul de ok fata si iti arata rezolvare pas cu pas la subiecte de bac.
Viziteaza de asemenea si site-ul asta: https://profesorjitaruionel.com/ pe mine unul m-a ajutat cand am dat bacul ca nu aveam chatGPT (de care apropo te poti ajuta).
Din ce ai explicat imi dau seama ca ai terminat liceul dar vrei sa te reintorci sa sustii bacalaureatul din nou sau pentru prima data, in primul rand ti as recomanda sa iti schimbi a 3 a materie si sa dai la geografie, este mult mai usoara si gasesti destule videoclipuri, aplicatii/site uri cu jocuri interactive eu am luat 7, 50 in situatia in care m-am pus sa invat cu o luna inainte de data examenului folosindu ma de geogra.ro si cartea "geografie ghid de pregatire pentru bacalaureat" de Catalina Sandulache de la editura universitara, inveti usor harta europei, muntii, capitalele etc cu geogra si restul de materie din carte, unde ai si subiecte de bac pe care sa lucrezi. La romana cel mai eficient ar fi sa inveti subiectul 1 si subiectul 2 la perfectie ca sa ai nota 5 asigurata iar pe parcurs mai inveti comentariile operelor. Din pacate nu sunt coerent cu istoria. In final iti recomand ca din ferestrele tale libere sa te axezi pe subiectele care ti par mai usoare astfel sa lasi ultimul subiect pentru sesiunea din august ca sa nu te suprasoliciti si sa te pierzi printre informatii.