Nu e vorba de timp aici. Eu invatam doar cu cateva zile inainte de simulari si apoi cu 3-4 zile inainte de bac si am luat 10.
Nu trebuie sa tocesti, trebuie sa inveti logic, sa stii sa faci testele alea de la sfarsitul cartii. Citeste de 1-2 ori teoria si apoi fa cateva teste si tot asa pana ajungi sa stii sa faci toate testele perfect.
Deocamdata e prea devreme sa incepi sa citesti intens pentru biologie, ia-ti doar o saptamana inainte de fiecare simulare si cu o luna inainte de bac.
Iti recomand sa te axezi pe matematica, fa foarte multe exercitii de mate. Si la romana e cazul sa te familiarizezi cu eseurile, alea necesita mai mult timp decat biologia.
Trebuie știute toate acele cuvinte?
Hai ca nu e greu
Pentru matematica cum ai învățat?
Trebuie sa faci foarte multe exercitii. Foarte foarte multe.
Daca nu intelegi cum se fac unele exercitii cauta pe net.
Intra si pe Youtube. Aici gasesti tot ce ai nevoie
https://www.youtube.com/user/profuldemate/videos
Și la romana? Am probleme laS2 unde ne da un fragment la prima vedere și noi cu profesoara nu prea exersam acest tip de ex
Nu stiu la romana. Eu am dat inainte sa se schimbe structura.
Nu, evident. Eu am luat 8 la biologie învățând doar în pauza dinainte de BAC (adică înainte să vină subiectul). Am răspuns doar cu lecția de zi.
Daca esti uituc, atunci uita si nota mare! ![]()
Pune-te pe invatat LOGIC, ia-ti notite si repeta mult, gandindu-te logic.
Memoria difera in functie de fiecare, prima oara informatia intra in memoria de scurta durata apoi in cea de lunga durata, totul e sa inveti mai putin si sa repeti mai mult in intervale de timp
intre 30-50 de minute, recapitulezi mereu informatia din zilele trecute
Sigur ca timp mai e. Profita de el si invata esențialul din fiecare materie. Spor!
Incearca sa scrii pe scurt ceea ce vrei sa inveti. Eu asa invat. Imi intra mult mai repede in cap ceva cand scriu si sunt atent la informatie decat cand citesc.
Eu acum învăț la biologie. Dau bacul din biologie de clasa a9-a si a10-a.
Și cum stai? Poți sa le Reții? Mie mi-a dat profesoara niște foi cred ca e toată materia.La ce capitol ești?
Aproape am terminat nutritia.
Și poți sa le retii? De unde inveti?
Invat din cartea de biologie de clasa a10-a. Mi-am cumparat-o de la o librarie.