| Bogdan80 a întrebat:

M-am născut cu un temperament nesimțit,adica poftesc in inima mea ce nu e al meu sI incep sa comentez ce nu ma priveste pe mine,daca nu mai oprește nimeni sI nu imi dau seama merg SI mai departe(fara sa imi dau seama ca ii ranesc pe ceilalți).Mai de demult am inceput sa jignesc(in concluzie sunt prost).Ca sa scap de aceasta povara am inceput sa ma smeresc, adica sa nu ma mai intereseze de altii sI sa imi vad de viata mea, sa ma multumesc cu ce am.Asa mi-am propus eu deoarece mi-am dat seama ca mi-e rusine de ceea ce sunt. Vreau sa ma schimb in privinta asta.Stiti ca un prost nu isi da seama ca e prost pana nu e prost destul? Ce ma sfatuiti sa fac? Invatati-ma de la voi cei curați cu duhul. sa imi infranez poftele.

Răspuns Câştigător
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut Bogdan80. Acorda-mi ocazia sa îți spun că apreciez foarte mult curajul de a scrie sincer situația ta. Îți trebuie curaj pentru asta, apreciez să știi. Colegul nostru SroicAnalisys consider că ți-a răspuns foarte detaliat și la obiect. Știi, cu toții suntem oameni. Mai greșim. Uneori involuntar și repetitiv. Faptul că tu ai realizat că anumite gânduri/acțiuni proprii sunt nefavorabile, este un prim pas. A conștientiza repercusiunile acțiunilor tale asupra celorlalți este un prim pas. Știi că sunt mulți oameni care vorbesc fara sa vrea? Expresia: "vorbește gura fără mine". Exteriorizarea completa (100%) a sentimentelor și trăirilor in fata celorlalți (a societății), nu este mereu de bun augur. Trebuie sa existe o frână socială. Imagineaza-ti că ești un vehicul. Exista treceri de pietoni la care trebuie sa frânezi/oprești pentru a lăsa pietonii sa traverseze. Tu ești vehiculul. Pietonii sunt ceilalți oameni din jurul tău și gândurile/ideile/crezurile lor. Pedala de frână te oprește pe tine sa spui ceea ce nu dorești să spui (nu vrei sa treci peste trecerea de pietoni) dar în același timp îi lasă și p ceilalți să își spună punctul de vedere, dorințele, năzuințele etc. Știu că uneori este greu, dar trebuie să înveți să îți "pui frână". Sa nu spui mereu tot ce gândești sau tot ce simți. Vorbele tale i-ar rani pe ceilalți iar tu, a doua zi ai regretă că te-ai grăbit să le spui, nemaisimtind același lucru. Bafta

7 răspunsuri:
| mariuspinciuc a răspuns:

Du-te la mănăstire și fă-te călugăr. Va fi greu la început deoarece ți se vor pune o grămadă de condiții dar în timp te vei obișnui și cel mai probabil va începe să-ți placă. Acolo vei învăța ce e aia smerenie și iubire de oameni. Dacă nu faci asta, pocăiește-te adică du-te la penticostali sau alt cult de genul ăsta. Va avea comunitatea grijă de tine să nu calci în lături. Problema la penticostali sau la ceilalți este că trebuie să-ți achiți dările către pastori. În principiu tot mănăstirea te salvează, acolo nu trebuie să plătești nimic. Dacă nu vrei să faci nimic din ceea ce am zis, altă rezolvare nu este și vei rămâne în continuare la fel.

| Bogdan80 explică (pentru mariuspinciuc):

Pai eu vorbeam daca nu pot sa imi schimb mentalitatea, ca imposibilul sa devina posibil?

| mariuspinciuc a răspuns (pentru Bogdan80):

Asta se face la mănăstire, se schimbă mentalități.

| StoicAnalysis a răspuns:

E foarte bine ca ti-ai dat seama de propriile greseli. Insa salvarea nu consta in a merge intr-o extrema religioasa. Pentru ca mai rau faci. Toate sentimentele pe care le ai, inclusiv gelozia, ambitia, lenea, pofta trupeasca, ura, frica, etc. Sunt sentimente utile fara de care nu am functiona corect. Daca le suprimi si le tii in tine, vei ceda la un moment dat, sau vei inebuni.

Bineinteles ca raspunsul nu consta in a te lasa cuprins in totalitate de sentimente fara sa ai control. Chiar si daca acele sentimente sunt considerate pozitive.

Solutia la problema ta, consta in a intelege de ce anume ai aceste sentimente negative. Una este sa le simti, si alta este sa actionezi din impulsul dat de ele.

De exemplu sa zicem ca te simti gelos pentru ca are unul o iubita mai frumoasa decat a ta. E un sentiment normal. Crezi ca restul lumii nu simte la fel? Doar ca solutia nu consta in a-i fura iubita aluia, sau sa iti versi frustrarea pe cei din jurul tau. Solutia este sa te gandesti dintr-o alta perspectiva.
Adica in loc sa furi iubita aluia sau sa-ti versi frustrarea pe cei din jur, ar trebui sa te gandesti la cum sa o faci pe iubita ta mai frumoasa, sau cum sa pretuiesti la iubita ta calitatile pe care ea le are si altele nu.

Sau un alt exemplu. Sa zicem ca esti gelos pe cineva care a obtinut o masina scumpa de la tasu' iar tu mergi cu autobuzul. Solutia nu este sa-i strici aluia masina, sa-i denigrezi imaginea, sau sa-ti versi din nou frustrarea pe altii. Solutia este sa dai dovada de ambitie si sa obtii si tu o masina similara, prin munca, invatare si experienta. Ai nevoie sa intelegi faptul ca cei care primesc pomana si nu dau din coate, la un moment dat o sa ramana fara nimic si le va fi mai greu sa-si procure luxul anterior, din moment ce nu stiu si nu au abilitatile necesare.

In concluzie sentimentele pe care le simti, nu sunt rele, ci felul cum te raportezi tu la ele. Daca esti capabil sa intelegi din ce cauza provine sentimentul, in 90% din cazuri, vei reusi sa rezolvi orice problema, atata timp cat esti dispus sa muncesti pentru asta.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Răspunsul acesta merita funda. Am o admirație pentru omul acesta (SroicAnalisys, pe care nici măcar nu-l cunosc, însă m-aș bucura să îl întâlnesc). Mereu obiectiv și franc. Răspunsuri clare și atotcuprinzătoare. Jos pălăria domnule.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

De ce îmi scrie Sroic când eu scriu Stoic...deja de două ori laughing

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Mulțumesc frumos Bogdan80. Apreciez. Sa nu te simți singur in asta. Suntem aici și pentru tine. Numai bine.