| Notyabusinessm8 a întrebat:

Matematica este un INFERN. Nu stiu ce sa ma mai fac. Nu inteleg nimic la matematica. Sunt in clasa a-9-a si fiecare ora de matematica este ca una de chineza. La prima lucrare de control anul asta am luat nota 2. Parintii m`au trimis la meditatii, si dupa vreo 3 luni de meditatii si de bani cheltuiti ( 40 lei pe ora) eram mai incurcata. Parca nu mai stiam nici cat stiam inainte. Au incercat aprox. 25 de persoane sa imi explice totul de la,, cap la coada" dar niciodata nu intelegeam. spuneti-mi voi ce sa ma fac ca eu nu mai stiu...

Răspuns Câştigător
| RazzyFUnik a răspuns:

Meditatii - nu iti face griji invatamantul romanesc face parte din evul mediu nu degeaba e pe ultimul loc... multa materie si iti foloseste la nimic... incearca sa te mentii pe linia de plutire pana treci bacul si apoi o sa uiti totul pentru ca 70% nu le vei folosi in viata

18 răspunsuri:
| AnnAnne a răspuns:

Ce cauti la mate-info? Nu ai auzit de filologie sau stiinte sociale?

| Notyabusinessm8 explică (pentru AnnAnne):

Nu sunt la mate-info

| mgtow a răspuns:

E de rau daca nu reusesti sa intelegi matematica, macar 2 ani de ai rezista si atunci ai pune capat chinului. Fa un efort chiar daca e greu ceva trebuie sa intelegi si cand termini clasa a 10ª alegi alt profil si o sa-ti fie mai usor. In caz ca nu reusesti sa obtii 10 clase poti face profesionala sau iti scoti B, C, C+E si te bagi ca soferita pe TIR (ultimul recurs daca vrei sa ai un salariu bunicel pentru ca firmele care cer personal necalificat minim trebuie sa aiba 10 clase).

| Alexalice10 a răspuns:

Ai putea sa rogi un prieten de-al tau sa te ajute. Cineva care se pricepe la matematica. Poate dacă te ajuta cineva mai apropiat de tine, nu ți se va mai părea chiar asa groaznic.sau ai putea sa îți intrebi chiar profesorul de la clasa. Asa nu te vei încurca in stilurile diferite de predare al diferitilor profi de la pregătire.

| annkaa a răspuns:

CEau:*
si eu sunt cam tot in aceiasi situatie la mate.straight facedar de cand dau meditatii la profa cu care am mate sa stii ca inteleg mult mai bine, e bine daca faci cu profa/profu de la clasa pentru ca isi si da silinta sa explice mai bine si o sa iei si note mai bunehappydar asta depinde si daca tu esti atenta la ceea ce explicahappy

| DianaScorpio a răspuns:

Intrebarea este cat de des lucrezi singura la matematica? Matematica este una dintre materiile la care nu ai cum sa stii, daca nu lucrezi singura acasa. Deci pune mana, si pentru inceput refa exercitiile din clasa. Apoi incearca altele similare. La meditatii intreaba ceea ce nu ai reusit sa intelegi de una singura doar, pentru ca daca iei manualul in fata si inveti bine teoria, iar apoi refaci exercitiile din clasa, nu ai cum sa nu intelegi chiar nimic.(Cel putin asa ar trebui.) Exercitiile mai complexe probabil nu, dar pe cele simple ar trebui sa le intelegi daca faci ceea ce am spus. Atat timp cat nu lucrezi acasa singura, nu iti face sperante sa stii matematica.
Si o intrebare foarte importanta: la ce profil esti? Daca raspunsul este mate-info, atunci ar trebui sa te pui foarte serios pe ea...

| Notyabusinessm8 explică (pentru DianaScorpio):

Incerc sa fac acasa exercitii singura. Imi scot pe o foaie toate formulele si cu ajutorul acestora incerc sa rezolv. Dar fara rezultate. Nici macar cu caietul in fata nu reusesc sa le fac. Am ajuns la concluzia ca sunt batuta in cap...Doamne Sfinte`.
Apropo, nu sunt la mate-info. Profilul la care sunt e Administratie Publica

| DianaScorpio a răspuns (pentru Notyabusinessm8):

In cazu asta alt sfat nu ar fi decat sa incerci sa fii foarte atenta la meditatii...Sa intrebi absolut orice nu intelegi din ce ti se explica si sa incerci sa refaci exercitiile facute. Mai mult de atat nu vad ce ai putea face tinand cont si ca mai sus ai mentionat ca nu vrei sa schimbi profilul.

| MariaO a răspuns:

Asa e intr-a 9a la mate happy E un an in care dai de niste concepte noi, care se asimileaza mai greu. Continua cu meditatiile, incearca, dar in mod serios sa iti faci toate temele(daca ratezi una iar pierzi firul) si o sa mearga. Ca sa fiu sincera pana la capat, abia in a10a am inteles matematica de a9a cum trebuie.

| passenger a răspuns:

Uite,asa e si la mine straight face Sunt la I.L.Caragiale din Bucuresti profil mate-info toata clasa avem 4 straight face In primul test am luat 4 si la fel si in teza. Ce vectori frate? Eu nu stiam cum se face o ecuatie amarata. Si ce crezi? M-a luat mama (stie mate la perfectie) acasa cu binele si mi-a explicat si la urmatorul test am luat 9. Daca vrei poate face meditatii cu tine. Fara misto!
Oircum, daca simti ca nu faci fata muta-te urgent la alt profil! Nu e de gluma, mai ales ca se "impute" situatia.

| valeria4u a răspuns:

Pai, trebuie sa pui mana pe carte serios, caci altfel nu vei ajunge nimic in viata... Nu te gandi la faptul ca,, aoleu, ma omoara mama(tata) ca nu am invatat " sau,, aoleu, ma cearta mama(tata) ca nu am invatat", ci gandeste-te la tine si la viitorul tau, gandeste-te la ce vrei sa ajungi cand vei fi putin mai mare, ca doar nu vrei sa fi femeie de serviciu intr-o scoala sau maturareasa, nu? Gandeste-te ca o faci pentru tine si ca nu o faci ca sa ii multumesti pe altii! Acum, nu o sa-ti cer funda, judeca si cauta in toate raspunsurile si fie ca cel mai bun sa castige!

| Notyabusinessm8 explică (pentru valeria4u):

Inteleg ce vrei sa zici. Parintii nu m`au certat niciodata pentru note. Cu toate astea in clasele 1-8 am fost tot pe locul 1 din clasa. Am incercat sa invat logic, m`am straduit...stateam mai mult timp la o problema si tot incercam sa o rezolv pana reusesc...dar fara rezultate. Am fost la meditatii la 3 profesori (toti cu experienta) pana acum dar fara rezultate

| valeria4u a răspuns (pentru Notyabusinessm8):

Eu te sfatuiesc ca atunci cand mergi la meditatii sa inveti cu pasiune, cu drag si sa nu iti fie sila de carte, pentru ca ea este tot viitorul tau! Incearca sa nu te mai plangi ca nu poti pana ce nu incerci, chiar si daca e nevoie sa repeti de 100 de ori acelasi lucru...Nu te mai da batuta pana ce nu incerci cu toaaaaata forta ta! Am fost si eu in aceasta situatie, dar mi-am spus :,, Este optional; invat, imi iese media bine si ajung ce mi-am propus, sau nu invat, imi iese media (1-5) si imi naruiesc toate visele?" Asa ca incearca, iar daca nu poti, incearca iar, pana reusesti! Ma bucur ca am putut ajuta! :*

| Notyabusinessm8 explică:

Nu cred ca e cazul sa schimb profilul...sunt la profilul,, Administratie Publica''. E cel mai bun profil din oras si in acelasi timp, cred ca e destul de usor pe langa altele. Aceeasi problema si cu chimia si fizica, sunt niste materii care se leaga...

| gcristinel21 a răspuns:

Matematica nu este grea, daca incerci sa o inveti logic. Dar daca ai anumite lipsuri si din anii precedenti, atunci e greu. Nu mai stiu cum este acum, dar intr-adevar, matematica de clasa a 9-a a fost cea mai dificila dintre toate si pentru mine. Daca inveti mecanic, memorand formule nestiind cum sa le aplici in contextul problemei, nu e bine. Incearca sa gasesti un profesor intelegator, nu foarte tanar dar nici unu din ala care mai are un pic si iese la pensie, pentru meditatii. Tin minte ca o doamna profesoara de vreo 30-35 ani a reusit sa explice ce multa lume nu a reusit. Si cand esti la meditatie nu spune ca ai inteles doar pentru a-i face pe plac, spune-i pur si simplu ca nu ai inteles si sa insiste asupra problemei. Matematica nu se invata doar memorand formule... Iti doresc succes mai departe.

| Andrei688 a răspuns:

Acelasi lucru se intampla si la mine e foarte greu cu toate ca nu prea imi dau silinta, mai deloc la restul materiilor am 9-10 in schimb la mate 4-5-6-7.foarte greu si foarte imbarligat.
nu imi place deloc dar trebuie sa fac sacrificii si in fond daca iau un 4 ma ambitionez mai mult pentru un 8 si tot asa nu te da batuta.mentionez sunt clasa a 9-a in I.L.Caragiale la mate-infowinking te pup

| Carolina999 a răspuns:

Stii la mine e cam tot asa doar ca nu am 2 ci 5-6 la probe.Anul acesta m-am mutat la un liceu nou iar aici nu-i de glumit, e foarte sever si trebuie doar sa invetzi.Profesorul de matematica ma trecut doar o data la tabla timp de 4 luni si atunci cind am iesit fiind nou venita mi se batea inima foarte repede si brusc am uitat tot! Aveam emotii.Si atunci am dat-o in bara cu exercitiul si am aflat ca pe simetrul intii imi iese nota 5 si acum stau si pling, nushtiu ce sa fac ma gindesc la meditatii.Sunt clasa a 8-a.Ar fi bine sa te apuci de carte.Succes :*

| Raluca-Maria_Buta_2001 a răspuns:

Buna sunt in clasa a 7-a si nu stiu tema la mate care ma ajuta si pe mine? Problema este: 40% din elevi unei clase prefera engleza, 32% dintre ei prefera matematica, iar restul de 7 elevi prefera informatica. cati elevi sunt in clasa?