| Anonimul151 a întrebat:

Mediile care sunt de genul asta 4, 60; 8,70 etc... se rotunjesc?

De exemplu, dacă la o materie am 4, 60 se rotunjește la 5?
Iar cea de 8, 70 se rotunjește la 9?

În cazul în care am note suficiente inclusiv la materia respectivă, media e 4, 60 în cazul în care se rotunjește e 5. Are voie sa ma lase neîncheiat dacă nu merg în ultima săptămână la liceu?

Numărul notelor este peste 5 în condițiile în care numărul orelelor / sapt. e în număr de 3 ore.

8 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Ai ajuns în clasa a 11-a fără să știi cum se calculează mediile la materii? Timp de 11 ani nu ți-ai mai pus niciodată întrebarea asta?

| darrio2007 a răspuns (pentru johnnny123):

O fi uitat si el, la cât ii place școala.

| Anonimul151 explică (pentru johnnny123):

Nu te ai putut abține dacă nu știi sa oferi un răspuns clar? Eu știu foarte bine cum se calculează media. Și, în primul rând nu era vorba despre calcularea mediei. Ci despre altceva.

| darrio2007 a răspuns (pentru Anonimul151):

Copilu, daca vrei raspunsuri dă si tu mai multe detalii.
Oricum, unii te-au lămurit.

| johnnny123 a răspuns (pentru Anonimul151):

"Mediile care sunt de genul asta 4, 60; 8, 70 etc... se rotunjesc?
De exemplu, dacă la o materie am 4, 60 se rotunjește la 5?
Iar cea de 8, 70 se rotunjește la 9?"

Așa e, ai dreptate. Nu era despre calcularea mediei, era despre altceva. Am înțeles eu greșit.

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Da, toate mediile se rotunjesc, iar dacă nu te duci în ultima săptămâna, nu are de ce să nu te încheie. Doar dacă nu ai note nu te poate încheia. Funda?

| gllopel a răspuns:

NU se rotunjesc mediile anuale.

| energiepozitiva a răspuns:

Da, mediile se rotunjesc matematic: 4, 60 devine 5, 8, 70 devine 9.
Dacă ai numărul minim de note (în cazul tău, peste 5 la 3 ore/săpt.) și ai fost prezent în rest, nu au voie să te lase neîncheiat doar pentru că lipsești ultima săptămână. Succes!