|

Mi-a dat tema sa fac Relatia dintre titlu si continut la poezia :"Fiind baiet paduri cutreieram" dar nu prea ma pricep! Care ma ajuta si pe mine? FUNDA!

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In primul rand trebuie sa folosesti conectorii de opinie ca " In opinia mea"/"Consider ca"/"Dupa parerea mea". Apoi trebuie sa stii ca titlul unei poezii este o metafora comprimata ce reflecta continutul ideatic [continutul de idei] al textului. Mai apoi, trebuie sa vorbesti despre relatia titlu-continut. De obicei, titlul este in stransa legatura cu contintul.Intr-o naratiune,titlul este nodul tensional care strange elementele subiectului [ pune in evidenta momentul esential al naratiunii],pe cand intr-un text poetic acesta sugereaza sentimentul predominant. Ca alcatuire titlul poate fi format din : -un cuvant [ex : ''Ciresarii''] sau o sintagma [ex.''Florin scrie un roman'']. Trebuie sa specifici daca semnificatia titlului este transmisa de la inceput,pe parcurs sau la sfarsiT. Scrie despre componenta sa, care poate fi urmarita din punct de vedere morfologic (substantiv+ verb+substanviv : Florin scrie un roman), lexical si semantic. Funda? Take care;*

1 răspuns:
| a răspuns:

Bună,
Nu ai voie să faci temele pe site. Dar, îţi dau nişte sfaturi: încearcă să scrii chiar tu, chiar dacă nu te pricepi. Înainte să scrii, mai citeşte poezia odată, şi să vezi că acum îţi fulgeră soluţia în minte.
Oricum, chiar dacă nu iese bine, totuşi, sunt sigură că profu/profa de română va aprecia încercarea.
Baftă!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează