| LisaJulie a întrebat:

Nu este vina lui Daniel David pentru ce se intampla, ci a celor care au fost în învățământ înaintea lui, cel mai mult a lui Funeriu, pentru ca pe vremea lui s-au făcut tot felul de reforme ce nu trebuiau făcute! Pentru învățământ ar trebui un profesor de istorie sau română care citește și literatura contemporana și literatura veche! Cum altfel sa evolueze învățământul?

2 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Important este sa-si faca treaba acum in prezent. Nu conteaza acum a cui a fost vina. Conteaza ca acum in prezent, sa faca cumva ca invatamantul sa nu mai regreseze. Din ce am inteles printre picaturi, cand a ajuns el la conducerea ministerului, fondurile administrate au fost mai mici si a fost lasat sa se descurce cu ce are.

Acum dupa parerea mea, administratiile de fonduri nu ar trebui sa fie reduse in ministerele de educatie si de sanatate. Pentru ca logic vorbind, ca un om sa poata sa-ti produca un PIB cat mai mare, el trebuie in mod asigurat si obligatoriu sa fie educat si sanatos. Tu daca ii scazi fix acolo fondurile, toate taierile de fonduri la restul de ministere sunt facute degeaba. Pentru ca omul de rand va avea educatie mai slaba, si sanatate mediocra, drept urmare, nu va da randament in campul muncii si va genera un PIB mic.

Daca cei de la conducerea tarii nu sunt in stare sa se gandeasca la aspectul asta, la care m-am gandit eu, un om de rand, ce pretentii sa mai ai de la ei?

| Mosotti a răspuns:

Fac profii atata scandal pentru 2 ore ce le-au bagat pe saptamana, jumate nu au iesit la proteste ca-s multumiti, au 4 luni pe an vacanta, au pauze intre ore, lucra 4 ore/zi, ce naiba mai vrei? Nici un alt job nu ofera asa ceva chiar daca ai studii superioare.

Nu le convine sa schimbe jobul, e f simplu, se vor gasi imediat altii sa le ia locul.
Se plang de 2 ore pe sapt in plus dar si pana acum dadeau ore suplimentare ca le dadea bani si nu mai se plangeau ca sunt extenuati, plus aia care faceau suplimentare acasa meditatii inca 3-4 ore pe zi, lucrau 8 ore pe bani dublu fata de altii in 8 ore la firme.

Restul au o luna pe an liber, lucra 8 ore, oricum ar fi, profii sunt mereu mai bine fata de orice alt job.
Aia cu gradul 1 si 25 ani vechime nici 18 ore pe sapt nu lucrau, lucrau 16 si tot nemultumiti sunt ca lucra 18 cu cele 2 ore.

Cand le-a dat guvernu PSD bani din 2019, tot le-a dat din pix n-au zis "bai, stop ca nu vrem sa indatoram tara sa vine factura mai tarziu (cum a venit acum)".