| Anonim78012 a întrebat:

Salut! Am o dilema foarte mare care imi cam da batai de cap si nu pot s-o rezolv, sunt un elev bun in clasa a 8 a,invat mult si ma pregatesc pentru examen, am luat si nota mare in simulare.La liceu as vrea sa merg la profil economic fiind singurul in orasul meu care imi indeplineste cerintele, dar liceul e slabut, de nota 6-7, parintii zic ca e un liceu slab pentru mine, dar eu as vrea sa merg acolo.Ce ziceti?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sa mergi unde vrei tu, ca asta este important pentru viitorul si cariera pe care o doresti.

| siriusblack98 a răspuns:

Liceul este egal cu zero barat in viitoarea ta cariera ( asta ca sa nu iti faci alte sperante ). Adica sa nu crezi ca un angajator o sa te intrebe vreodata ce liceu ai terminat. Maxim te intreaba de facultate dar de liceul nu intereseaza pe nimeni. Singurul " avantaj " la un liceu de " top " este probabil colectivul, faptul ca nu o sa ai 99% dintre colegi doar taranoi cu note de 1 si 2 care sa te traga in jos dupa ei, dar si la licee de top o sa dai de alte tipuri de " uscaturi ". Daca in orasul tau altul nu este totusi pe economic, ce alte variante ai? Ai idee ce ar insemna naveta 4 ani de zile in alt oras? Sau ce costuri ar implica sa mai platesti si o chirie in alt oras doar ca sa nu faci naveta? Nu mai vorbim de bani de intretinere. Nu ar fi rentabil in nici un fel.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Dacă Ronaldo ar fi rămas să joace fotbal la prima lui echipă din orașul natal. Oare cine era el astăzi?

| ioana748 a răspuns:

Poate ar trebui sa asculti argumentele parintilor, daca au.
Decat destept intre prosti mai bine prost intre destepti.( Scuze, nu este ceva de rau)
Cred ca parintii iti doresc binele si sa mergi inainte la adevarata ta valoare.

| Dragobeta a răspuns:

E adevarat ca poti invata oriunde. Dar e de preferat sa ai colegi buni, cu note mari, care sa te stimuleze sa inveti si mai mult. Sa te "traga" in sus, nu in jos.
Recunosc, eu insami nu am ascultat de parinti si m-am dus unde am stiut ca ma va ajuta. Dar m-am dus la un liceu "puternic", nu la unul slabut. Si mereu am avut avantaje fata de alti concurenti (la angajare) doar pentru ca am urmat acel liceu.
Stiu, ai ramas tot in dilema.
Cere de la parinti mai multe argumente, nu doar "e slab", apoi pune-le in cantar cu ale tale.

| Alexandru1111199 a răspuns:

Eu iti sugerez sa te duci la cel mai bun liceu pentru ca ai sanse mai mari sa ajungi intr-un colectiv mai bun (daca e liceu slab ai sanse mari sa pici cu toti taranoiwinking care doar fac galagie la ore, care fac misto-uri si asa mai departe si n-o sa inveti mai nimic in liceu ala daca ai asemenea specimene), daca nu vrei sa fii politist sau alte meserii de astea la stat, sa stii ca nu conteaza deloc ce liceu faci, la majoritatea facultatilor conteaza media pe care o ai, nu dai examen ca sa intri si daca nu dai examen ca sa intri inseamna ca nu te ajuta cu nimic daca faci un anume liceu.Deci parintii tau au dreptate, presupun ca vrei sa faci ase-u dupa ce termini liceu corect? La ase poti intra facand orice liceu vrei tu.Tie poate ti se pare ca daca ai profil economic te-ar ajuta cu ceva in plus, eu iti zic ca nu cred ca te-ar ajuta cu ceva in plus, gandeste-te ca majoritatea care se duc la ase n-au facut un liceu de profil economic si tot s-au descurcat.Deci ia in balanta si faptul ca cu cat e liceu mai slab, pici cu oameni mai prosti.Deci te sfatuiesc sa te duci la cel mai bun liceu la care poti intra si apoi la facultatea respectiva intri dupa medie(tine cont ca ai 14-15 ani) si ca pe viitor o sa te mai razgandesti de 100 de ori pana iti dai seama ce vrei cu adevarat de la viata si mai bine sa te razgandesti find la un liceu foarte bun decat sa te razgandesti find la un liceu de 2 lei.