| Mihai7298 a întrebat:

Salut,am o profesoara de franceza care trece absentele intr-o agenda și nu în catalog.Am unele absente de vreo 3 luni, mai are vreun drept sa le treacă în catalog după o perioada asa de îndelungată?

3 răspunsuri:
| Jessica1235 a răspuns:

Absentele trebuie trecute în catalog ca să poți aduce adeverință pentru motivarea lor. Dacă ea le-a trecut în carnețelul ei iar acum are de gând să le treacă în catalog îi aiurea. De ce nu o întrebi dacă le va trece în catalog sau dacă poți aduce motivare pentru ele? Eu nu am mai auzit pe nimeni sa treacă absențele în carnetul personal iar apoi în catalog. Eu cred că încă le mai poate trece în catalog dar dacă nu le-a trecut până acum probabil nu le va mai trece.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Regulamentului-cadru, de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5447/2020, citez:
"ART.94.(1)Prezenţa elevilor la fiecare oră de curs se verifică de către cadrul didactic, care consemnează, în mod obligatoriu, fiecare absenţă."
Asa fiind profesoara nu a respectat acest regulament, fiind obligata sa treaca absenta in catalog la fiecare ora, in timpul orei.
Nu cred ca le va mai trece acum.

| Editocroci a răspuns:

Da,are. Dar de ce trece absențele în agendă?