anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Cum as putea sa intru și eu la un liceu militar? Cel mai apropiat fiind cel din Craiova"Tudor Vladimirescu". Sunt in clasa a 7 a, am 14 ani și am m-am documentat și eu după internet pentru a afla cum se intra,asta peste doi ani,când voi termina scoala gimnazială, dar eu vreau să știu de acum.Eu m-am apucat c-am de câteva luni de exerciții fizice,fac flotări,tracțiuni, dar nu știu cum voi face in viitor pe a 8 a la evaluare națională, deoarece mi se pare foarte greu sa intri cu proba scrisă...la matematica nu prea am note foarte mari, la română în schimb mă descurc foarte bine! Aștept răspuns de la voi.Multumezc frumos pentru cei ce s-au ocupat să îmi răspunda!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Atunci este timpul sa te apuci de invatat pe rupte, fiindca examenele de la matematica si romana sunt grele si decisive, la admitere.
In ce privesc probele sportive, nu te pune nimeni sa faci tractiuni si flotari, doar sa alergi foarte repede, pe un anumit traseu.

| GinaBlackMira a răspuns:

Depinde de tine! La liceu militar e disciplina și seriozitate, trebuie sa vrei și sa fi hotărât! Cat despre matematica cu un meditator bun vei reuși sa obți rezultate cât de cât mari dacă vei munci și tu! Condiția fizica trebuie sa ți-o îmbunătățești în fiecare zi! Nu ai nevoie de sala sau de instructor personal, pur și simplu mergi cu bicicleta, încearcă sa alergi distanțe cât mai lungi și ridici greutăți!

| SapLla a răspuns:

Esti din Severin?
Mă rog, păi în primul rând ca să intri trebuie să fii în formă bună. Dacă pici proba fizica nu mai intri.Liceul Militar este pe mate-info, dacă nu te descurci la mate va fi o problemă.Nu stiu exact pasii pentru a intra în liceu, cam asta ar fi:proba fizica, aia scrisa, sa iei peste 9 la examen in a8a.(tot mate iti va pica, din cate stiu eu nu se intra cu media sub 9 mai ales cas multe cereri).
Mai bine te duci la un liceu pe profil teoretic, iti distrugi copilaria cu liceul militari te tin aia ca la puscarie. Daca vrei sa fi politist sau in armata mai bine ineveti sa dai la academie in a 12-a.
Sau daca chiar vrei invata bine mate, e si greu la mate-info.


Iti urez succes!