| George12356456 a întrebat:

Salut!
Cum sunt localizate masinile firmelor de curierat? (posta romana, fan, gls, dpd....etc).
Am de făcut un proiect iar la capitolul acesta „Sisteme de poziționare și dirijare" nu prea știu ce să scriu, deoarece pe niciun site al firmelor respective nu gasesc informatii referitoare la asta.
Un link sau o parere m-ar ajuta mult.
Ofer funda!

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt urmărite prin GPS. Chiar și firmele de transport marfă urmăresc transportatorii prin GPS și le afișează în timp real locația în care se află transportul cutare. Dacă vreodată o mașină urmărită prin GSP se fură, poate fi ușor de localizat. Poate ai văzut sau poate nu, însă unele mașini au lipite un sticker pe partea din spate în care scrie că mașina este urmărită și localizata prin GPS. Asa descurajează un eventual furt. Mă rog, este un mesaj pentru hoțul care știe să și citească.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiker-ul arată cam asa

https://m.emag.ro/sticker-gps-20-x-11-cm-00000268/pd/D7C98VBBM

| krypton1234 a răspuns:

Prin gps

| crysty1222 a răspuns:

Masinile sunt urmarite prin GPS, mai ales masinile firmelor de curierat. Chiar si camioanele care fac transport national sau international sunt urmarite prin GPS. Aceeasi chestie se intampla si la firmele de transport persoane. Fiecare firma are un dispecer care poate vedea in timp real unde se afla masinile in acel moment. GPS-ul se foloseste pentru a urmari daca angajatul respecta traseul, cati kilometri a parcurs, cati litri de combustibil a consumat, cate ore de conducere a facut. De exemplu, nu stiu daca toate masinile acestor firme au acest lucru, dar camioanele care fac transport national-international au chiar si un buton pe care soferul il poate apasa cand se simte rau sau are alta problema grava, iar dispecerul afla imediat acest lucru, iar cu ajutorul GPS-ului stie cu exactitate unde se afla soferul.