Salut, oare conteaza asa mult rezultatele din liceu in viata, adica te definesc ca om pentru tot restul vietii?
Am terminat scoala acum aproximativ doi ani, pana in clasa a 9a, imi dadeam interesul dar din cauza unor anturaje in perioada dintre clasa a 10a si inceputul clasei a 12a, am fost putin dezinteresat de scoala, nu eram nici un chiulangiu care trecea anul la limita dar nici nu eram printre cei mai straluciti elevi, un mediocru sa zicem, in clasa a 12a am avut o revelatie care m-a determinat sa invat si sa urmez o facultate buna intr-un oras cu oameni faini, din pacate media de bac a fost usor mediocra aproape 8, astfel am fost nevoit sa urmez faculatea pe care o doream in alt oras deoarece am intrat la taxa unde voiam initial, aici am cunoscut unele persoane naspa care imi vorbeau cu superioritate si am inceput sa am o ura de sine extrema (in special sa ma urasc pentru perioada din liceu care putea sa fie una constructiva in loc sa fiu tinut pe loc ), mereu cand vin de la facultate acasa sunt nervos din cauza unor persoane cu care sunt nevoit sa impart palierul sau sala de curs, am ajuns putin tinta glumelor lor proaste sau usor intelectuale.
Sunt curios daca timpul meu a apus iar cei 4 ani de liceu sunt esentiali pentru formarea ta ca viitor adult si ma gandesc daca este o idee buna sa urmez facultatea dorita intr-un alt oras, simt ca nici mediul de acolo nu imi face prea bine.

7 răspunsuri:
| sweetys a răspuns:

Nu te definesc. În viață ai nevoie de alte calități ca să te poți dezvolta și crește. Pe nimeni nu interesează că ai luat 5 sau 10 la matematică sau dacă ai ieșit sef de an sau de promoție. În viață contează caracterul și ce ești capabil să faci. Degeaba ai avut 10, dacă nu știi să aplici nimic, să porți o discuție cu un coleg de muncă, un client, un director, cu persoana de la curățenie, un prieten etc. Degeaba ai avut 10 dacă într-un moment critic în care trebuie să iei o decizie tu nu știi pe ce planetă ești. Degeaba ai avut 10 dacă nu știi ce decizii să iei pentru tine și pentru viața ta, dacă nu știi să te organizezi, să te dezvolți, să ai ambiție. Am avut colegă șefă de promoție( a copiat 4 ani), acum e pe un post mai prost plătit ca al meu, care eu luam note pe ce rețineam de la cursuri( o medie nu foarte mare).

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nope, absolut deloc. Depinde de la om la om, desigur. Eu am intrat al doilea in clasa, m-am dus la vale in liceu. Stiu oameni care au fost derbedei si in generala si in liceu, apoi pe la 20-22 de ani au avut o trezire de-asta sanatoasa la realitate si intre timp multi dintre ei au ajuns EXTREM de bine. Si profesional, si in viata personala. Deci... stai calm. Liceul nu e definitoriu. Poate fi, dar depinde de tine daca il lasi sa fie. Atit in sens pozitiv, cit si in sens negativ.

| anonimg a răspuns:

Pacea și liniștea de care ai nevoie se găsesc la Dumnezeu. Nu se găsesc în studii, și nici alte lucruri ale vieții acesteia.
Caută pe Dumnezeu; trăiește pentru El, și te vei bucura de fericire. Atunci vei ști ce să alegi, pentru că El te va îndemna și te va conduce pe calea pe care trebuie să mergi.
"Multe căi i se par bune omului; dar la urmă se văd că duc la moarte."

| johnnny123 a răspuns:

Ce sens mai are acum să dai vina pe liceu sau pe anturaj? Ce-a fost a fost, nu mai ai cum să schimbi ce-ai făcut în liceu.

Dacă ai de gând să schimbi ceva, o poți face de acum înainte. Dacă nu ai de gând să schimbi nimic, atunci vei putea găsi mereu "vinovați" pentru lucrurile care nu merg așa cum ți-ai dori.

Deci vrei să te uiți înainte și să găsești soluții la probleme sau vrei să te uiți înapoi și să cauți vinovați pentru probleme?

| LisaJulie a răspuns:

Mai este timp și vei mai avea timp în viitor pentru asta, nu, nu te definesc deoarece acesta nu ești tu, ci rezultatele după o perseverență vor fi mult mai bune! Fruntea sus

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Normal că contează, examenul de bac e foarte important, după ce nota iei, la facultate bună sau rea intri. În liceu îţi formezi viaţa de adult, socializezi cu băieţii de vârsta ta, poate îţi faci şi o iubită, etc.

| Arthurrrr a răspuns:

Contează și câte clase ai, dar faptul că ai 12 clase terminate și faci o facultate nu îți garantează neapărat și succesul în viață, pe majoritatea angajatorilor nu îi interesează neapărat câte clase ai terminat, ci îi interesează mai degrabă experiența în domeniu