Matematica nu-ți place pentru că n-o înțelegi încă.
Cei cărora le place matematica le place pentru că o înțeleg și pentru că exersează.
Dar nu e nevoie să-ți placă matematica, dacă ajungi să o înțelegi.
Dar dacă-ți place arhitectura nu e neapărat pentru că o înțelegi. Poate să-ți placă un lucru fără să îl înțelegi în întregime.
Dar dacă vrei să faci arhitectură, îți va prinde bine să înțelegi matematica. Cum ziceam, nu e nevoie să-ți placă, e suficient să știi suficientă matematică pentru a îți face viața de arhitect mai ușoară.
Dar înainte să ajungi arhitect trebuie să urmezi facultatea, iar înainte să ajungi la facultate, trebuie să dai niște examene.
Examenul de matematică sau fizică se dă la facultăți, pentru că în liceu asta înveți și nu poți da examen din ceva ce nu știi.
Sugestia mea este să abordezi matematica mai degrabă din perspectiva geometriei. Apoi încearcă să înțelegi câte puține din algebră și trigonometrie. Atât cât să știi ce înseamnă simbolurile și de ce sunt ele acolo (dincolo de a complica problema) :-)
Nu zice nimeni să-ți placă matematica. Dar e păcat, dacă-ți place arhitectura, să nu poți să faci ceea ce-ți place pentru un obstacol atât de mic.
Dacă eu te-aș angaja ca arhitect să-mi construiești un gard, casa de vacanță, un stadion sau un cartier întreg, aș vrea să știu că înțelegi matematica înainte să-ți ofer încrederea mea că gardul ăla nu se dărâmă după 2 luni sau că n-ai calculat bine necesarul de ciment... :-)
Păi...da! Ca sa stii mai multe nici mie nu imi place matematica dar merg la arhitectura si la scoala is cea mai buna la mate *__* Funda?
:*
Depinde. Poate pe parcurs o sa inceapa sa-ti placa. Daca exista pasiune, exista si dorinta.
Dar cati ani dureaza facultatea. Eu stiu ca 6, si din ce se da examen mai exact?
Eu cred ca nu conteaza. Nu trebuie sa spui ca nu iti place matematica. Matematica poate in viziunea ta pare o materie grea, dar asta nu te impiedica sa nu iti urmezi visul. Daca tu iti doresti sa dai la arhitectura, te sfatuiesc sa o faci! de exemplu, unchiul meu este arhitect si nu i-a placut matmatica ( desi bunicul meu e prof. de mate). Asta nu la impiedicat sa dea la arhitectura. Acum are o viata foarte buna, datorita vointei lui. p.s e o meserie banoasa
Sincer nu prea are rost. Daca te gândești are o anumită legătură cu matematica.
Da, dacă pe tine te pasioneză arhitectura nu ar trebui să îţi faci probleme din cauza la matematică. Poţi deveni arhitect şi fără să ştii matematică la perfecţie.