| Eastwood a întrebat:


As dori sa-mi spuneti care este parerea voastra despre abandonul scolar, aici, in Romania, si daca cunoasteti cateva proiecte, sau metode de stopare a abandonului scolar.

2 răspunsuri:
| Satango a răspuns:

Abandonul școlar se face și în alte țări, faptul că la noi e mai ridicat e altă poveste.
Unii au învățat de mici că e mai ușor să furi decât să fii drept, să obții pe propriile eforturi. Bazându-se pe asta, unii reușesc să ducă la gură, alții o dau într-un cumplit eșec. Majoritarii care întind mână cu speranța că vor stârni mila celor care au principii morale exacerbate.
Metode, proiecte de stopare a abandonului școlar sunt destule, le poți găsi și în mediul virtual, postate. Pân' la urmă trebuia să arate că le pasă, aparent.

| unbaiat2 a răspuns:

Mie chestia cu scoala mi se pare o idee idioata, si ii si inteleg pe elevi de ce dau rar pe la scoala, oricum ceea ce invatam mi-a spus pana si o fosta profesoara de engleza asta, ca nu ajuta multe din chestiile din scoala si ca materiile si profesorii sunt depasiti, si mi se pare si normal cand multi profesori au peste 50 de ani in cam toate scolile, putini profesori tineri se recruteaza, desi ar fi mai captivanta o ora cu un profesor de 30 de ani decat cu unul de 60
In condiitile actuale, singura metoda sa stopam abandonul este sa reimprospatam tot sistemul, adusi profesori tineri si lucrari si evaluari facute de alti profesori, pentru ca asa ar fi mai mici sansele sa existe favoritisme sau note puse pe cat de simpatica e o persoana, nu cum ar fi normal pe cunostinte