| TomaLorin a întrebat:

o sa repet o alta intrebare pusa tot de mine dar n-am inteles raspunsurile de la voi, vreau sa stiu cum pot invatat mai usor citesc lectia cap-coada incontiinu sau repet aceiasi propozitie, ce metode aveti?

Răspuns Câştigător
| MMihai a răspuns:

Îmi pare rău dar tu tocești și nu înveți.
Prima etapă este înțelegerea terminologiei din lecție!
Deci trebuie să cauți în dicționarele de pe internet ce înseamnă foarte exact cuvintele și expresiile utilizate în lecție.
Fiecare lecție nouă, este ca o limbă străină, drept pentru care trebuie să cunoști foarte bine sensul ==adică ce înseamnă exact == cuvintele și expresiile folosite, în acea lecție.
Deci citești lecția și îți scoți cuvintele și expresiile pe care nu ești sigur și le cauți înțelesul adevărat în dicționare.
După asta, după ce te-ai lămurit exact, recitești lecția și gândești legat de conținutul celor afirmate, în textul lecției, „ de ce este așa, de ce nu este altfel,șamd. ".
După ce ai gândit privitor la textul respectiv recitești lecția și îți reprezinți în minte, dar preferabil în scris pe hârtie, un fel de schemă a lecției, pe blocuri de idei.
După asta recitești din nou lecția, mai gândești legat de textul de lecție și astfel ai trecut de prima etapă cea a înțelegerii conținutului lecției.
După asta te gândești la eventuale aplicații ale textului de lecție.
Fiecare disciplină școlară trebuie abordată specific.
La matematică, fizică, chimie te uiți după probleme rezolvate care ar avea legătură cu teoria din lecția respectivă.
După ce te uiți pe niște probleme rezolvate legate de teoria din lecție, te gândești să îți scrii tema, dacă ai ceva de scris legat de acea lecție.
Rezolvare de exerciții și probleme, răspunsuri la întrebări etc.
După ce ai scris ce aveai de scris, recitești lecția, ținând cont de blocurile de idei, din lecție.
Fiecare materie are metodologia sa specifică de abordare.
Sunt disciplinele tip zid de cărămidă unde ne-învățarea la o lecție sau la mai multe, face imposibilă învățarea ulterioară, deci ca un zid de cărămidă, unde lipsa unor cărămizi de la bază face ca totul să se prăbușească.
Astea sunt: matematica, fizica, chimia, informatica etc.
La istorie se poate să nu fi învățat despre Nabucodonosor sau despre Hamurapi și să vorbești despre Napoleon, că nu au legătură una cu alta.
Ca să îți răspund exact ar trebui să scriu f mult, dar și timpul meu este limitat.

5 răspunsuri:
| PurpleBox192 a răspuns:

Incearca sa scrii cate ceva din ce citesti, facandu-ti scheme.Eu asa fac de mult timp si cred ca e mult mai bine asa decat sa citesti ore in sir si sa nu ramai cu nimic. Odata cu scrisul, tot mai retii ceva.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cel mai bine este sa citesti lectia la inceput de 2-3 ori cap-coada cu maxima atentie, cu dictionarul alaturi ca sa intelegi la perfectie tot ce zice. Apoi iei fiecare paragraf pe rand, il citesti de 5-6 ori, il repeti cu cartea inchisa de 3-4 ori, apoi il mai citesti o data si apoi treci la urmatorul paragraf. la sfarsit mai citesti lectia completa de doua ori, o repeti o data de la cap la coada cu cartea inchisa si o mai citesti o data ca sa te verifici daca ai greseli.

| DodoK a răspuns:

Citeste in fiecare zi lectiile de la orice materie. Citesti la o materie, peste 20 min citesti la alta. Daca faci asta zilnic, o sa memorezi ca vrei ca nu vrei lectiile.
Cate o propozitie, sau doar lectia (in mare parte) asta depinde si de fiecare profesor pe care il ai. Unii vor sa scrii exact cum iti dicteaza, altii vor sa vada ca ai inteles. Aici alegi tu la fiecare materie

| WoNdErFuL99 a răspuns:

Eu zic sa repeti o propozitie de 2-3 ori dupa ce ai citit-o si sa te asiguri ca o stii foarte bine si dupa treci la propozitia urmatoare si cand ajungi la vreo 3-4 propozitii repetale pe toate ca asa le uiti.
Succes!

| MasterOfDisaster a răspuns:

Eu invatam la istorie, geografie, adica materiile la care aveam lectii mari asa: citeam fiecare paragraf (sau doar cateva propozitii), apoi le repetam cu voce tare pana le intelegeam si le stiam spune fara greseala.
La engleza de exemplu, cand ne-a dat lista de verbe, eu le-am scris pe hartie pe rand, fiecare verb de cateva ori, pana am stiut exact ce inseamna. La fel fac si la fizica, chimie, mate, cu formulele. Si atunci la un test, sau chiar daca ma asculta, imi ''scriu'' in minte, sau desenez cu degetul pe banca formula, si imi amintesc usor.

Depinde de fiecare, dar asta e metoda mea happy.
A, si in timp ce repet cu voce tare lectia, ma plimb prin casa big grin.


O zi frumoasa!