| Ayna a întrebat:

Scrieti-mi denumire si autor de o carte sau roman care sa fie INTERESANT!(am 19 ani)

Mersi! Vot+Funda.

Răspuns Câştigător
aqualuna
| aqualuna a răspuns:

Trebuia să specifici şi ce gen preferi...Thriller,de exemplu- Dolmen de Nicole Jamet şi Marie-Anne Le Pezennec. O tânără poliţistă revine acasă, pe o insulă din largul coastelor Bretaniei pentru a se căsători cu iubitul ei din copilărie. Încep să se petreacă tot felul de crime bizare, apar semne rău-prevestitoare, legendele bretone par să fi prins viaţă, vechi păcate ies la iveală, sunt descoperite camere secrete şi adevăruri incomode, o nouă iubire se înfiripă, se citeşte cu sufletul la gură. Sau o carte din colecţia Chic ori Cocktail, categorie literară chick lit, cărţi pentru gagici, cum ar veni.Personajele lor-femei moderne, independente, de carieră(uneori, când nu sunt în căutarea unui job ori şi-l pierd fiind prea aiurite), care sunt confruntate cu toate problemele femeilor din ziua de azi-singurătatea, imposibilitatea de a găsi un partener pe măsură, curele de slăbire, dependenţa de shopping, etc, totul într-un stil spumos, amuzant până la lacrimi, uşor de citit. Cele mai cunoscute sunt desigur Jurnalul lui Bridget Jones, Jurnalul lui Bridget Jones-La limita raţiunii de Helen Fielding, Diavolul se îmbracă de la Prada-Lauren Weisberger şi Sophie Kinsella-Mă dau în vânt după cumpărături, fiindcă au fost ecranizate. Mie mi-au plăcut la fel de mult şi Olivia Joules şi imaginaţia hiperactivă(Helen Fielding), Vreau să fiu VIP(Lauren Weisberger), etc.Preferatele mele însă sunt cele scrise de Lauren Henderson, care ies puţin din tipar, sunt cărţi poliţiste, eroina e o sculptoriţă superbă, uşor sărită de pe fix care se tot împiedică de cadavre şi devine fără să vrea detectiv particular (Femeie.Albă. Moartă, Prea multe blonde, Margarita cu gheaţă, Rochia neagră de latex).

5 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

O carte foarte buna e amurg sau o floare pentru eternitate

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Elevul Dima dintr-a saptea-Mihail Drumes

| Instinkt a răspuns:

Mihael Drumes-Elevul Dima dintr-a 7a (are 18 ani si e o carte foarte intresanta)
-Scrisoare de dragoste(scrisa de accelasi autor, o carte care asi recitiio de 10 ori)
-Invitatie la vals
Hector Malot -Singur pe lume
Aventuriile lui Sherlock Holmes,
si mai sunt o gramada

| zalisa a răspuns:

Magicianul de john fowes, colecționarul big grin

| fluturas20 a răspuns:

La răscruce de vânturi este o carte scrisă de Emily Bronte. În carte este vorba de dragostea dintre 2 tineri, Heathcliff și Catherine. Cei doi erau sortiți ca toată lumea să fie împotriva lor.(este una dintre cartile mele preferate)
Pe aripile vantului scrisa de Margaret Mitchell
Maitreyi scrisa de Mircea Eliade-Acţiunea are loc în Calcutta, Eliade (Allan) locuind în casa parintilor lui Msitreyi, ca „ucenic" al acestui savant. Deşi la început el nu simte decât repulsie pentru Maitreyi, se îndrăgosteşte iremediabil de aceasta. Fata îi impărtăşeşte sentimentele dar nu îi mărturiseşte dragostea, aceasta reflectându-se în faptele sale.
Jane Eyre de Charlotte Bronte-In aceasta carete este vorba despre destinul zbuciumat al unei orfane, are unele pasaje emotionante.
Toate cartile sunt splendide! Lectura placuta!