| Dianna_8523 a întrebat:

Ziceti-mi si mie orase din Portugalia cat mai cunoscute big grin si cateva obiective turistice.

7 răspunsuri:
| カルメン a răspuns:

OPORTO
Al doilea oras ca marime si importanta al Portugaliei, Oporto a fost dintotdeauna capitala comerciala a acestei tari, de sorginte romana, un oras mercantil, ridicat aproape in intregime din piatra dura de granit.
LAMEGO
Vechiul oras Lamego a fost odinioara centru de negot pentru maurii venind dinspre Spania. Cladirile sale dateaza in majoritate din secolul al XVIII-lea, dar veti putea admira aici si ruinele unui castel din secolul al XII-lea, cat si catedrala Remedios, situata in varful unei stanci, la care accesul se face pe un drum de scari parca interminabil, loc de pelerinaj pentru credinciosii din intreaga lume.
VILA REAL
Desi cu multe cladiri noi, moderne, Vila Real este un oras de neuitat prin numeroasele constructii datand din secolul al XVI-lea si al XVII-lea, minunate biserici si, mai ales, Catedrala Sao Domingo si Clericos.| PinkY a răspuns:

Fatima – unul dintre cele mai importante orase de pelerinaj ale crestinatatii

Lisabona capitala Portugaliei, port vestic pe coasta Atlanticului, are un farmec medieval care te lasa fara cuvinte. Oceanariumul din Lisabona este cel mai mare din Europa gazduind acvarii imense in care traiesc sute de specii de pesti: de la cei decorativi, inofensivi pana la specii rare de pesti rapitori. Castelul Sao Jorge reprezinta "inima" capitalei portugheze. Fortificatiile impunatoare, construite in secolul VI, domina Lisabona si pot fi vazute din orice punct. Castelul se afla in aria istorica Alfama – cartierul maur – iar in apropierea lui se afla alte obiective de un real interes turistic: Muzeul de Arta Decorativa, Catedrala – cea mai veche cladire a orasului, Teatrul Roman sau Muzeul Militar.

Bairro Alto este un cartier select, plin de stradute pretabile shoppingului high class. Aceasta parte a orasului isi incanta vizitatorii prin arhitectura medievala extrem de colorata din punct de vedere al influentelor. Bairro Alto este si cel mai tanar si viu cartier al Lisabonei aici existand o multime de malluri, cluburi, restaurante si cafenele mereu aglomerate. Insulele Madeira si arhipeleagul insulelor Azore reprezinta adevarate colturi de rai. Cunoscute in toata lumea pentru plajele lor dar si datorita vietii de noapte extrem de aglomerate, aceste taramuri paradisiace sunt vizitate anual de sute de mii de turisti. O alta zona extrem de exotica a Portugaliei este Algrave – zona de sud a tarii cunoscuta pentru facilitatile sale in materie de golf sau sporturi nautice.

| JokKer a răspuns:

Chaves Caniço Évora Espinho... Locuri turistice : Turnul Belem, Muzeul Calouste Gulbenkian... Castelo de Sao Jorge Monumentul Descoperirilor

| missprincess a răspuns:

Aveiro
Aveiro este un oraş în Portugalia, cu 77. 352 locuitori, capitală a districtului omonim. Situat pe malul Oceanului Atlantic, Aveiro este un oraş industrial. Aveiro este cunoscut în Portugalia pentru dulciurile sale tradiţionale, ovos-moles şi trouxas de ovos, ambele făcute din ouă. Este denumit câteodată "Veneţia portugheză", datorită canalelor şi bărcilor care amintesc de oraşul italian.

Braga
Braga este un oraş şi municipiu în nord-vestul Portugaliei, în provincia Minho, capitală a districtului Braga şi unul din cele mai mari şi mai vechi oraşe ale ţării. El se află în valea rîului Cávado. Oraşul se distinge printr-un mare număr de pieţi şi de biserici. Calitatea sa de centru religios şi teologic de frunte al Bisericii Romano-Catolice şi de sediu al Arhiepiscopului Primat al Portugaliei i-a adus supranumele de „Oraş al Arhiepiscopilor" şi de „Roma Portugaliei". Cu timpul localitatea a devenit şi un însemnat centru industrial şi tehnologic. Ca număr de locuitori - 175, 073, Braga este al cincilea oraş al Portugaliei, după Lisabona, Porto, Vila Nova de Gaia şi Amadora. Ea este şi capitala regiunii metropolitane Minho, cu o populaţie totală de 826, 833 locuitori (2007) şi care este unul din regiunile cu cea mai rapidă creştere economică din Uniunea Europeană. Aria urbană se întinde între rîul Cávado şi rîul Este şi este legată prin căi ferate de Porto (la distanţa de 53km) şi de Lisabona. În trecut Braga a aparţinut provinciei istorice denumite Entre Minho e Douro, adică „Între Minho şi Douro", delimitată de rîul Minho la nord şi de rîul Douro la sud. Braga este unul din cele mai vechi oraşe din Europa, fiind înfiinţat în timpul dominaţiei romane sub numele de Bracara Augusta şi capitala provinciei romane Galaecia.

Coimbra
oimbra este un oraş universitar şi un district în Portugalia.

Oraşul Coimbra este situat la 120 km sud de Porto şi 190 km nord de Lisabona, pe A1, cea mai mare autostradă din Portugalia. Este traversat de râul Mondego, la 40 km est de Figueira da Foz.

Primă capitală a Portugaliei în secolele XII şi XIII, Coimbra are o populaţie de mai mult de 150. 000 în oraş şi 300. 000 în zona metropolitană. Este al treilea oraş ca importanţă din Portugalia (după Lisabona şi Porto) şi capitala părţii centrale a ţării.

Funchal
Funchal (populaţie aproximativ 110. 000 locuitori în 1991) este capitala Insulelor Madeira din Portugalia. A fost fondat de João Gonçalves Zarco în 1421 şi ridicat la rangul de oraş de către regele portughez Manuel I în 1508.
În secolul XVI, Funchal a fost un important punct de tranzit între Indii şi Lumea Nouă, şi era considerat a fi un loc cu bunăstare. A fost şi punctul de plecare al zahărului şi vinului de Madeira.
Între 1892 şi 1905, Portugalia a emis o serie de timbre poştale cu inscripţia "Funchal", dar a revenit la denumirea de Madeira.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

COIMBRA capitala universitara a portugaliei.BRAGA oras istoric prima capitala a Portugaliei.VILA REAL capitala districtului transmontan.VILA NOVA DO FOS COA unul dintre orasele cu traditie in producerea uleiului de masline si aunor soiuri de vinuri foarte apreciate in regiune.SETUBAL,port si unul din cel mai mare santier naval LISNAVE. EVORA oras universitar catalogat drept capitala regiuni ALENTEJO.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Porto este unul dintre orasele cele mai mari al portugaliei

Întrebări similare