anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 14 ani şi sunt într-o relație cu un coleg de clasă şi acum câteva zile eram singură acasă şi l-am chemat să mă ajute la teme, pentru că mai e puțin şi începem școala iar o vecină din bloc ne-a văzut şi a sunat-o pe mama şi i-a spus că am adus pe cineva la mine, şi maicămea m-a pedepsit şi nu mai am voie să ies afară. Atunci cand pleacă la servici încuie uşa. Nu am ieşit afară de 5 zile, stau încuiată şi plâng, vreau sa ies la aer. Nu mai suport coşmarul ăsta cum sa fac să mă lase afară? vi se pare corect cum a procedat?

Răspuns Câştigător
| gabriela2201 a răspuns:

Eu am mai mult de dublul varstei tale din care peste 20 de ani mi i-am petrecut in aceeasi atmosfera la bloc in Bucuresti. Am patit de multe ori lucruri similare cu situatia ta, inclusiv in prezent cand sunt trecuta de 30 de ani tot se gasesc babe barfitoare care sa o sune pe mama pe motive puerile - o usa la bloc trantita zgomotos-zic ele, un aer conditionat care vara mai picura 1-2 picaturi si etc. De ele NU SCAPI. Si bunicele tale ai sanse mari sa fie la fel. Cand n-ai unde sa te duci, cand depinzi de altii cu locuinta si mancarea zilnica e greu sa ii faci sa inteleaga ca ai si tu drepturi. Asa ca mai bine astepti varsta de 18 ani, te angajezi intre timp la orice job de elev si te muti de-acasa cand e posibil.

| Miruna0 a răspuns (pentru gabriela2201):

Eu am căutat puțină afecțiune, să plâng pe umărul cuiva, de asta mi-am făcut un prieten. pentru că mama e prea exigentă mă bate țipă urlă iar tatăl meu a murit acum 2 ani şi nimeni nu înțelege ce e în sufletul meu. Are 43 de ani dar este imatură, nu ştie ca eu plâng şi am o durere adâncă în suflet. Aici la bunici îmi e greu şi trebuie să dorm cu ei în cameră, pentru ca restul casei este ocupata de unchiul cu soția lui şi copii. Bunica mi-a spus că mama o sa plece în Spania să lucreze. Nu cumva asta e motivul pentru care m-a alungat de la bloc?

| gabriela2201 a răspuns (pentru Miruna0):

Cel mai sigur oricum te trimitea la bunicii tai daca mama ta stia ca ea va pleca în Spania să lucreze.

| gabriela2201 a răspuns (pentru gabriela2201):

Multumesc pentru fundă!

29 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Mama ta a procedat corect, la cum gandesc adolescentii de azi, implicit si tu.
Părerea mea este că nu l-ai chemat pentru teme ci pentru alte „jocuri", mai ales că spui că esti intr-o relatie cu acel coleg.

| Miruna0 a răspuns (pentru darrio2007):

Vecina mea nu trebuie sa se bage în viața mea, pentru ca a făcut şi ea greşeli o dată când soțul ei era la muncă a venit un om şi a intrat la ea dar eu nu am spus nimic nimănui. Nu am făcut rău nimănui şi uite ce am pățit acum sunt la bunica, deoarece mama a spus că nu mai am ce căuta acasă. Bunicul meu se îmbată şi vomită peste tot, nu îmi este bine aici bunica mea înjura. Din cauza cui trag toate astea?

| darrio2007 a răspuns (pentru Miruna0):

Din cauza ta. Tu esti un copil. La ea daca a venit acel barbat, este problema ei, este adult.
Oricum, văd că nu mai contrazis când am scris că l-ai chemat pentru alte jocuri. De oameni mari.

| ania a răspuns:

Trebuia sa ii spui mamei înainte sa il chemi. Cata vreme ești pe banii ei e normal sa o asculți.

| sabin89 a răspuns:

Răbdare, că imediat începe școala și o să-ți deschidă ușa.

| Miruna0 a răspuns (pentru sabin89):

Deja plănuiește sa mă trimită la bunica mea, pentru că nu am fost cuminte, deja mi-a făcut bagajul. Nu ştiu ce are în cap

| darrio2007 a răspuns (pentru Miruna0):

Stie ea foarte bine de ce, ca si noi.

| anonimg a răspuns:

Nu vii cu nimeni în casă decât dacă mai este și un adult cu voi. Și trebuie să ceri voie părinților.
Dacă ei nu te-au învățat asta, atunci nu trebuia să te pedepsească.
Nu prin lipsire de libertate trebuiau să te pedepsească, ci prin banii de buzunar care ar trebui să-i înjumătățească.
Spune-le că ai nevoie de soare și de a te plimba în natură. Ce trece peste 5 zile este lipsire de libertate, de sănătate trupească și psihică.

| gabicoo a răspuns:

Da.

| Fatamuntilor a răspuns:

Trebuia sa anunti pe mama ta ca urmeaza sa vina la tine colegul tau.La varsta aia urla hormonii in voi si sunt multe pericole.E masura de preventie.
Mi-ai activat o amintire, am patit ceva aemanator dar eram majora.Eram cu fostul iubit afara dupa ploaie, Am vrut sa ne asezam pe o banca, dar era uda.Si-a asezat haina sub fundul meu dar era rece.Asa ca m-a luat in brate.Atunci a trecut femeie care o cunostea pe mama si mi-a zis,, te spun lui mama ta'' si a plecat. Dupa cateva minute a aparut mama, ni ne ridicasem, ela salutat frumos si am plecat amandoi.Nu am discutat despre asta cu mama pentru ca stia ca sunt cuminte.Zambesc de cate ori imi aduc aminte.Au trecut vre treizeci de ani de atunci.
Discuta cu mama ta, ii zici ai nevooie putina relaxare inainte de scoala. Macar o ora.II spui unde mergi si tineti legatura

| Furnicuta000 a răspuns:

Pentru ca la varsta asta urla hormonii in adolescenti, mai ales baieti, si puteai fi pacalita sa faci o greseala care poate ti-ar fi schimbat toata viata. Sunteti prea mici sa va dati intalnire acasa cand nu e nimeni si mai ales fara sa stie parintii.
Mama ta o sa te ierte intr-un final dar mergi si tu la ea si cere-i scuze si promite-i ca nu o sa mai faci

| Miruna0 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Mi-am cerut scuze dar degeaba şi azi am auzit-o când vorbea la telefon cu cineva şi i-a zis că vrea să plece în Spania să lucreze iar pe mine o să mă lase la bunica mea. Nu cumva caută motive sa scape de mine? şi tocmai de asta mă pedepsește?

| Cipi1212 a răspuns:

Nu este bine ca la vârsta ta sa aduci băieții acasă.

| just4ubr2015 a răspuns:

Daca vrei sa iti traiesti viata pleaca de acasa mama si tata nu vor fi niciodata langa tine o viata ai de trait traiesteo nu fi sub teroarea parintilor.

| angel6lust a răspuns:

Da, tu ar fi trebuit să îi ceri mă-tei voie dacă voiai să îl chemi în casa ei.

| Darius50boss a răspuns:

Aici o luat ca și un semnal mama ta ca să de învețe că nu ai voie mai ales voi doi fără un adult, adevărat că 5 zile îi cam mult ca pedeapsă putea cam 2 zile era destul după părerea mea, în viitor să ai grijă cum acționezi că putea să se fi întâmplat cine știe ce lucru și după îți părea rău poate toată viața

| Cavaler001 a răspuns:

Nu mai plange ca nu esti copil mic. Puteai sa-i spui ca vrei sa-l chemi la tine sa te ajute cu temele.
Ai tot timpul sa te bucuri de emotii si iubire, dar acum scoala e prioritara, daca nu vrei sa ajungi femeie de serviciu.

| KilljoyIdiot a răspuns:

Salut!
Inteleg ca nu ati avut intenții rele, dar ce ai facut nu a fost in regula. Ar fi trebuit sa ii ceri voie inainte sa aduci pe cineva in casa!

Deoarece ai ascuns aceasta vizita, mama si-a inchipuit ca faceati lucruri indecente. Altfel de ce nu i-ai fi spus?
Prin urmare, ea nu mai are incredere in tine si vrea sa te tina sub observatie, cel putin pana remarca o schimbare.

Nu o sa fie usor sa ii recapeti increderea. Pentru inceput, ti-as sugera sa petreci timpul din casa reflectand la ce ai facut si la motivul din spatele pedepsei. Oare vrea mama sa te "tortureze", sau sa te invete o lectie? Ce o convinge ca nu vei aduce iar baieti in casa fara permisiune?

Pe urma, poti discuta deschis cu mama. Ii ceri scuze si incerci sa ii demonstrezi prin fapte ca ai priceput ce ai gresit.

Increderea se pierde usor, asadar va fi un drum anevoios pana situatia revine la normal... Totusi, trebuie sa iti asumi si sa infrunti consecintele deciziilor tale!

Mult succes!

| gabriela2201 a răspuns:

Draga Miruna, e imposibil sa scapi de babornitele rele de la bloc-spioni din era comunista care nu-si vad de viata lor; ele au formare sovietica de spioni paraciosi in ele si le transmit pe linie materna si celor mai tinere; cei mai multi barbati nici nu stau cu ele acasa. Vei vedea ca nici peste 10-20 de ani nu scapi de ele daca nu te muti intr-un loc-o casa oricat de amarata- de la Cucuietii din deal/vale, adica un loc unde sunt cat mai putini oameni si neaparat ei sa nu aiba cum sa o sune pe mama ta. Orice ai face in viata, oricat ai fi de temeinic educat, ele tot or sa caute motive sa te parasca parintilor la orice varsta. Acum, ca sa iesi din situatia ta, de arestata la domiciliu, e greu. Poti incerca sa te muti la bunici o perioada.Ai grija cum le explici lor situatia ta pentru ca batranii fac front comun contra tinerilor si mai degraba toti bunicii vor fi de acord ca mama ta a procedat corect.

| Miruna0 a răspuns (pentru gabriela2201):

Vecina mea nu trebuia să se bage în viața mea, pentru ca a făcut şi ea greşeli o dată când soțul ei era la muncă a venit un om şi a intrat la ea dar eu nu am spus nimic nimănui. Nu i-am făcut niciun rău şi uite ce am pățit acum, mama nu mai are încredere în mine să ma lase acasă şi a venit bunica şi m-a luat la ea, aici îmi e greu pentru că bunicul meu se îmbată şi vomită prin casă şi mă înjură şi bunica mea e la fel. Deja m-am îmbolnăvit de nervi, de ce trebuie sa trag toate astea? ce pedeapsă grea am primit

| gabriela2201 a răspuns (pentru Miruna0):

Asa e situatia in multe familii din Romania, nu prea ai de ales. Doar daca nu vrei sa ajungi in vreun centru de minori-si acolo dai de alte rele. Drama e ca majoritatea familiilor sunt disfunctionale, abuzul-restrictii asupra minorului, e puternic impamantenit pentru ca asa s-a permis zeci de ani si de catre lege. La 14 ani nici la manastire in cazare nu te primesc, doar cand ai între 16 și 18 ani ca novice (aspirant), si cat esti minor ai nevoie de acordul unui parinte sau altcuiva din familie. Daca te va bate familia ta atunci poti suna la politie dar rele nu vor pati.

| Done_Mihai_1994 a răspuns:

Trebuie sa ceri voie prima data parintilor daca te lasa cu persoane straine in casa

| mariaaaaa01 a răspuns:

Ati facut s*x? daca nu, e bine!

| Miruna0 a răspuns (pentru mariaaaaa01):

Din păcate am făcut şi regret pentru că m-am grăbit, colegul meu nu mai vorbește cu mine iar mama deja mi-a făcut bagajul şi a sunat-o pe bunica mea să vină să mă ia, deoarece o sa încep şcoala şi nu vrea sa aduc pe nimeni în casă. Mi-a pus deja bagajul la uşă, şi m-a lovit cu o curea. câtă răutate poate să aibă. Sper ca dumnezeu să o pedepsească.

| Cavaler001 a răspuns (pentru Miruna0):

E pierderea lui. Nu cauta sa te rogi de el sa se impace cu tine. Pana la urma tu ai de suferit ca ai vrut sa va simtiti bine impreuna. Capul sus si mergi mai departe. Nu te mai consuma atat cu ai tai ca te vor ierta. Nu mai face tragedie. Gandeste-te la ce-ti doresti pentru viitorwinking Numai bine.

| Colin536 a răspuns:

"Am 14 ani şi sunt într-o relație cu un coleg de clasă"
Mai mult decat corect. Spre deosebire de ceea ce ai facut tu.