Lasa-ti copii in pace sa se mute impreuna, sa
"probeze" relatia asta in doi, ca sa vada daca sunt compatibili, daca se pot intelege sa gateasca, faca curat, spele samd, fiindca dragostea ii tine uniti, pana vor decide sa se casatoreasca.
Parintii baiatului au dreptate, sa se inchirieze un apartamnet si fiecare sa aiba camera lui sa poata invata in liniste, iar cheltuielile sa fie impartite in doua.
In ce priveste inaltimea, chiar sunt foarte potriviti unul pentru celalat, spun asta din propria-mi experinta, fiindca si sotul meu tot 1.95 are si asta nu a fost niciodata o nepotrivire, dimpotriva, a fost un atu minunat.
Daca băiatul o iubeste, sa se casatotreasca cu ea inainte.
Concubinajul fara casatorie nu are binecuvantarea lui Dumnezeu, pacatul nu uneste pe nimeni, pune un zid de vinovăție doar intre cei doi. De n ori am citit pe TPU, locuiesc cu prietena mea 2, 3 5 ani, nu mai simt nimic pentru ea, cum sa scap de ea. Sotul are dreptate, mai bine sa stea la camin, daca vrea sa stea cubea sa se căsătorească prima data. Nepotul meu de 19 ani vrea si el sa meargă la Cluj pentru ca iubita lui tot de 19 ani vrea sa meargă acolo la facultate si el lucreaza on line. Dar au in septembrie nunta si au gasit deja o chirie in Cluj unde se vor muta după nunta. Daca tot sunt viitorii cuscrii asa preocupați, mai bine organizati nunta. Intr-o vineri precis gasiti o sala. Sa se bucure si Dumnezeu împreună cu ei de relatia lor.
ce legatura are inaltimea cu prefectura, hai ca asta e tare de tot.Auzi, nu se potrivesc la inaltime, dar cine spune ca femeia trebuie sa fie inalta cit barbatu?
Pe ce lume traiesti femeie? Faptul ca ei or sa locuiasca in acelasi oras, tu crezi ca daca stau separat, o sa se intimple ce? Te pomeni ca o sa te mjuti si tu cu fiita sa o pazesti sa nu si-o traga cu iubi dar de unde stii ca ei si acum nu fac sex, pentru ca tu de fapt la asta te referi sa nu stea impreuna, ca nu cumva sa si-o traga, crezi ca fiita este virgina, si vrei sa o tii tu virgina pana cand vrei tu sau cum?
Fiita iti garantez nu mai e virgina de mult, asa ca de ce sa stea la 2 camere, sau chiar la alta casa, odata ce sunt in acelasi oras? Daca stau separati, adica nu se poate duce sa se culce cu ala la el, sau la ea?
Vai de capu vostru de parinti de astia incuiati si cu mentalitate din epoca de piatra
Limbaj vulgar, adica? Inainte sa te bagi ca musca in ****, arata limbajul vulgar care am folosit.Cuvintul sex este in regula, dar daca spui sex, nu te lasa sa folosesti decat la categoria dragoste si sex, asa ca am folosit un cuvint echivalent .Am jignit utilizatori, adica? Pe cine am jignit? Am spus ca au o mentalitate veche, expresia epoca de piatra inseamna vechi, nu crezi?
Cum am spus, nu te mai bata in rahat ca pute si nu da bine deloc, Fa bine si vezi-ti de tigaile tale, nu duce grija altora.
Voi fi foarte scurt.
Mai scurt decat cei 30cm care ii despart:
Doriti sa o pierdeti? Implicati-va si mai mult in alegerile ei,
puneti-i bete in roate, cicaliti-o.
Baiatul e ok, de casa, se inteleg bine, dar are un defect fatal, da cu capul de prag.
Sunt de acord ca la 19 e prea devreme sa te muti cu cineva, sunt prea multe sanse sa se intample lucruri, dar trecand peste asta sa-i desparti ca el e prea inalt ar fi de ras daca n-ar fi de plans. Eu as opta pentru camin, daca fata e cuminte poate invata si daca sunt mai multi in camera.
PS: fiica se scrie cu doi de i.
Tinerii sunt majori, nu ai nici un drept sa-i opresti sa fie impreuna. In ce era crezi ca suntem: in evul mediu? Lasa tinerii sa se iubeasca, sa invete sa traiasca impreuna. Au avantajul ca se cunosc si nu trebuie sa aiba grija cu cine fac dragoste.
Plus ca au avantajul ca se gospodaresc impreuna.
Imi face impresia ca problema este de alta... "inaltime".
Cum spune @Solane, pana acum nu au vazut "ca nu sunt potriviti"? Iar tatal i-a si facut "mari favoruri" baiatului: l-a dus cu masina acasa. Ca sa vezi! Dar, "fica mea a reusit la medicina". Iar baiatul daca si-a ales orasul, inseamna ca nu e la medicina. "Diferenta" intre copii este de statut social. Macar cel de viitor, ca dupa greselile de exprimare ale mamei nu cred ca se trage din cine stie ce familie.
La 19 nu e prea devreme, ci chiar e momentul sa testeze sa vada daca se descurca intr-o gospodarie. Si cum spune @relian, nu cred ca mai este virgina. Altfel, nu ar dori sa se mute impreuna.
Si daca ar fi virgina, sa zicem, de ce nu i-ar suride sa se mute impreuna? Nu problema membranei aleia nenorocite e aici, ci gindirea paralela cu realitatea a parintilor in restul chestiunilor...
Si voi parintii fetei abia acum vedeti ca "sunt nepotriviti"?
Unde ai vazut camin cu o persoana in camera? Daca sunt 2, e de lux. De fapt alea sunt pentru studentii familisti.
Parintii baiatului sunt mai realisti.
Daca pana acum l-ati acceptat, le-ati dat voie la mare, la munte, lasati copiii in pace. Mai bine e sa-i ajutati.
Soțul ce înălțime are? 1'60? se uită la iubitul fetei ca la cer când stă să plouă? Te pomenești că o fi și deștept, frumos și cu bani, deja e prea mult pentru fiica voastră, este? Prea multe calități și nu se potrivesc, săracii. Nu o sa primești niciun sfat pozitiv la ce ai scris aici, eu înțeleg că tu cu soțul tău cu insecurități sunteți încuiați, dar asta nu înseamnă să o țineți și pe fata la fel. Cum sa procedezi? Dă-i pace, are 19 ani, e majoră, nu o împinge să nu vă mai răspundă la telefon, lasă fata să-i facă singura alegerile și să-și aleagă singura drumul în viața, nu va mai băgați coada atât, că d-aia vezi atâtea familii distanțate sau mai rău, datorita părinților astia că voi, care suferiți după control și căutați să vă trăiți visurile ratate prin copii voștri. Hua!
In primul rand, statul la camin 2/3 in camera va spun sincer ca este un mare plus pentru fiica dumneavoastra. Din propria experienta va pot spuna ca asa isi traieste complet experienta studentiei. Aici isi face prieteni, se apropie de colegi, invata impreuna si se ajuta, invata sa fie foarte organizata, pedanta si intelegatoare pentru ca imparte o camera cu mai multe fete. Cu goate acestea, igiena baii lasa deseori de dorit!
In al 2-lea rand, din ceea ce mi-ati spus, mi-as dori pentru ea sa locuiasca cu iubitul ei. Va asigur ca mutatul in timpul facultatii nu e similar cu mutatul definitiv. Sotul dumnavoastra ar trebui sa inteleaga ca diferenta de inaltime o ajuta pe ea sa se simta in siguranta alaturi de acest baiat, iar daca el a ales sa mearga la facultate in oras cu ea e sigur ca o iubeste. Cu toate acestea, chiar daca s-ar desparti, ar putea oricand sa se mute la camin.
Va recomand sa ii scoateti in evidenta sotului dumneavoastra aspectul legat de igiena bailor si cat de important e asta la femei, sa ii spuneti legat de siguranta pe care inaltimea baiatului i-o ofera fetei, despre avantajele legate de spatiul fiicei dumneavostra, despre nevoia de liniste de care are nevoie un student la medicina si sa ii aduceti in vedere faptul ca daca lucrurile merg prost, caminul ramane o varianta posibila. ❤️
Felicitari pentru viitoarea studenta!
De ar fi numai igiena băilor...dar ideea însăși de a împărți o cameră cu alte persoane mi se pare prea mult. Nu mai bine stă cu prietenul ei, nu sunt șanse să aibă chiar mai mult liniște și să poată învăța mai eficient?