| Fhf766 a întrebat:

Aș vrea un sfat de la cei mai înțelegători sau mai mari. Sunt într-o perioadă mai grea. Dar cel mai dureros este ca m-am despărțit de iubita mea este minunată și nu stiu cum să mai fac să mă impac. S-au acumulat mai multe și de asta a decis să ne despărțim. De exemplu prima ceartă a fost ca a găsit o conversație cu fosta unde i-am răspuns la un story ca a decedat partenerul ei. După ne-am certat și ne-am despărțit din cauza ca nu ne înțelegeam în perioada cand eram despărțiți am dat follow la mai multe fete să văd dacă ma urmărește și nu-i indiferent. Și ultimile incidente au fost ca erau 2 poze apreciate pe insta la o fată sincer nu am făcut asta și cred ca a o fost o greșeală și cumva am dat like prin somn ca des adorm cu telefonul în mina. Sunt mai multe situații neplăcute dar le-am ales pe cele de cheie. Mi-a greșit și i-a mie dar nu am putut să stau supărat și de asta mă simt mai mult eu vinovat chiar dacă are și i-a vine ca citeodata deveneam mai rece. Vreau să-mi dați un sfat. Nu vreau să o pierd îmi văd viitorul cu ea

Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

Daca nu mai merge, nu mai are rost sa reincalzesti ciorba. Iti dau un sfat sincer, care te va ajuta toata viata. Intotdeauna pentru partenera ta, fi deschis, loial, glumet, distractiv si ferm in decizii. Si cea mai importanta, impuneti niste limite sau standarde peste care sa nu treci.

a fi deschis, adica sa nu te ascunzi de ea cand vrei sa faci ceva. De exemplu voiai sa-i dai condoleante fostei, ii dadeai, si ii povesteai dupa prietenei tale actuale, ca ai facut asta in semn de solidaritate si de compasiune. Nu ca voiai sa o fu$i. Daca protesta, ii spuneai din start ca nu e ok din partea ei sa fie geloasa pentru niste condoleante.

a fi loial si glumet stii deja unde bat. Nu merita explicatie.

a fi distractiv, adica constant ai nevoie sa te gandesti la chestii sau activitati pe care sa le faceti impreuna incat sa nu se plictiseasca. O femeie plictisita, va cauta distractie in alta parte. Si crede-ma ca nu vrei asta.

a fi ferm in decizii, adica sa nu iti schimbi deciziile din pricina mofturilor altora. Mai pe scurt, sa nu fi un papa lapte.

a-ti impune limite sau standarde, adica sa nu calci peste principiile si valorile tale. Daca tie nu iti plac sa zicem filmele de drama, nu fa prostia sa-i faci pe plac partenerei. Nu e ok ca tu sa te simti nasol la film. Starea se transmite, si ii vei da motiv sa te faca pe tine vinovat pentru ca ai facut-o sa se simta vinovata ca tu nu te-ai distrat impreuna cu ea.
Daca vrei sa imparti si capra si varza, gandeste-te la un film care sa va satisfaca amandurora nevoile.
Asta cu filmul fiind doar un exemplu. Insa sunt multe cazuri in care nu trebuie sa te sacrifici tu, pentru nevoile altora. Se presupune sa fiti parteneri de viata, nu unul taran si altul boier.

Acestea fiind spuse, in final, daca partenerei nu-i convine standardele si stilul tau de viata, poate sa plece linistita sa-si caute pe altul. Nu trebuie sa te sacrifici tu, ca nu esti martir.

Insa, asta nu inseamna ca tu trebuie sa fi ala mai presus decat ea. In continuare tu ai datoria de a o face fericita, iubita, si protejata al nevoie. Doar ca nu trebuie sa calci peste principiile tale, atata tot.

Daca ai esuat intr-o relatie, nu fa niciodata prostia de a te impaca inapoi cu ea. Pentru ca veti ajunge la aceleasi certuri si neajunsuri. Va fi din ce in ce mai rau. Pur si simplu treci peste. Si cauta pe altcineva cand te simti pregatit. Si stai linistit, ca daca ea ti-a dat papucii, e clar ca are pe altcineva in minte dupa care sa se duca, deci mai bine stai cuminte.

6 răspunsuri:
| denisshx a răspuns:

Vorbiți deschis și consultați un terapeut. Vă va ajuta.

| Fhf766 explică (pentru denisshx):

Dacă refuză să vorbească?

| Kiran a răspuns:

E geloasa, fie ai avut probleme unde pareai ca nu ai o problema sa iti lasi iubita cu ochii in soare pentru alta, fie ea a experimentat chestia asta.

Daca nu exista si alte lucruri ce ar trebui cantarite mai intai, incearca sa te folosesti de cercul comun de prieteni prin a ramane aproape fizic de ea, sa vada ca depui eforturi din a nu o pierde (dar cu limita, nici sa nu creada ca esti dependent de ea, asta o va indeparta mai mult)
Cand stii ca este acasa la ea, trimite-i cadouri anonime (flori, ciocolata, etc), dar fara sa fi tu cel ce le trimite, este un mod indirect de a ii arata ca ii accepti decizia de a nu te vedea, dar totusi vrei sa ii demonstrezi ca nu vrei sa o pierzi.

Pe scurt, daca o cunosti si esti sigur ca o doresti ca iubita si te poti schimba din a da like / mesaje altor fete, foloseste-te de ce cunosti despre ea si altcineva nu. (poate ii plac lalele si nu trandafirii, ce gusturi are in dulciuri, lucruri de genul asta), arata-i pe scurt ca o cunosti si ca ai fost orbit de ego

| denisshx a răspuns (pentru Fhf766):

Dă-i timp și oferă-i reassurance.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Din ce ai zis e o persoana toxica. Zi mersi ca ai scapat de asa ceva. Nu fi prost, ai luat decizia ideala, mergi inainte!

| Fhf766 explică:

Mulțumesc la toți pentru sfaturi. Eri am avut posibilitatea să mă văd cu ea ca eram cu fratele ei. Și din cauza comportamentului provocator și Urit i-am spus numai de "bine " acum îmi pare puțin rău pentru ca nu-mi permit sa vorbesc așa cu o fată. Dar mi-am dat seama ca e bătaie de joc și îmi pierd timpul unde nu trebuie