| petronela210 a întrebat:

Buna! Am 17 ani si am o relatie de 1 an. Parintii mei au aflat ca mi-am inceput viata sexuala cu iubitul meu si acum vor sa ne despartim, mi-au impus sa-l blochez, sa-l uit, lui ii spun aceleasi chestii. Ideea e ca parintii mei au o gandire foarte inapoiata, ei considera pierderea virginatii ca o rusine, ca i-am facut de ras, ca nu mai am viitor. Ce as putea sa fac, eu si iubitul meu ne iubim foarte mult, vrem sa ramanem in continuare impreuna, vrem ca situatia asta sa se repare si sa fie totul bine. Ce as putea sa fac? Sunt foarte presata de situatia asta, plang si ma consum foarte mult...

24 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Și dacă pică un copil cine va avea grija lui? Tu nu ai deocamdată nici un viitor, financiar mă refer.
Incă ești pe spatele părinților.
La asta te-ai gandit?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru darrio2007):

Nu se apuca ei sa faca copii la anii astia. E iubire copilareasca care este una perfect normala si sanatoasa. Cand vrei sa aiba relatii? La 25 de ani? De regula viata sexuala sau amoroasa se incepe de pe la 16 ani. Asta pentru a nu ajunge la 25 de ani un ciudat sau o ciudata care habar nu are cu ce se mananca viata in parteneriat.

Comunismul a cazut de mult. Puneti icoana cu Ceausescu sub pat si priviti spre viitor daca vreti sa traiti bine.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru StoicAnalysis):

,,Nu se apuca ei sa faca copii la anii astia. E iubire copilareasca care este una perfect normala si sanatoasa.'''Romania e pe un looc fruntas in randul mameloor minore deci nu zici bine.
Da, o o relatie, poate fi la 25 de ani., cand stii cat de cat despre asta.
Din punct de vedere medical viata sexuala incepe aproape de majorat cand aparatul reproducator la fete este este dezvoltat pentru a suporta o sarcina.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Fatamuntilor):

"Din punct de vedere medical viata sexuala se incepe de cand se dezvolta aparatul reproducator"
Perfect de acord cu dumneavoastra. Insa nu stiu daca ati observat, dar generatiile de dupa 2000 se dezvolta de la 12 ani in sus. Cand incepe menstruatia la femei, atunci din punct de vedere medical, pot suporta o sarcina. Mai documentati-va.

Insa nu o luam pe calea asta, ca nu suntem nebuni sa facem sex de la 12 ani.
Pentru ca adolescentul respectiv nu este destul de copt la minte. insa de pe la 16 ani in sus, esti perfect de copt la minte incat sa realizezi lucrurile astea si sa nu faci copii.

Sau ati uitat cum in perioada comunismului erau femei, pardon, copile gravide de pe la 15-16 ani? Pai ce am facut? Avem amnezie mioritica? Nimeni nu vorbeste despre perioada neagra a comunismului cand bunicile noastre faceau copii de pe la 15-16 ani?
E si normal ca suntem fruntasi in tara la asa ceva, daca ideologia comuista inca mai persista. nu asa de tare ca atunci, dar mai raman urme.

Haideti totusi sa nu ascundem gunoiul sub pres si sa fim realisti. Suntem o tara in plina dezvoltare, avem acces la tehnologie si oricine are posibilitatea sa stie in mod exact cum anume se fac copiii, cum anume iei boli cu transmitere sexuala, si cum sa le eviti.
In continuare se intampla greseli din astea cu minori, pentru ca de data asta parintii sunt de vina. Sunt prea protectivi, manipulatori, fixisti si perfectionisti. isi inchid copilul in casa, ii obliga sa ia note perfecte, le rezolva toata problemele si nu ii lasa sa experimenteze. Pai ce experienta de viata mai are copilul ala daca el este ca o masinarie crescuta pentru a se mandri parintele cu el?

Dupa ce copiii respectivi cresc, ajung sa fie alienati si total paraleli cu realitatea. Asa se nasc virginii tristi si singuri pe care ii vezi des pe TPU. Asa se nasc fete incuiate la minte care intreaba pe TPU daca au ramas gravide cand s-au mast. urbat cu pixul... tocmai de asta. pentru ca nu sunt lasati sa experimenteze si sunt prea mult tinuti sub papuc.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Poate nu sunt eu deplin documentata, poate esti tu mai tanar sau ai copii, dar ai idee daca se face educatie sexuala in scoli? Ca cica asta insemna sa urci copilul pe catedra sa faca sex.Sau macar parintele sa le explice copilului notiuni elementare de igiena
Tin minte perfect momentul cand mama mi-a spus despre mensteuatie Oare cati parinti mai fac asta? Sunt multe intrebari aici si legat de asta.Si despre sex la varsta potrivita.
Eram in clasa a X.Prin liceu a venit o veste mare.O colega aflata in clasa a XII murise in urma unui avort provocat de cineva fara drept, ca pe atunci erau ilegale.Era un caz unic pe atunci, orasul fiind mic.Ne-a dus atunci toate fetele din liceu la control ginecologic.Si atat

| darrio2007 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

„De regula viata sexuala sau amoroasa se incepe de pe la 16 ani. Asta pentru a nu ajunge la 25 de ani un ciudat sau o ciudata care habar nu are cu ce se mananca viata in parteneriat."
Vrei sa spui ca la 16 ani stie mai multe de-ale vietii, decat la 25 de ani?
Gresesti amarnic, omule!
Tu câți ani ai?

| darrio2007 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Esti mic, tinere!

| StoicAnalysis a răspuns (pentru darrio2007):

Vreau sa spun ca de pe la 16 ani ar trebui sa incerci primele interactiuni intime pentru a avea experienta cu partenerul atunci cand vei vrea sa te legi la cap cu el/ea. Nu spun ca stii de atunci mai multe de ale vietii. Spun doar ca tinerii NU ar trebui tinuti in lesa de catre parinti pana la varste ianintate. Lasa-tii sa experimenteze viata, sa stie si ei cum sa se descurce.

Daca tu ca parinte ii rezolvi toate problemele copilului si nu ii dai voie sa exploreze lumea, pana la o varsta mai inaintata, atunci cand va veni momentul sa zboare din cuibul lui, de fapt va ajunge sa stea cu tine pana la 30-40 de ani pentru ca habar nu o sa aiba cum sa isi inceapa viata.

Eu nu sunt atat de tanar pe cum probabil credeti. Am 27 de ani. M-am mutat de acasa de pe la 23 de ani, am facut cursuri, postliceala, urmez o facultate, sunt angajat ca asistent in inginerie. Am facut si fac ceva cu viata mea. Am trecut prin niste situatii in viata asta pe care dumneavoastra le-ati vazut in filme. Nu ma apuc sa vorbesc verzi si uscate asa doar pentru a-mi raci gura de pomana.

Tinerii din ziua de azi, majoritatea dintre ei sunt analfabeti functional, daca ii pui sa argumenteze o fraza dintr-un text, ei habar nu au cum sa inceapa propozitia. Vorbesc adesea stalcit. Si tot majoritatea dintre ei sunt tinuti sub papucul parintilor pentru ca ei "stiu mai bine viata decat ei". Insa in realitate, parintii si bunicii sunt foarte depasiti de realitate, de cand cu noua tehnologie si noile culturi.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Educatia sexuala am facut-o in clasa a 10-a. Si nu va ganditi ca e cum se zvoneste si cum adesea se fabrica unele stiri false din ziua de azi.
Educatia sexuala la scoala se face teoretic, nu practic. Pur si simplu profesorul respectiv, care de regula este si profesorul de biologie, iti explica cu un lux de amanunte despre toate riscurile si toate schimbarile hormonale la care un adolescent se supune. Ti se explica cum se transmit bolile sexuale si cum funtioneaza sistemul reproducator. iti explica cum sa eviti o posibila sarcina si cum sa o previi din timp. Ti se explica cum sa folosesti metodele practice de protectie si cum sa gandesti responsabil.

Nu va mai luati dupa stirile false si dupa gurile rele care vor doar sa discrediteze un anume politician. Educatia sexuala NU se refera la a urca copilul pe catedra sa faca sex. Ca nu este un casting de film pentru adulti laughing. Cine a mai auzit asa prostie?

| darrio2007 a răspuns:

P.S. Deocamdată ți se pare viața roz, până vei da de greutăți.

| ania a răspuns:

Virginitatea e darul primit de la Creator pentru a fi daruit numai partenertenerului de casatorie. Cine face altfel nu are binecuvantarea Creatorului peste relația lui. Dacă vreți sa aveti binecuvsntarea si ajutorul lui Dumnezeu pentru relația voastră, momentan renuntati la relatia fizica si după 18 ani căsătoriti-va.
Sâmbăta trecută am fost la nunta nepotului meu de 19 ani(mireasa aveam tot19. Ei au fost împreună de 4 ani, amândoi fiind credinciosi si iubindu-L pe Dumnezeu si și - au propus sa fie virgini pana la casatorie si au reușit. Acum sunt foarte fericiți ca s-au căsătorit si ii admira si onorează familiile si toti prietenii.

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, nu ai de ales decat sa-ti asculti parintii in totalitate, macar pana devii majora si poti pleca in lume cu iubitul, daca asta va doriti si sunteti capabili sa va intretineti singuri.

Mare pacat ca nu ti-ai ascultat parintii, fiindca deciziile voastre de pana acum au fost pripite si copilaresti, luate din impuls de moment nu cu judecata si discernamant, din cauza varstei prea mici si tot ce ai facut pana acum te-ar putea afceta in viitor, cum nici macar nu-ti imaginezi astazi.

Prima iubire nu este intotdeauna si ultima, fiindca relatiile din copilarie se schimba odata cu trecerea timpul, cand incepi sa cunosti si persoana din fata ta, sa-i descoperi caracterul, sa vezi ce personalitate are, ce prioritati are samd.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu-i baga in seama. Atata timp cat iubitul tau se comporta frumos cu tine, si iti continui studiile fara probleme, nu ar trebui sa-i bagi in seama. Ai 17 ani, nu 14...

| PedoBarbie a răspuns:

Așteaptă până faci 18 și mutăte de la ei.

| Cipi1212 a răspuns:

Virginitatea este o virtute.

| just4ubr2015 a răspuns:

Lasa parintii in pace pleaca de acasa si fa-ti viata daca ei nu vor ca tu sa fii fericita inseamna ca nu te iubesc esti matura aproape majora iubeste traieste si fi fericita nu te mai lua dupa toti babalacii

| Konstantinos99 a răspuns:

Pai fa o retrospectiva. Mi e imi pare ca trebuie sa ii asculti dar de fapt sa inveti exact ce nu pot sa iti spuna. Da virginitatea e un lucru important nu tine de înapoiat ține de tine de inima ta curata. Dar ai ales sa faci pasul asta! Da? Amandoi va ti asumat pozitia voastra de iubit -iubita. Tine legatura cu el fara ca ei sa stii planificativa lucrurile astfel incat sa nu departiti. Da, ati sarit pasi, viata trupeasca incepea la 1-2 ani de cand va cunoasteti cand trebuia sa va si casatoriti. Tu nu iai facut de ras desi asa pare, nu INCA ii faci de ras daca nu ramai cu persoana careia i ai oferit prima si ultima ta incredere adevarata din inima! Nu stiu ei sa zica asa ca nu ii face de ras despartindute de el si nici el de tine. Trebuie sa pastrezi o linie fina intre ascultare si sa reusi sa va creati voi propria familie. Sa vezi la nunta ca din mofturosi devin foarte fericiti. Succes! Sa va ajute Dumnezeu pe calea pe care ati inceput o.

| qgenius153 a răspuns:

Pai, sorry not sorry, dar parintii tai cam au dreptate... La 17 ani esti pe clasa a 11-a... In 2 ani ai BACUL!

| Maria1609 a răspuns (pentru qgenius153):

Si daca da bacul n are voie sa se f**a?

| qgenius153 a răspuns (pentru Maria1609):

Uitandu-ma la raspunsurile tale, constat ca oricum nu ai intelege importanta educatiei. Dupa amiaza faina!

| Maria1609 a răspuns (pentru qgenius153):

La fel!

| darrio2007 a răspuns (pentru Maria1609):

Vai, Mario!

| darrio2007 a răspuns (pentru Maria1609):

Mărio, tu incă nu ai dat bacul.
Cum stai cu problema cu asterixuri?

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru darrio2007):

Dario nu fii rău. Maria are 15 ani și după spusel de ine mai deșteaptă ca o femeie. Vorbește grosolan și trivial și îndeamnă useri precum FatimaS (care are tendințe de suicid) sa se omoare. Trage linie și vezi ce îți dă = caracterul Măriuței.