| Ali19 a întrebat:

Bună, sunt o fata de 20 de ani, sunt studentă și nu gestionez deloc bine problemele cu părinții mei, aceștia sunt despărțiți de când aveam 16 ani, de fiecare data am fost și continui sa fiu un "tampon" între certurile lor, nu numai atât, mă simt manipulată atât de mama cât și de tata. Nu îi interesează dacă eu am lucruri de făcut sau alte probleme, se pun mereu pe ei pe primul plan. Provin dintr-o familie cu probleme (alcool, bătaie, certuri). Sunt adult însă nu am și libertate, simt ca locul meu nu e nicăieri și nu știu cum sa îmi gestionez stresul. Astfel încât în urma cu un an jumătate am fost diagnosticata cu o boala activa pe baza de stres " alopecia areata". Efectiv îmi cade părul. Nu știu ce as putea face sau spune ca să schimb situația cu părinții și sa fie bine pentru mine?

Răspuns Câştigător
| Ppaulmmle a răspuns:

Din pacate copilaria si adolescenta cu toate cele intamplate acolo, ne marcheaza existenta de adult. Singurul lucru pe care il poti face in ajutorul tau este sa intelegi ca cele mai dificile probleme in viata sunt cele generate de oamenii cu care interactionam si nu de lucruri. Deci probleme ca ale parintilor tai exista si vor exista tot timpul intre parteneri si nu ai mari sanse sa le rezolvi tu, acum, oricat ai vrea sa te martirizezi pentru aceasta cauza. Incearca sa te detasezi de problemele lor si sa ai propria ta viata in care sa nu urmezi exemplul lor.

| Ali19 explică (pentru Ppaulmmle):

Probabil era și momentul să iau decizia asta. Mulțumesc pentru răspuns, mă ajută mult.

| Ppaulmmle a răspuns (pentru Ali19):

Cu multa placere! Sper sa iti fie de folos.

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Stai in chirie sa nu ai treaba cu ei

| Jassmina a răspuns:

Imi pare teribil de rau de situatia ta si te inteleg.
Ia-ti lumea in cap si pleaca la celalalt colt al tarii.
Stresul la tine este o problema majora si daca acum nu ai liniste si nu scapi de stres, poti face diabet pe stres si alte probleme psihice.
Ia-ti valiza si pleaca in lumea larga si comunica-le parintilor sa nu te mai caute, fiindca nu mai poti trai in familia asta.

| Naty1 a răspuns:

Munceste,strânge niște bani si mergi in chirie.Lasa-i o perioadă cu treaba lor iar cand vor insista cu căutările spune-le ce simti si ce te deranjează.

| LoveSleep a răspuns:

Îți găsești un job part time, stai la cămin și ignora-i total.

| Ali19 explică (pentru LoveSleep):

Probabil era și momentul să iau decizia asta. Mulțumesc, chiar apreciez părerea.

| Lizuca1234 a răspuns:

Salut. daca ai nevoie de cineva impartial cu care sa stai de vorba, imi poti scrie.

| Gabriela19loredana77 a răspuns:

Eu 19 ani si am avut mereu probleme cu mama mea dar la 18 ani am plecat la camin eu cand ma enervez apar niste iritati pe maini si picioare apoi ma scarpin din cauza

Mancarimilor si abia dupa 1-2 ore imi trece si greu ma ma-i calmez

Colegele de camera incearca sa ma lase sa ma calmez in.astfel de sitoati

Astfel de sitoati rar intalnite de cand am plecat de acasa