| AlexandruDavid8275 a întrebat:

Buna, vreau sa incep rugându-va sa nu ma judecati. Am 18 ani, in prezent am o relatie cu o fata de aproape 3 luni. Inainte de a fi cu aceasta fata,am avut o relatie de aproape un an. Dupa despartirea de fosta am incercat sa ma pacalesc pe mine insumi ca sunt in regula si am trecut peste,mi-am facut o relatie noua de aproximativ o luna, pot spune ca imi este dor de fosta mea iubita. Am vazut pe contul ei de Instagram ca a dat follow multor baieti cu care vorbea inainte si ma face sa cred ca a trecut peste complet. Fosta mea se comporta destul de nasol cu mine,nu stia sa imi respecte limitele si nici nu incerca, pe cand cu cea de acum, singura problema este ca nu-mi spune ce simte si nu se deschide, banuiesc ca e normal la inceput. Chiar nu stiu ce ar trebui sa fac si nu sunt genul care cere ajutorul pe o astfel de aplicatie dar nu am cu cine discuta despre aceasta problema.
In acelasi timp nu vreau sa o ranesc pe prietena actuala, pentru ca a fost foarte rabdatoare cu mine.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand ar trebui sa o blochezi pe "fosta" si sa incetezi cu obsesiile total deplasate despre ea, fara sa o mai urmaresti onlien ca nu-i nromal si nici sanatos si pot duce la ruperea relatiei actuale.
Da-o naibii pe fosta, ca a fost si nu mai este!
Acorda seriozitate relatiei actuale si inceteaza sa-i pomenesti asteia de ce facea "fosta" sau cum se comporta.
Actuala prietena nu-ti poate spune ce simte si nu s epoate deschide pentru ca te simte obsedat de fost, probabil ca esti rece cu ea, esti distant, nu-i spui nimci din ce simti tu samd.
Nu o condamna pe actuala pentru comportamnetul ei distant, atata vreme cat tu faci o obsesie inutila pentru "fosta" si nu te poti stapanii sa nu afci greslei care o fac pe ea sa se abtina la a-ti declara ce simte.
Daca nu esti serios si nu vrei sa pastrezi fata asta langa tine, da-i pace.

4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Nu te supara, insa nu este deloc de bun simt sa stai cu cineva intr-o relatie daca inca te gandesti la fosta si ii tii evidenta pe Instagram etc.Nimeni nu ar trebui sa fie pansamentul nimanui.O relatie nu se poate cladi pe minciuni si lipsa de comunicare, nici pe restul de sentimente care ti-a ramas pentru fosta/fostul.Mai intelept ar fi sa va vedeti de viata, nu va mai pierdeti timpul continuand cu aceasta,, relatie''. Stiu ca suna foarte dur, dar asa judec eu lucrurile aici, mai la rece, perspectiva de care simt ca ai si tu nevoie pentru a reveni pe drumul cel bun.

| Hyperion7 a răspuns:

Pai aveți nevoie de mai multa comunicare.
In mod normal, ar trebui sa se deschidă, fiind vorba de 3 luni,dar probabil că a trecut și ea printr-o relație nașpa și probabil că îi e mai greu sa se atașeze,cel puțin într-un timp atât de scurt,dar hei, acorda-i răbdare,înțelege-o,iubește-o și nu o certa sau judeca, pentru că,oricât ai fi tu de rănit, trebuie sa și menții un echilibru, pentru că altfel lucrurile degenerează.
Cat despre fosta ta, clar nu e tipul de fata care sa îți ofere o relație sănătoasă, ci una toxica mai degrabă.Asa că mai bine o uiți, că vorba ta, ea sigur te-a și uitat.
Bafta!

| Xox0 a răspuns:

Poate fata asta te simte ca nu esti in 100% si chiar nu esti. Femeile au o intuitie foarte dezvoltata...

| GinaBlackMira a răspuns:

Nu ar trebui sa mai vorbești cu ea și o mai cauți! A trecut peste, și tu vei trece! Pana la urma viața e lunga și nu vrei sa ai o relație toată viața