| cami13 a întrebat:

Vreau sa va zic ca am multe probleme pe cap. Chiar prea multe. sad Aseara am venit cu o prietena la mine acasa si i-am intrebat pe parintii mei daca ma lasa sa dorm la ea. Ei nu m-au lasat si fiind foarte incapatanata curajoasa etc am plecat pur si simplu la ea fara acordul nimanui. Cand m-am intors a doua zi acasa, maica-mea mi-a facut un scandal oribil prin care spunea ca nu o sa mai am nicio legatura cu Simona de acum incolo. Acum mi-e frica de tati ca e cam violent si nu stiu cum o sa reactioneze cand va veni acasa. Si ar mai fi ceva ce nu imi da pace. Am un prieten si ma tot preseaza sa ma f** cu el. Eu i-am zis ca nu vreau dar el nu intelege si imi zice ca ar face orice pentru asta, ar spune tuturor de relatia noastra, imi tot zice ca ma iubeste... Precizez ca am 14 ani si el 15 si chiar nu stiu ce sa fac! Am o viata prea complicata si mi-o mai complic si eu! sad Vreau sa ma apuc si de fumat doar sa le fac alor mei in ciuda. Bineinteles ca nu o sa le spun de chestia asta dar tot o sa fumez. Va rog dati-mi si mie niste sfaturi va implor!

33 răspunsuri:
| Parintele a răspuns:

De ce crezi ca nu te lasa parintii tai la amica ta? E normal ca la anii astia sa dormi acasa. Posibil vor sa te protejeze sa nu te fraiereasca vreun "prietenul tau" sa faci sex de la anii astia, posibil vor sa nu te apuci de fumat si altele de genul asta. Nu cred ca exista parinti in lume care doresc raul copiilor lor, dar binele si protejarea copiilor de catre parinti este de cele mai multe ori in contradictie cu caracterul rebel al acestora (lucru normal la 14 ani) si de aceea se impune din partea ambelor parti, parinte si copil, la un compromis si la o intelegere. Si parintii trebuiesc sa asculte cu calm dorintele copiilor lor, insa si copiii trebuie sa respecte opinia parintilor. Gandeste mai bine ce ai de gand sa faci, doua lucruri gresite ai in minte, a face sex de la anii astia e cam devreme, mai asteapta macar 2 ani, ca sa nu mai spun de tigara care e destul de nimicitoare; si la sanatate si la buzunar. Fii linistita.

| elena999 a răspuns:

Fumat? La varsta asta? Esti inca un copil, traieste-ti viata asa cum trebuie. Daca la varsta asta ai probleme de genul asta, atunci mai tarziu ce-o sa fie.Si daca baiatul ala chiar te iubeste, atunci te-ar intelege.Si eu am 14 ani, dar ultimul lucru la care ma gandesc este un iubit.Si fara suparare, dar din ce-ai scris eu una cred ca este mai mult un obsedat.Mai bine te-ai desparti de el.Sa nu te superi pe mine, este doar parerea mea.Nu uita ca esti inca un copil si nu merita sa-ti strici viata de pe-acum.Asculta de parintii tai de acum incolo, ei iti vor doar binele. Daca nu te iubeau, te lasau in strada.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai deloc o viata complicata ti o complici tu ca esti rasfatata, incapatanta si neascultatoare.

| Fatamuntilor a răspuns:

Draga mea, curajul nu-l dovedesti infruntandu-ti mama.Atata timp cat te afli sub acoperisul ei trebuie sa respecti regulile casei chiar daca nu iti convin.
Un parinte responsabil ii vrea binele copilului ei. Daca nu te-a lasat la prietena ta, stie ea de ce.
Daca prietenul tau vrea sa faceti sex (asta e termenul corect ) zi ca nu esti pregatita decat dupa 18 ani, iar daca te iubeste sa astepte.
Faptul ca vrei sa te apuci de fumat e un lucru rau, si crede-ma nu le faci a lor tai in ciuda.Tie iti faci rau.
Ai grija de sanatatea ta.Nu-ti complica viata mai mult decat este.

| grab a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Angycutz,
Nu i-ai zis nimic fetei despre riscul de cancer la col. Ce s-a intamplat, te-ai grabit sau ai simtit tu ceva? happy

| Dariusuu a răspuns:

Prietenul tău nu te iubește, nu are cum dacă îți cere așa ceva.
Și vreau să-ți spun că părinți tăi îți vor doar binele!
Ascultă-i.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| Eastwood a răspuns:

In primul rand daca te apuci de fumat iti faci tie rau, si gandeste-te putin ca i-ai pus pe parintii tai sa-si faca griji din cauza ta, ei iti doresc numai binele. Orice probleme ai, cel mai bine le discuti cu ei happy!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Desparte-te de prietenul tau.Cum naiba sa te apuci de sex la varsta asta? Si de fumat? Scoate-ti ideile astea din cap, fetita! Sa le faci in ciuda? Mai bine du-te iar la prietena ta de saptezeci de ori daca vrei sa le faci in ciuda.Ai pentru numele lui Dumnezeu 14 ani! O sa le treaca parintilor, nu-ti fa griji, dar scoate-ti ideile fumatului si sexului la varsta asta!

| Zoey112 a răspuns:

Pai:
1. nu a fost deloc bine ca ai plecat de acasa fara sa zici nimic si tatal tau daca zici ca este violent, stai pe langa mama ta si spune-i sa te apere
2. Paraseste-l daca vrea doar asta insemna ca nu te iubeste si oricum esti prea tanara
3. Fumatul e si o mai mare prostie. Nu te apuca ca dupa o sa iti fie greu sa te lasi. Si poti sa faci cancer la plamani (bunica mea a facut... sad )

| ZambetulNebuniei a răspuns:

Viata ta, faci ce vrei cu ea!

Eu iti dau totusi un sfat, nu te apuca de fumat!
Stiu ca toata lumea zice asta, dar iti zic ca o sa ajungi la dependenta pana la urma.
Nu sunt un fumator "inrait", sunt un fumator de ocazie (petreceri in general), dar am suficenti prieteni dependenti de tigari sa stiu ce inseamna dependent asta. (+ am un unchi fara jumatate de plaman, tot de la tutun)

Tu cu manuta ta, ai scris ca iti complici viata, de ce vrei sa adaugi si un viciu la asta?

In prietenul tau urla hormonii si nu e de mirare ca te preseaza. (daca vrei sa te f*** cu el e treaba ta)
Totusi, nu te apuca de un viciu sau sa faci prostii doar din simplu motiv ca vrei sa le faci in ciuda parintilor. Cu ce le faci in ciuda, ca devii dependenta si ca peste ani (mai multi ani) o sa ai probleme cu respiratia?

E normal sa faca "circ" ca ai plecat fara sa-i asculti, asta e treaba lor.

Oricum, e viata ta si faci ce vrei cu ea, dar ai totusi grija ce alegi sa faci!

| mada1820 a răspuns:

Ar fi mult mai bine daca ai incerca sa iti intelegi parintii si sa nu mai fi asa de incapatanata, mai tarziu o sa ai foarte mult de pierdut, iar faza cu fumatul tu consideri ca le faci lor in ciuda? Te inseli in primul rand o sa regrete ca te-au lasat sa faci "democratie" cu ei iar in al doilea rand o sa iti distrugi sanatatea incetul cu inceput, iar iubitelul tau scump nu merita absolut nimic este clar ca are numai prostii si sex in cap, cred ca te-am lamurit.

| Killeramaster a răspuns:

Pai.
1.Trebuie sa asculti de parinti orice ar fii...Esti prea mica inca nu ai peste 18 ani.
2.Dai papucii. Esti prea tanara + o sa regreti mai tarziu.
3. Daca fumezi iti faci rau singura + iti scurtezi viata.
Sper ca te-am ajutatbatting eyelashes.

| marktheshark a răspuns:

Ideea cu fumatul nu e prea buna.nu vei face nimanui in ciuda, iti vei face tot tie rau.

| C26 a răspuns:

Buna:*.Nu ai facut bine ca ai plecat fara aprobarea parintilor tai.Trebuia sa asculti de ei.Pt ca inca esti mica la 14 ani, stiu ca acum fetele se maturizeaza mai repede..Si faza cu iubitul tau. Daca iti cere sa faceti asta de acum, inseamna ca nu te iubeste.Un baiat care iubeste o fata cat de mare ar fi el, daca o respecta, sta cu ea stiind ca e mica si nu trebuie sa-i ceara asta, si o accepta asa.Si el chiar daca iti spune ca te iubeste, mai intai fapte.Si nu face prostia asta cu el, pentru ca ai sa regreti mai tarziu, ca acum tu poate tii la el, dar chestia asta o sa fie trecatoare, si tie o sa-ti treaca de el..Si ai sa intalnesti pe altcineva, de care o sa fii atrasa mai mult, si la care ai sa tii mai mult.Un baiat care iubeste o fata cu adevarat, nu o preseaza cu chestii de genu`, ca mai intai ar trebui sa se gandeasca la ea ca e mica, si ca are toata viata inainte, si un viitor.Si daca ai de gand sa faci asta de la varsta asta, pana cand vei avea 20 de ani vei schimba multi baieti.Si apoi o sa ajungi sa te rada lumeahappy. Asta e sfatul meu, stai cu cineva care sa te accepte asa cum esti, fara sa-ti ceara prea multe de la varsta pe care o ai.Si cu fumatul.Nu sunt bune, si nu te ajuta cu nimic.Mai mult iti distrugi sanatatea.Incearca sa fii mai cu capul pe umeri, mai intelegatoare, si sa asculti mai mult de parinti, chiar daca nu sunt de acord cu tine mereu:* Te pup, si fii atenta ce iubit iti alegi.Si nu te grabii deocamdata sa faci pasul asta.Ca mai tarziu o sa-ti para rau.

| TotiVorbescSinguri a răspuns:

Penibil.

| GabyG a răspuns:

Ma doare-n cur.

| DownTheStairs a răspuns:

La 14 ani nu crezi ca esti cam mica sa fumezi? Ce ciuda crezi ca o sa faci? Si cu prietenul ala al tau cum poti sa stai alaturi de un asa baiat care vrea doar de la tine sa faceti s*x. Esti cam cum sa zic sa nu te jignesc? Dusa? Acum ar trebui sa te preocupe cartea nu fumatul si relatiile serios spre binele tau ti-as zice sa te schimbi

| NCN a răspuns:

Nu vreau sa te jignesc dar aloj are dreptate, vrei sa fumezi sa fi contra parintilor care te cresc care iti dau de mancare si care te educa? nu va inteleg, dal dracu pe obsedatu ala care cica ti, e prieten daca vrea sa f*** sa f*** pe masa inca esti mica si el doar sa te f*** vrea daca insista asa mult poate parinti tai sunt putin stricti dar, acum serios voi nu mai ganditi? Noi care avem parinti in viata trebuie sa n bucuram ca ii avem nu sa fim contra lor.Treaba ta ce faci ai noroc ca nu sunt eu prietenul tau ti.as baga mintiile in cap(nu prin violenta).

| aly19223 a răspuns:

Ehh... chiar ma surprinde ce spui insa cred ca inteleg ce simti, si imi pare rau pentru tine, adica nu este in totalitate vina ta Insa ar trebui sa fi mai ascultatoare si sa incerci sa nu mai dai de probleme. Si parintii mei sunt destul de exigenti, nu m-ar lasa niciodata sa dorm la o prietena, si tata este destul de enervant pentru ca se supara din orice. Insa eu nu indraznesc sa fac ceva impotriva lor din bun simt pentru ca sunt parintii mei. Ar trebui pur si simplu sa ii ignori, cum fac si eu...
Din cate vad, tu iti faci singura viata grea vorbind cu toti idiotii, adica tu chiar il lasi pe baiatul ala sa iti zica asa ceva...
Sincer, daca nu iti revi putin, si sa iti dai seama de ce faci o sa ajungi mult mai rau
Sa stii ca nimeni nu iti vrea raul...

| lila36 a răspuns:

In primul rad as zice sa te desparti de acel baiat, dupacare sa dai deoparte fumatul pentru ca iti scurtezi viata, iar in ultimul rand nu trebuia sa pleci fara acordul lor.Iti reamintesc ca fac asta pentru binele tau si ca probabil aveu un motiv destul de bun.Dar acum ca raul a fost facut trebuie doar sa astepti sa treaca daca se inrautateste...ei bine la asta trebuia sa te gandessti de prima oara.

Răspuns utilizator avertizat
| irina1999moldovachisinau a răspuns:

Doamne, nici sa nu te gindesti, faza cu prietena se mai poate de rezolvat. Stii desi te crezi matura ai inca toata viata inainte, si daca prietenul tau e acel tip de baiat mai bine lasa-l. Si nu te apuca de fumat. Mai bine vorbeste sincer cu parintii tai. Stiu ca totul e complicat pentru tine dar se va rezolva daca vei merge pe calea dreapta. Fumatul nu te va ajuta cu nimic, doar va face rau parintilor si tie mai ales.
Esti tinara, bucurate deviata de acum pe urma nu te vei mai intoarce la virsta de 14 ani. Nu inteleg cum de la o virsta atit de frageda deja va purtati ca niste adulti. Nu e corect.

| alin1111111111111 a răspuns:

In primul rand incheie relatia cu prietenul tau si in al 2 lea rand sa nu ti fie frica de parinti, ei incearca doar sa te sperie iar pana la urma nu au ce sa ti faca...tot o sa faci ce vrei...bafta!

| XмιѕтιqυєX a răspuns:

De la vârsta ta, nu e bine să pleci de acasă fără acordul părinţilor..Pentru că ei nu se gândesc la cum vei dormi tu, ci câte pericole vor fi pe drum ( maşini, hoţi, violatori p.p. după cum vezi există multe pericole, unele neaşteptate cum ar fi : să cadă un stâlp sau mai ştiu eu ce.) Şi prietenul tău trebuie să te înţeleagă că tu nu vrei chestia asta. Dacă nu te înţelege, părăseşte`l, nu merită să stai cu aşa cineva lângă tine.(mai sunt băieţiwinking ). Şi nici măcar să nu te gândeşti să te apuci de fumat : îţi distrugi viaţa! Fumezi, îţi faci prieteni din şcoalăcare fumează şi ei, dintr-o dată apare directorul şi vă prinde fumând prin băi sau mai ştiu pe unde -.-", te exmatriculează, nu o să mai dai la un liceu bun, facultate deloc, banii din ce îi mai câştigi? Şi la faza cu prietenul, vei ajunge de tot râsul dacă o faci de acum! Deci, dacă vrei să ai o viaţă frumoasă : Nu o face de acum cu prietenul! Nu fuma! Nu pleca fără aprobare de acasă! Gândeşte`te la şcoală, nu la prostiihee hee.

Baftă! :*

| Lavlav a răspuns:

Pfff, problemele adolescentei. Eu zic sa fii mai ascultatoare de parinti, prinde bine mai incolo, iar daca prietenul tau te tot preseaza da-i papucii fato, asta nu e love.el vrea doar sa isi desfete poftele atat!(daca astepta ca tu sa fi ready, era altceva). Daca te apuci de fumat tot o sa regreti mai tarziu, si o sa sufere si parintii tai. Sper ca te-am ajutat:*

| Alojzy a răspuns:

Esti cam idioata fetita. Cum mama naibii crezi ca te-ar ajuta sa le faci in ciuda parintilor tai faptul ca vrei sa te apuci de fumat?! Stai linistita... avem nevoie si de vanzatoare la sex shop.

| daniela4853 a răspuns (pentru Alojzy):

Nu o ajuta ce ii zici tu! straight face

| Laura0Lory a răspuns:

De ce sa te apuci de fumat sa le faci in ciuda.in primul rand iti faci rau tie pentru ca nu este sanatos. Prietenul tau daca te iubeste cu adevarat te va a stepta pana tu crezi ca este momentul potrivit pentru a face acest pas. si vreaau sa spun ca nu este ok daca el vorbeste cu prieteni lui despre relatia voastra. sau vrea sa spuna ce ca nu vreitu sa faci dragoste cu el.nu stiu ce sa zic. si da tu iti complici viata mai mult decat o fac parinti tai. bafta cu tatal tau

| annamarya33 a răspuns:

Asculta mai mult de parintii tai, iti vor binele... si lasa prieteniile cu ceilalti

| Adyyy123321 a răspuns:

Cartof